Четвъртък, 18 Април 2024, 03:38

Кирил Добрев и Драгомир Стойнев честитиха деня на възрастните хора в София област

1 Октомври 2012, 14:28
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3041 0


Народните представители от Коалиция за България Кирил Добрев и Драгомир Стойнев честитиха Международния ден на възрастните хора на представителите на третата възраст в София област.
„Вашият принос за изграждането на държавата е безспорен. Дължим ви много повече от признание и уважение. Уверяваме ви, че като представители на единствената социална партия в България ще продължим да защитаваме интересите ви”, се казва в поздравлението на Добрев и Стойнев.
Депутатите от левицата цитират и тъжната статистика, според която един от всеки трима възрастни над 65-годишна възраст днес живее в риск от бедност, а над 70% от хората в третата възраст изпитват тежки материални лишения.
„ГЕРБ се готви отново да излъже с увеличението на пенсиите, което инфлацията отдавна е изяла. Властта няма да изневери на своята политика, защото винаги са възприемали възрастното поколение като воденичен камък, който тежи на държавния бюджет”, коментира Кирил Добрев.
Председателят на Комисията по труда и социалната политика в  41-то НС Драгомир Стойнев посочи „заслугите” на ГЕРБ към възрастните хора – замразени пенсии, отмяна на златното швейцарско правило за осъвременяването им, неадекватна пенсионна реформа.
„Единственото, което правителството на ГЕРБ направи, бе да вдигне минималната пенсия за осигурителен стаж и възраст с 9 лв. Докато в периода 2005-2009 г. средната пенсия нарасна с над 80%, а минималната се удвои. Сега десетки хиляди възрастни хора са лишени от право на пенсия. Вместо това те са обречени на несигурност, безработица и бедност. На всичкото отгоре беше предложен данък върху пенсиите”, заяви Стойнев.


Източник: balkanec.bg

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (120)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (39)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (48)
70% Complete