Петък, 29 Март 2024, 00:09

Какво предстои на българския спорт през 2020 година?

25 Март 2020, 15:26
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 693 0


Българският спорт в момента е изправен пред огромното предизвикателство да се справи с щама Covid-19 (Коронавирус), който спря състезанията в по-голямата част от света. Професионалната футболна лига в България, Баскетболното първенство, Волейболната лига и всички други спортни мероприятия в страната са спрени заради обявеното извънредно положение свързано със заразата. Все още не е ясно, кога спортните събития в страната ще бъдат подновени.

Как ще продължи спортът през годината?
Спортните журналисти, експертите и любителите на спорта в България, се надяват кризата да свърши в най-скоро време, за да могат феновете да се завърнат по стадионите, залите и игрищата. Смели прогнози не могат да се правят, тъй като никой няма представа кога ще се види краят на тази патова ситуация. Към днешна дата (25.03.2020) все още се обмисля как да се организират и завършат спортните шампионати у нас. Медиите бълват информация всеки ден по темата.
Министърът на младежа и спорта г-н Красен Кралев е солидарен с извънредното положение, което се дължи на вирусната инфекция Covid-19 и прекрати провеждането на спортни срещи на открито и закрито. В началото бе обявена мярка, при която състезанията да се играят без публика, но с оглед на увеличението на болните в страната, се сложи край на всички видове спортни събития. Управниците имат готовност да подновят спорта още през април месец тази година.

Кой пострада от липсата на спорт в България?
Всички спортни запалянковци загубиха от липсата на спортни мероприятия. Те са лишени от възможността да подкрепят любимите си отбори и състезатели, но разбират, че ситуацията налага взимането на крути мерки. Клубовете пък ще загубят немалко пари от постъпленията за билети и пропуски за привържениците, както и от реклама. В хазартния сектор компаниите, които предлагат спортни залози също изпитват немалки затруднения, защото няма никакви надпревари. В това число влизат всички лицензирани букмейкъри – Ефбет, Уинбет, Палмс Бет и Бет365.

Кога ще можем да гледаме български спорт отново?
Да се надяваме, че това ще стане във възможно най-кратки срокове. Освен състезанията на българска територия, нашите отбори и играчи имат предстоящи изяви и на европейско / световно равнище. За сега спортистите трябва да поддържат добрата си форма и да се готвят за бъдещето. Кога обаче ще ги видим отново по стадионите и залите, можем само да гадаем. По-важното обаче е светът да се справи с опасната болест и всички хора да получат дългоочакваното спокойствие, а след това вече можем да се насладим на футбола, баскетбола, тениса и другите спортове.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete