Четвъртък, 25 Април 2024, 23:38

Израел обединява специалните си сили

16 Декември 2011, 11:56
(0) (0)
Свят - Новини
Прочетена: 1931 0


Израел съобщи, че обединява специалните си сили под едно командване. Според експерти този ход може да му помогне да нанесе удар по страни като Иран, чиято ядрена програма еврейската държава смята за заплаха за съществуването си, предаде Ройтерс.

"Първоначалната задача на корпуса ще е да продължи съвместните операции на израелските отбранителни сили в стратегическа дълбочина", се казва в съобщение на въоръжените сили, в което се обявява създаването на "Дълбочинния корпус".

Американското издание "Дифенс нюз" се позовава на високопоставени израелски служители, според които командосите от новия корпус ще могат да действат "далеч извън границите на Израел" в "третия кръг" - термин, обозначаващ като цяло страните от Залива и Африканския рог.

Израелски медии предполагат, че корпусът може да действа и вътре в Иран, който според доклад от миналия месец на Международната агенция по атомна енергия вероятно работи за създаване на ядрено оръжие.

Елитните сухопътни, въздушни и морски части ще запазят уникалните си способности, но новата структура ще ги насърчи да действат в по-тясно сътрудничество помежду си, що се отнася до планиране на мисии, отбелязва "Дифенс нюз".

Източник: dnes.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (44)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete