Петък, 19 Април 2024, 07:05

Кампанията „За сърцата на Скравена” завърши успешно

10 Февруари 2021, 19:16
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1321 3


Кабинетът на д-р Златанова, който се намира в сградата на здравната служба в селото, вече се сдоби с нов апарат за ЕКГ, кантар за бебета, кантар за възрастни, безконтактен термометър, пулсоксиметър и др. Прозорецът в кабинета е подменен с нов с PVC дограма. Медицинският екип получи и лични предпазни средства и дезинфектанти.
Д-р Златанова се грижи за здравето на около 1500 пациенти от Скравена и Ботевград. Тя сподели своята радост от направения жест.

Инициатор на кампанията е Ани Генчева, която се завърнала в бащиния дом в Скравена през април миналата година, малко след като бе обявена извънредната епидемична обстановка в страната. Тя споделя, че идеята за дарителската инициатива е дошла след посещение в здравната служба.

„Когато отидох за преглед занесох подарък глюкомер. При това посещение разбрах, че кабинетът се нуждае от апарат за ЕКГ, защото старият беше повреден. Тогава се замислих дали мога да направя нещо. Така с помощта на известна фондация се осъществи кампанията. През март и април, когато бе обявена епидемичната обстановка, фондацията започна да организира снабдяването на болници в цялата страна с лични предпазни средства. Минахме по дълъг път на преговори, защото основно работят с големи болници, но в началото на декември 2020 година успяхме да се разберем. Все пак в селата също се раждат деца и живеят хора, които заслужават да получават качествени медицински грижи”, разказва Ани Генчева.

Ани благодари на своите синове, които макар и далече от дома са съпричастни и подкрепиха инициативата, за да бъде едно по-добро място родният край на техния дядо Васил Генчев.

„За сърцата на Скравена” завърши успешно!




Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

  • Отговори (3) (4)
    1. добавен от: Анонимен 10 Февруари, 22:32

    Това е похвално начинание а не като онова момченце с тефтерчетата и онова момиченце с капачките и жълтите стотинки!

    • (7) (0)
      1. добавен от: Анонимен 10 Февруари, 23:01

      еее веднага нещо да се каже тъпо бе. Що просто не завърши изречението с : " Това е похвално начинание." и до там...мълчете поне като не правите нищо бе мама му стара бе ей

  • Отговори (8) (0)
    2. добавен от: Анонимен 11 Февруари, 09:09

    И "онова" момченце, и "онова" момиченце, и тази дама, БРАВО НА ВСИЧКИ ТЯХ!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete