Петък, 29 Март 2024, 13:52

Кънев: Първанов, Цацаров и Пеевски рекетират Борисов

15 Януари 2016, 11:03
(0) (0)
България - Политика
Прочетена: 821 0


„Преглъщал съм всичко в името на това, че ще дойде моментът, в който ще гласуваме тази съдебна реформа. Радан си остана на подписа и си остана само Радан”, заяви той

Председателят на ДСБ Радан Кънев заяви, че в съдебната система има една нелечима корупция. Това изказване той направи в предаването „Здравей, България” по Нова ТВ.

„Съдебната реформа е мотивът ми за влизане в политиката.

Нямаше да съм в политиката, ако не се бях сблъскал като юрист с една нелечима вътре в съдебната система корупция. Тя не може да се реши без политическа намеса”, каза Кънев.

„Премиерът каза: Радан реши да си прави нов проект, да става президент и затова не стана съдебната реформа Искам да кажа, че чудеса направих да пазя добрия тон в политиката. Сега съм искрено възмутен от това, което той каза. Една година всякакви постове отказвах, за да остана в парламента, за да бъда гарант, че този процес ще върви.

Цяла една година стисках език зад зъбите, какви ли не глупости съм им гласувал, особено на министър Горанов. Само и само да мине това нещо”, коментира Кънев.

Той заяви още, че има съюз ГЕРБ – ДПС, който е гласувал НСО, БНБ, КТБ, Мая Манолова. „Преглъщал съм всичко в името на това, че ще дойде моментът, в който ще гласуваме тази съдебна реформа. Радан си остана на подписа и си остана само Радан”, заяви той.  

Според него в момента премиерът Борисов е рекетиран от лидера на АВБ Георги Първанов, от главния прокурор Сотир Цацаров, от Делян Пеевски.

„С отказа да направи качествената съдебна реформа, с подчиняването на решенията си в голяма степен на мафиотски натиск, България става уязвима като национална сигурност”, коментира още Радан Кънев.

Според него процесите в ДПС са разкрили ужасяваща истина за България – „води се война на две чужди империи на наша територия”.

„Това е най-голямата опасност за нас – турци и руснаци да се конкурират на наша земя”, заяви Радан Кънев.

Източник: vesti.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete