Четвъртък, 25 Април 2024, 01:33

Изявление на заместник-кмета на община Етрополе - Венета Гергова (видео)

18 Август 2012, 13:12
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 4617 18


В началото на 2011 г. в Община Етрополе постъпи инвестиционното намерение на „Грийн Форест Проджект” АД за изграждане на инсталация  за добиване на електрически ток от възобновяеми източници, дървесен тип, което през м. Април беше представено пред Общински съвет-Етрополе и пред гражданите на общината. Беше организирано Обществено обсъждане на централата.

Фирмата представи изцяло екологосъобразен проект, водещ до разкриването на 70 устойчиви работни места, съгласно който при производствения процес в атмосферата не се очакваше отделяне на  никакви вредни емисии. Напротив, изграждането на централи, използващи биомаса, води до намаляване на нивата на вредни емисии в атмосферата и получаване на евтина енергия. Коефициентът на полезно действие на такива централи е 90 на сто, в сравнение с електрическа печка, при която е 25 на сто.

Аз, като Кмет на Община Етрополе, лично съм проучил предварително технологията и ефекта от подобен вид производства. Запознах се на място с функционирането на 4 подобни заводи – 2 от които са в Германия и 2 – в България – в градовете Ихтиман и Банско.

Източник: balkanec.bg

Коментари (18)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 18 Август, 15:36

    Браво за адекватните мерки. ГГ от Ботевград да чуе това

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 18 Август, 15:46

    защо не се изявиш в другият сайт ,сега към този ли се прехвърли бе Венето

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 18 Август, 16:21

    Лизачите са в другият сайт, там се пишат само проверени от управниците статии.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 18 Август, 17:07

    Разбрахте ли кой отново е спасителя - Е.Д. Кога успя?! Дали докато се чуди как да "спасява" ЦСКА или докато дава обяснения за полета на "Чавдар" с правителствения самолет. Аман от този "герой на нашето време". АМАН, Аман.... :uups:

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 18 Август, 19:11

    Ако се не бяха надигнали хората щяха да го затворят на кукуво лято.Хайде пък и спасител Свети Емил слезе на земята.Хора вервайте му!IПази Боже сляпо да прогледне!

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 18 Август, 20:11

    В 19,30 часа се върнах от с.Бойковец и като преминавах покрай прословутата инсталация,която работи за депутата Емил Димитров,усетих миризмата от предишните дни.Не съм си поставял въобще за цел да усещам този мирис,но през уплътненията на автомобила ми дори преминаваше това "чудо".Така,че Емил Димитров нищо не е свършил и зам.кмета на Етрополе лъже.Тя обаче лъже не нас,а своите деца, лъже и децата на своята приятелка Анита Пешева,лъже и децата на Венцислава Василева,както и на Цветомирка,както и всички останали овчици,рработещи за ГЕРБ-Етрополе.И не си мислете,че утре ще може да ни лъжете,че понеже Емилчо бил Спрял тази инсталация,миришело от циганите или друго място.Не е вярно това.Тровете децата си.Аз заминавам с моето семейство за друг град.

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 18 Август, 20:42

    Перник се надига срещу изграждането на електроцентрала на биомаса

    Кметовете на пернишкия квартал “Църква“ и на селата Рударци, Драгичево и Кладница обжалват становище на РИОСВ-Перник, позволяващо изграждане на електроцентрала в местността “Подводничаревец“ в землището на кв. “Църква“ без ОВОС.

    Заявено е намерение на това място, намиращо се в полите на южните склонове на Витоша, на границата между с. Рударци и кв. „Църква“, да бъде построена електроцентала за интегрирана газификация на биомаса.

    По данни на РИОСВ капацитетът на централата е 4,5 т/ч биомаса, или 33 750 т/годишно при работа 7500 часа. Като гориво съоръжението ще използва отпадъчна дървесна маса, селскостопанска биомаса и растителни отпадъци. Ще се получават 250 тона пепел годишно от работата на централата. Възложител на проекта е „Вал Биомас“ ЕООД.

    Кметът на Рударци Богдан Богданов коментира, че бъдещата електроцентрала ще е на около 20 м от първите къщи на селото и ще унищожи претендиращото да бъде курорт населено място. През терена на бъдещото съоръжение преминава витошкият водопровод и строителство ще доведе до ликвидацията му. От 500 до 800 къщи ще бъдат лишени от вода, която не достига в района, посочи Румен Петров.

    Проектът би бил удачен в промишлената зона на Перник, където има достатъчно свободни площи, а не в сърцето на гората, според кметовете на Рударци, Кладница, Драгичево и кв. „Църква“. Негативно отражение ще има в екоравновесието в целия югозападен дял на Витоша, както и местообитанията на сърните, яребиците, ливадния дърдавец и други видове, сигнализираха те в протестно писмо до министър Нона. Към тях се присъединяват и местните депутати от ГЕРБ, както и независимият народен представител Димитър Колев, съобщи председателят на Общинския съвет в Перник Владислав Караилиев.

    В кв. „Църква“ е сформиран деветчленен инициативен комитет, предупреждаващ за гражданско неподчинение, ако проектът получи „зелена улица“. Негативното настроение назрява и у жителите на Рударци, Драгичево и Кладница.

    Още в началото на годината общинските съветници от ГЕРБ възразиха с декларация срещу строителството на електроцентрала на този терен.

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 18 Август, 21:24

    Какво е спряло да работи , като и сега мирише силно, а Вие ЛЪЖЦИ такива сте безкруполни и безчовечни

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 18 Август, 21:33

    За няколко месеца тази миризма и съдържащите се в нея съставки могат да доведат до рак на белия дроб при децата.Информацията е от специалист,който се чуди как може въобще това нещо да е допуснато да работи.

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 18 Август, 22:02

    На извънредната сесия се заяви че, кмета не може да спре теца, но бат ЕМО-РОТМАНСА се намесва решително и смело като супер-ЕМО и веднага PR от страна на Венетка....... :lol: :lol: :lol: СМЕШНИ СТЕ....... И СЕ ИЗЛАГАТЕ....... ПУБЛИЧНО :lol: :lol: :lol:

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (183)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete