Събота, 20 Април 2024, 05:45

Къщата на Красимир Гергов пак излиза за продажба

9 Септември 2019, 21:37
(1) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 3751 2


Луксозната къща на рекламния бос Красимир Гергов на столичната улица "Оборище", която в началото на годината беше обявена за продажба заради дългове на компанията му "К консултинг", отново ще бъде предложена на търг. Този път имотът се предлага от друг частен съдебен изпълнител, а цената е по-висока - 11.4 млн. лв. без ДДС. При предишната продан фиксираният минимум беше 10.3 млн. лв. с ДДС. Оферти сега се приемат до края на септември.

Красимир Гергов произхожда от стар комунистически род - единият от дядовците му е първият кмет комунист в Правец.
Частният съдебен изпълнител Мариян Петков предлага триетажната къща с 439 кв.м застроена площ и парцела към нея от 2433 кв.м. Имотът е разделен на три самостоятелни обекта (отделните етажи), като общата разгъната площ е около 1100 кв.м.
От обявата още става ясно, че върху имота има ипотека от Банка Пиреос и "Джеррард естейт холдингс". Друга тежест е наложената възбрана по текущото изпълнително дело.
Предишното изпълнително дело, когато съдебен изпълнител беше Георги Дичев, явно е прекратено, тъй като справка в имотния регистър показва, че възбраните по тях са били заличени.
Междувременно в Търговския регистър е подадено заявление за промяна на седалището и адреса на управление на "К консултинг" от София във Враца. Компанията се занимава с консултантска дейност в областта на медиите и е еднолична собственост на Гергов. През 2018 г. приходите са скочили рязко - от 4 хил. лв. на 3.9 млн. лв., и дружеството е излязло на печалба от 1.7 млн. лв. (947 хил. лв. загуба за 2017 г.). Натрупаната загуба от предишни години обаче остава над 20 млн. лв. Компанията има близо 47 млн. лв. задължения, показва отчетът й.



Източник: capital.bg

Коментари (2)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete