Петък, 26 Април 2024, 00:50

Кандидатът за народен представител Пламен Ралчев участва в тържествата в Ботевград по случай 3 март

3 Март 2017, 16:57
(2) (2)
Ботевград - Новини
Прочетена: 4643 16


Днес, навръх националния празник 3-ти март, кандидатът за народен представител от коалиция „АБВ-Движение 21” Доц. Пламен Ралчев, участва в тържествата в Ботевград. Заедно с него бе и проф. Иван Станков, български зооинженер, учен, преподавател и политик, министър на земеделието и храните в 3-тото служебно правителство на Република България и народен представител от 43-то Народно събрание. Станков е втори в листата на коалицията. На тържествените церемонии присъстваха още координаторите на АБВ в Ботевград и Правец - адв. Веселин Василев и Венцислав Николов. Пламен Ралчев бе придружаван от семейството си – съпругата му Мария Ралчева и двете им деца.

Пламен Ралчев е водач на листата на коалиция „АБВ –Движение 21“ в София област за изборите на 26 март. Роден е през 1976 г. в Ботевград, където получава основното си образование. Завършил е ГПЧЕ „Алеко Константинов“ в Правец и висше образование в УНСС, София. Магистър е по Международни отношения, доктор по Политология, доцент по Международни отношения и Европеистика в УНСС, София. Бил е хоноруван преподавател в Международното висше бизнес училище в Ботевград и в City University of Seattle – кампус Правец. Член е на Националния изпълнителен съвет на ПП “Движение 21“. 

След тържествата в Ботевград доц. Ралчев даде интервю за balkanec.bg.

Какви поуки трябва да си вадим от днешния ден?
Честит празник на всички! Днес е специален ден, защото на всеки трети март се опитваме да преосмислим миналото и да дадем насоки за нашите деца. Да ги научим на ценни уроци от миналото и да изградим по-устойчивото им самочувствие на българи. Всеки 3-ти март обаче ни дава основание да правим едно съотнасяне към съвременната епоха и да проверяваме истинността на миналото спрямо настоящето. Така, че не трябва да бъдем вглъбени само в миналото и само в него да търсим основанията за нашето настояще и за нашето бъдеще. Винаги съм казвал, че бъдеще имат тези народи, които гледат не толкова само в миналото, а се опитват смело да отправят поглед и в бъдещето. Един от изводите, които бих направил е, че трябва да научим децата си да осмислят миналото, но в същото време да мечтаят и да направят бъдещето си такова, каквото те самите искат. Да не ги обременяваме само и единствено с миналото, защото то може да бъде оценявано по най-различни начини. Разбира се днешният ден е един от най-светлите в българската история, но нека да си спомним, че мечтите на възрожденците и мечтите на много герои, загинали за свободата на България, всъщност не са се реализирали в тяхната пълнота. Има много компромиси в българската история. Необходимо е в бъдеще да преосмисляме тези пропуски от миналото, които сме направили, за да не ги допускаме пак. 
Според Вас научени ли са младите хора да пазят и тачат българската история?
Много съм радостен, че днес съм тук. Ботевград е много важен за мен от моята лична история. Аз съм роден и израснал тук. Отдавна не съм присъствал на тържество по случай 3-ти март с такава атмосфера, каквато усетих днес. Дори се развълнувах от начина, по който децата и учениците тук бяха ангажирани с целия празник. Мисля, че точно едно участие в такова честване дава най-истинския урок. Не просто да го прочетеш в книгата или учебника, не просто учителят да ти го разкаже, а да го преживееш в една ситуация тук в двора на църквата, пред паметниците на загиналите руски воини, защото съпреживяването е един от най-ценните начини да учим и да помним българската история.



Източник: balkanec.bg

Коментари (16)

  • 1.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (6) (1)
    2. добавен от: :) 3 Март, 18:41

    Жал ми е за доц. Ралчев. Дали си дава сметка къде има шанс да попадне? Той е ерудиран и интелигентен човек. Не може обаче да се каже същото за други кандидати. В общи линии сме в един омагьосан кръг, от който няма излизане... Кандидати като доц. Ралчев са бели лястовици...уви...

  • Отговори (8) (2)
    3. добавен от: Анонимен 3 Март, 18:56

    Ралчев е свестен и интелигентен човек, както и ботевградчанин. Познавам го, учил съм с него в Ботевград и ГПЧЕ в Правец. Не се изненадвам че е водач на листата на АБВ. Мисля че е единственият местен водач на листа. Ако го изберат за депутат ще защитава интересите на града, защото е израстнал в Ботевград. Той е на светлинни години пред Дидко и Тинчев. Сигурен съм че ботевградчани биха се гордели с такъв депутат.

  • Отговори (7) (1)
    4. добавен от: Анонимен 3 Март, 19:00

    Съгласен съм абсолютно с №№1 и 2. Успех Пламене.

  • Отговори (7) (2)
    5. добавен от: Анонимен 3 Март, 19:10

    Говори добре за Ботевград че може да извади културен и интелигентен човек като доц.Ралчев за депутат. Поне е постигнал нещо сам заради умът си, а не е известен като дете на баща си - справка сина на Тухлата и щерката на Весо Кмета. Чудя се как Пламен въобще се е навил да е кандидат за депутат.

    • (1) (0)
      1. добавен от: Анонимен 4 Март, 12:45

      Дали съвсем "случайно" не пропусна сина на ликвидатора на "Чавдар"? :uups:

    • (0) (0)
      2. добавен от: Анонимен 5 Март, 13:30

      Съгласен съм с № 3.Бих добавил към Дидко и Мартин и Ц.Христова.Впрочем тя не заслужава да се споменава дори името ѝ.

  • Отговори (3) (3)
    6. добавен от: Анонимен 3 Март, 20:53

    Успех, Пламене!

  • Отговори (2) (1)
    7. добавен от: Илия 3 Март, 21:43

    Човек който говорейки те гледа във очите..човек който слушайки те гледа във очите...това е Човек на който може да се има доверие..Успех ти желая,Пламене!

  • Отговори (7) (1)
    8. добавен от: Анонимен 4 Март, 00:07

    На човек, който се е хванал на червеното хоро АБВ на крадливите червени боклуци, не може да се има никакво доверие! Напротив!

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: анонимен 4 Март, 08:01

    а на кой може да се има доверие?искаме или не...по;итици винаги ще има..и аз лично предпочитам да са като Пламен,УСПЕХ!

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 4 Март, 09:58

    А тая шушумига там отзад кой е?

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (44)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete