Петък, 29 Март 2024, 09:18

Извадиха тръби на решето от водопровода на Ботевград. Водата директно изтичала в земята.

25 Юни 2018, 12:54
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3424 6


Преди повече от един месец започна подмяната на основния водопреносен пръстен в Ботевград. Окаяното състояние на водопровода се потвърди и по време на изкопните работи.

Само в две отклонения в подменения участък от старата автогара и блока на кръстовището между улиците „Г.Раковски” и „Гурко”, бяха открити 4 водопроводни аварии в рамките на два метра , които не са избивали на повърхноста. Нещо повече- водата е изтичала под земята. Извадените стоманени тръби са с по 5-6 дупки, което доказва загубите на вода. Това стана ясно днес на провелата се среща между Управителят на "ВиК Бебреш" ЕООД Цветозар Гаврилов и местните медии.

„С подмяната на тези аварирали водопроводни отклонения, налягането на водата в този район се покачи с близо половин атмосфера. Това е водопроводът в целия Ботевград – буквално на решето. Положението е отчайващо”, заяви управителят на „ВиК Бебреш” ЕООД. Според него, при подмяната на водопроводния пръстен, който за първия етап е 1,5 км, минимум 20% от загубите на питейна вода ще бъдат спестени. По думите му всички аварии, които ще се правят впоследствие в Ботевград, няма да засягат целия град, както е в момента. Това ще позволи райониране на водоподаването и то ще се спира само в отделни улици.

Подмененият участък е 1400м, това съобщи Николай Апостолов от „Водоканал строй”. Днес ще се пълнят новите тръби и ще се тестват за издръжливост, след което ще бъдат промити и дезинфекцирани. Едва тогава ще се премине към подвързване към водопроводните отклонения.

За довършване на пръстена обаче средства от държавата няма. Това означава, че изпълнението на проекта, който е на обща стойност 2 197 027 лв, ще бъде спряно, коментира Гаврилов.


„Досега е отпусната една минимална сума, с която бяха закупени тръбите и всички необходими консумативи за полагането им. Затова апелирам към всеки, който е свързан с Ботевград, визирам и депутати, да се обърнат внимание към проблема и да помогнат, за да може да продължи този проект и да се подобри положението с водопреносната мрежа в града. Говорим за гражданите, а не за политика”, заяви Цветозар Гаврилов.

Според управителят на общинското дружество сезонът позволява реконструкцията на водопроводния пръстен на Ботевград да бъде осъществен в топло време. На практика без финансиране на обществената поръчка от държавата, улиците ще останат неасфалтирани. Управителят на ВиК заяви, че фирмата изпълнител – „Водоканал строй”са проявили достатъчно разбиране. „До момента са финансирали изпълнението на проекта с огромна сума пари целия този обект, който се прави”, посочи Гаврилов. По думите му фирмата е инвестирала в порядъка на 300-400 хил.лв собствени средства за първия етап от реконструкцията на централния водопреносен пръстен.



Източник: balkanec.bg

Коментари (6)

  • Отговори (3) (8)
    1. добавен от: Анонимен 25 Юни, 14:52

    Тия дупки са ги пробиле от веикато нарочно

  • Отговори (4) (5)
    2. добавен от: Анонимен 25 Юни, 14:54

    Кво им е на тръбите екстра са си, да ги шкурнат малко и са като нови :)

  • Отговори (2) (3)
    3. добавен от: Анонимен 25 Юни, 15:54

    Няма нищо по-нормално от това,тези 100 годишни тръби да изглеждат точно така.

  • Отговори (3) (8)
    4. добавен от: Анонимен 25 Юни, 16:18

    Не ме интересува какви са тръбите,на мен ми вземат пари за питейна вода ,а на за кална вода с която не можеш да си измиеш и обувките.
    Да си е правил сметката като е станал директор и вдига цената на водата.

  • Отговори (6) (1)
    5. добавен от: Анонимен 25 Юни, 17:47

    Ареее беее тухлиии сега пак ли ще храните по кмета вашата тухла що не го направи за 12г???А гадни подлоги тухлени?????????

  • Отговори (2) (5)
    6. добавен от: Анонимен 25 Юни, 18:46

    ЗАЩО СКРИХТЕ СТАТИИТЕ С НЕУСПЕШНИТЕ ОПИТИ ЗА ПАРКИНГИТЕ? И ВИЕ ЛИ СЪЗДАВАТЕ МЕДИЕН КОМФОРТ НА КМЕТА? ЕГАТИ ПРОСТОТИЯТА :lol: :roll: :uups: :?: :arrow: :idea:

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete