Петък, 19 Април 2024, 09:24

Кирил Добрев: Баща ми до ден днешен е шефът на ”Позитано”

21 Април 2012, 23:34
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 4650 3


Баща ми беше изключително колоритна личност. Носеше в себе си ранима душа. Сигурно много малко хора знаят, че пишеше поезия. Беше отдаден до болка на партията. Обожаваха го обикновените хора. И обратно – всяваше смут в партийната аристокрация. Защото не можеха да го контролират.
Това каза синът на покойния политик Николай Добрев – Кирил Добрев в “Карбовски: Директно” по Нова телевизия. “Той до ден днешен е шефът на “Позитано”, подчерта Кирил.

Той разказа, че семейството му останало съвсем обикновено, въпреки високия пост, който заел баща му.

Николай Добрев бе министър на вътрешните работи през 1996-1997 г. Той изигра важна роля по време на политическата криза в началото на 1997 година. На 8 януари парламентарната група на БСП му възложи да състави ново правителство и на 28 януари той официално получи мандат от президента Петър Стоянов. След споразумение с опозицията обаче на 4 февруари се отказва от него. С това той даде възможност за провеждане на предсрочни парламентарни избори и сложи край на продължителните масови протести срещу управлението на социалистите.

Кирил Добрев днес е убеден, че натискът, упражнен върху Виденов, е довел до оставката на баща му. Синът разказа, че след връщането на мандата Николай Добрев разговарял с Александър Лилов, който му заявил в очите: “Ти винаги ще останеш в историята като предател на нашата партия”.

“Но времето опроверга партийната аристокрация и баща ми се превърна в спасител на тази партия”, заяви Добрев-син.

15 години след тези събития, младият Добрев показа схема за кабинети, разработвани от баща му. Сред имената, които той не пожела да съобщи, има действащи в момента политици. “Говорили сме си много – за източването на предприятията, за мафията, банките, политиката. Той угасна пред очите ми. Дали си Стив Джобс или Николай Добрев – пред тази болест нямаш избор. Това е като челен удар”, каза синът.

“България има нужда от добри политици, които да казват не “Напред”, а “След мен”. Днес лидерите са в телевизора. И оттам дават нареждания и указания”, заяви Кирил Добрев.

Източник: Агенция БЛИЦ

Коментари (3)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: мъни 22 Април, 07:43

    Да не забравиш за чантите на границата..........

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 22 Април, 08:06

    В сравнение с другите слуги на комунистите баща ти найстина беше свестен,но от теб не става нищо ама абсолютно нищо!!!!!!!

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 22 Април, 09:02

    Добрев е с ГЕРБ и играе партия с Борисов

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete