Понеделник, 20 Август 2018, 20:23

Как 18 млн. в бюджета се превърнаха в 21млн?

29 Януари, 19:23
(0) (0)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 1053 4

Община Елин Пелин проведе обществено обсъждане на Бюджет 2018, след като публикува макрорамка на финансите. В нея бе записано, че очакваните приходи в местната хазна са в размер на 18 698 892лв. и разходи, възлизащи на абсолютно същата сума. На предстоящата сесия, общинските съветници ще гласуват Бюджет 2018 в размер на 21 583 784лв. Единственото ясно до този момент е, че има преходен остатък от 2017г. в размер на 2 080 073 лв., но дори и тези пари прибавени към първоначалния разчет на общинската администрация не формират сумата внесена за гласуване в ОС - Елин Пелин.
Капиталовата програма на общината е в размер на 3 846 876 лв. Досега тя не е публикувана, но вече станаха ясни планираните разходите за населените места. За второто по големина населено място – с. Гара Елин Пелин са планирани инвестиции в размер на 60 хил. лв.. От тях 20 хил. лв. вече са изгубени след като беше изпуснат срока за ремонт на сградата на кметството по програма "Красива България" Очаква се на утрешната сесия, кметовете на населените места в общината да изразят недоволството си от разпределението на средствата в капиталовата програма и начина, по който са планирани. Администрацията не се допитала до кметовете, а по време на обсъжданията по места на бюджета за конкретика не се говореше. Те бяха превърнати от кмета Симеонов и заместниците му в агитационни събрания на явно започналата вече предизборна кампания.
Изключително недоволство предизвикаха и планираните разходи за представителни на кмета и председателя на общинския съвет. Ивайло Симеонов и Николай Плещов ще разполагат с по 10 хил. лева, а всички останали кметове в общината ще си поделят 7600 лв.. Абсурдно е, че в тези средства фигурират и 300 лв. представителни разходи за техническия сътрудник на Побит камък. Такъв обаче няма повече от години, след като кметът Ивайло Симеонов реши да закрие длъжността.


Източник: balkanec.bg

Коментари (4)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Подкрепяте ли предложението за изграждане на нов гробищен парк в м. "Бърцето" южно от яз. "Мали лаг"

Анкета » коментари (4)

Подкрепяте ли предложението за изграждане на нов гробищен парк в м. "Бърцето" южно от яз. "Мали лаг"

отговори
Да, това е най-подходящото място. (65)
70% Complete
Не, има по-подходящи места. (36)
70% Complete
Идеята е добра, защото мястото е извън Ботевград. (36)
70% Complete
Не е удачно този терен да се ползва за гробищен парк. (40)
70% Complete
Не съм заинтересован. (21)
70% Complete