Вторник, 7 Юли 2020, 01:44

Какво е IQOS - новата система за нагряване на истински тютюн

21 Ноември 2019, 07:16
(0) (3)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1688 11


Вече над една година Филип Морис предлага иновативната технология за нагряване на тютюн IQOS в България. Страната ни е една от 46-те държави в света, в която компанията обяви началото на най-голямата промяна в тютюневата индустрия - изграждане на бъдеще, в което новите революционни бездимни алтернативи ще заменят цигарите. Вече десетки хиляди българи са част от близо 7-те милиона, които преминаха на новите алтернативи, оставяйки цигарите.

Принципът при устройството IQOS е използване на много по-ниска температура от тази в цигарите, при която тютюнът се нагрява, а не гори. Нагряването се извършва приконтролирана температура до максимум 350 градуса. При този процес не се образува дим, а пара, която съдържа 80% вода, никотин и глицерин. Пълното преминаване към системата на нагряване IQOS представлява по-малък риск за здравето от продължителното пушене, тъй като при употребата се отделят 95% по-малко вредни вещества в сравнение с цигарения дим .От компанията правят важното уточнение, че това не е равносилно на 95% намаление на риска и че най-добрият избор е пълното спиране на употребата на тютюневи изделия и никотина. Продуктите без горене са по-добрата алтернатива от продължителното пушене. При тях няма дим и пепел, а миризмата се разсейва много по-бързо.

Зад създаването на IQOS стоят над 10 години научни изследвания, извършени по международно признати стандарти, използвани във фармацевтичната индустрия. В двата научноизследователски центъра на компанията в Швейцария и Сингапур работят над 400 експерти в различни научни области. Филип Морис Интернешънъл инвестира общо над 6 милиарда долара в научна и развойна дейност, разработката и комерсиализацията на и новите продукти, включително в производствени мощности. Технологията и дизайнът на продукта са 90% швейцарски, за което Филип Морис си партнира с над 60 иновативни стартъп компании в Швейцария. Издадените патенти за продуктите с намален риск са над 4600, а още 6300 са подадените заявления за патенти, с което компанията се нарежда сред топ 50 на подаващите заявления за патенти за 2018 г. към Европейското патентно ведомство. Във връзка със системата на нагряване на тютюн са проведени 18 неклинични и 10 клинични изпитвания от Филип Морис Интернешънъл , които потвърждават, че IQOS е по-добра алтернатива на цигарите.

„Окуражени сме от силния интерес в България към науката и иновативната технология, която има за цел да намали вредата не само за пълнолетните потребители, но и за цялото общество. Вярваме, че един ден ще дойде времето, в което новите бездимни алтернативи ще заменят изцяло традиционните цигари.“, категорични са специалистите на компанията.

Публикацията е изготвена с подкрепата на Филип Морис България

Източник: balkanec.bg

Ключови думи: IQOS , Филип Морис България

Коментари (11)

 • Отговори (8) (0)
  1. добавен от: Анонимен 21 Ноември, 10:20

  Отрова забранена в САЩ

  • (1) (4)
   1. добавен от: Анонимен 21 Ноември, 11:22

   Не е забранен IQOS, прочети малко повече

  • (4) (0)
   2. добавен от: Анонимен 21 Ноември, 11:30

   Жива отрова
   https://tobaccocontrol.bmj.com/content/27/Suppl_1/s39

 • 2.

  Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

 • 3.

  Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

 • Отговори (12) (1)
  4. добавен от: Анонимен 21 Ноември, 14:09

  Мирише отвратително и се пуши на места за непушачи.
  Между другото защо не направите журналистическо разследване как се спазва забраната за тютюнопушене в заведенията в града.

 • 5.

  Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

 • Отговори (2) (0)
  6. добавен от: Анонимен 21 Ноември, 19:55

  Трябва за затворят Фейса час по-скоро

 • Отговори (6) (0)
  7. добавен от: Анонимен 21 Ноември, 21:29

  Не е необходимо разследване. Всички знаят къде не се спазва забраната. Просто институциите отказват да вземат отношение.

 • Отговори (4) (2)
  8. добавен от: Анонимен 21 Ноември, 23:28

  Ако искате да ви колабира белия дроб и да сте в кома, пушете ги тези електронни боклуци, кой знае какви неща слагат в тях. Ако знаете английски, може да прочетете колко такива случай има вече. Collapsed lung vaping....
  Аз не съм пушач, и ми е все тая, но имайте едно наум.

 • Отговори (0) (0)
  9. добавен от: Анонимен 22 Ноември, 21:56

  Любимите ми са

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (1)

Ще почивате ли това лято предвид ситуацията с коронавируса?

Анкета » коментари (1)

Ще почивате ли това лято предвид ситуацията с коронавируса?

отговори
Да, смятам да почивам както всяка друга година (86)
70% Complete
Ще почивам само ако успея да намеря пари в тази криза (45)
70% Complete
Почивката ми ще е на вилата на село (51)
70% Complete
Ще почивам, но сигурно ще заменя морето с планина (26)
70% Complete