Петък, 19 Април 2024, 21:28

Извършва се основен ремонт на вътрешните помещения в ДГ "Здравец"- с.Трудовец

20 Юни 2019, 11:59
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1986 1


От 1-ви юни тази година стартираха ремонтни дейности в ДГ „Здравец”- с.Трудовец. Всички вътрешни помещения ще бъдат изцяло обновени, ще бъдат подменени електро, ВиК и ОВ инсталациите в детското заведение. Фирмата изпълнител на обществената поръчка с предмет „Основен ремонт на електро, ВиК и ОВ инсталации и вътрешни помещения в ДГ "Здравец"-с. Трудовец” е „Ка Ва строй” ЕООД. Средствата за ремонта са от Капиталовите разходи на Община Ботевград и са в размер на 322 993 с ДДС.

Ремонтните дейности стартираха с отстраняване на старите инсталации- ВиК, ел. инсталация, отоплителната инсталация. Демонтирани бяха подовите настилки във всички помещения, вратите и старите мазилки. Предстои да бъдат поставени нови тръби, необходими за инсталациите.

80-те малки обитатели на детското заведение ще се радват на изцяло обновени помещения с окачени равани, ламиниран паркет, модерно осветление. Ремонтирани ще бъдат и всички санитарни помещения. Да припомним, че Община Ботевград отпусна 200 000лв за доставка и монтаж на нови легла и гардероби за всички детски заведения на територията на общината. ДГ „Здравец” също ще получи ново оборудване.
Очаква се в най-скоро време да започне и изпълнението на обществена поръчка с предмет „Въвеждане на мерки за енергийна ефективност в сградата на ДГ „Здравец”-с.Трудовец”. През изминалата есен бе подменена дограмата на детското заведение и бе направен основен ремонт на покрива. По него обаче ще има довършителни дейности свързани с изолацията, която ще се постави при санирането на сградата.
Детското заведение няма да работи през месец август. Това съобщи директорът Донка Стаменова.


Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete