Петък, 26 Април 2024, 00:09

Кирил Добрев: "За БСП приоритет ще бъдат доходите на хората, а не строителството на магистрали"

22 Април 2013, 16:39
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 5134 12


Това заяви многократно кандидатът за народен представител Кирил Добрев днес в срещите си с жители на селата Боженица, Липница и Гурково. На тях той очерта 5 основни насоки в предизборната  програма на БСП. Това са социална политика с лице към хората, съживяване и стимули за бизнеса, реформа в МВР системата, подобряване на здравеопазването  и младежка политика.
В началото на срещите Добрев изтъкна причините, поради които на 12-ти май държавата отива на предсрочни парламентарни избори. „За 4-те години на управление на ГЕРБ, вредите които нанесе са почти непоправими. Фалираха 100 хиляди фирми и повече от 400 хиляди българи останаха без работа. Всеки ден хората в един град от мащабите на Правец остават без доходи. Не е тайна,че на предстоящите избори битката ще бъде между два основни опонента - БСП и Герб”. В контекста на тази си мисъл той представи първите трима в листите на двете партии в Софийска област. Кирил Добрев накратко се спря какво е направила БСП в предишния си мандат на управление.Той припомни, че БСП 2 пъти увеличи пенсиите на възрастните хора, коледните надбавки от 50 скочиха на 150 лв. по линия на държавния бюджет, а не както сега ГЕРБ процедира с епизодично плащане преди избори, заяви Добрев.”Ние нямаме повод да се срамуваме от това, което направихме за хората по време на управлението на Сергей Станишев”, изтъкна кандидатът за народен представител, но посочи, че БСП си плати цената след коалицията с Доган на изборите през 2009г.
Конкретните мерки на левицата, които Добрев в качеството си на досегашен парламентьор посочи като предизборни ангажименти са: съживяване на български бизнес; нов закон за стимулиране на кооперациите, който ще възроди земеделието чрез предоставяне на субсидии не на декар земеделска площ, както е сега, а на литър мляко или килограм произведена продукция; стартиране на 4-5 закона с мерки за младите хора; 250 хил. нови раб. места от които 70 хиляди са временни. Кандидатът за депутат,  запозна присъстващите и с реформите  в здравеопазването, като важен фактор в бъдещата политика на БСП - държавата ще предоставя заплата и половина на лекари, работещи в отдалечени райони; потребителската такса за пенсионери се сваля от 3 лв. на 1 лв.; направленията за лекар-специалист да не свършват преди изтичането на календарния месец. Кандидатът за депутат даде явна заявка за пренасочване на 100 млн.лв. за подслушване, инвестирани от ГЕРБ от държавния бюджет - за увеличаване на майчинските надбавки от 35 на 50 лв. За пенсионерите левицата ще върне швейцарското правило при осъвременяване на пенсиите спрямо индекса на инфлацията. „С 28,5% по-високи щяха да бъдат днес пенсиите. Парите обаче отидоха за магистрали”, каза Добрев и допълни: ”ГЕРБ увеличиха пенсионната възраст. Ние ще работим обратно в спиране повишението й и ще дадем възможност на хора, на които не им достигат 2 години  – да могат да се пенсионират по-рано с 97% от пенсията. Втората възможност, която предлагаме е 4 години студенство да се признава за трудов стаж”, заяви досегашният народен представител, вносител на 11 законопроекта, от които няколко за национална политика з младежта.
По отношение на МВР реформата Добрев бе категоричен, че по време на Румен Петков бюджета на силовото министерство се е повишил от 800 млн.лв. на пъти в повече. По негови думи това е точно бюджета за здравеопазване на българския народ. Добрев заяви,че в програмата на левицата се предвижда повече полицаи на улицата и спиране на досегашната практика за превес на полицейски чиновници. „В момента полицаите са 80 хиляди, от тях само една трета са на улицата", обясни кандидатът за депутат. Освен това той заяви намерение на партията за поне един полицай в малките села, който да патрулира и  да бъдат поставени  камери за наблюдение.
 Като начин да се спре контрабандата с вноса на цигари, Добрев посочи механизъм- сваляне на акциза на българските цигари за сметка на вносните.
След своята реч кандидатът за депутат даде думата на хората за въпроси. Сред тях се откроиха – кой контролира сечта на горите; има ли  начин да се намали броя на депутатите и защо от 240, само 50 работят активно, каква оценка дава Коалиция за България на ГЕРБ по отношение на тяхното управление, в което докараха българския народ до просешка тояга и защо пак ще се явяват на предстоящите избори след гражданските протести, в резултат на които паднаха предсрочно от власт. Възрастен мъж зададе и конкретен въпрос „Бихте ли се ангажирали да помогнете за изграждането на ВЕЦ в Боженица със създаването на 15 работни места?”.
По отношение на горите Добрев заяви, че БСП ще забрани износа на дървен материал, особено за огрев. Той посочи, че главен виновник за поголовното изсичане на горите е депутатът от ГЕРБ Емил Димитров, който даде на концесии горски масиви за 25 години напред, който прокара лобистки закони и инициира строителството на био-централата в Етрополе.
Кандидатът за народен представител се ангажира да проучи въпроса с възможностите за строителство на ВЕЦ в с. Боженица, но изрази мнение, че щом досега е разглеждан този въпрос, може би има технически проблем. Вместо това, той обеща да инициира стартирането на проект за развитие на туризма в областта на Боженишки Урвич с изграждане на лифт и на туристическо влакче. „По добре да реализираме 5 проекта за 100 хил.лв, отколкото един за 20 млн.лв. Така ще има по-голяма приложимост на обектите спрямо нуждите на хората” , категоричен бе кандидатът за депутат.
За социологическите проучвания, Добрев препоръча на хората да не се позовават особено на тях, тъй като те са „последния рекламен трик на ГЕРБ преди изборите”.

Източник: balkanec.bg

Ключови думи: Избори 2013

Подобни новини

Коментари (12)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 22 Април, 18:24

    Мда, те парите падат от въздуха и затова няма нужда от инфраструктура :Д

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 22 Април, 19:19

    Точно , те парите ще дойдат от небето , дееба и комуниста тъп . :lol:

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 22 Април, 19:55

    Те ГЕРБ страшна инфраструктура направиха, направо за смях, само асфалт и никакви работни места.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 22 Април, 20:28

    Киро президент, къде са ГЕРБ, защо не си плащат никъде за да ги отразяват, или то копуването на гласове няма нужда да се отразява.

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 22 Април, 20:52

    Не е лошо хората от Боженица да се поинтересуват защо парите, предвидени за инфраструктура на Боженишки Урвич, по предложение на Кмета ,с решение на мнозинството от общинския съвет, разбира се, първоначално бяха пренасочени за сауна и закрит плувен басейн в т.н.Младежка база, а впоследствие към форума в Ботевград.Не винаги е важно каква е сумата, а как и за какво се изразходва.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 22 Април, 23:11

    Елате в Гурково да видите как “хубаво“ изникват бурените от чисто новия асвалт,направо КРАСОТА :x :x :x

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 23 Април, 06:45

    Навсякъде е така, сега пред изборно ще се асфалтират всички улици, така се лъжат хората. Георгиев тоя път го е извървял и знае, че работи.

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 23 Април, 08:24

    Кирчо тича за да не изпадне от кораба, поне ще се изпоти но задкулисните му игрички провалиха организациите на територията.

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 23 Април, 09:00

    kir4o[kakto go nari4a6] e istinski i nqma nugda ot reklama. da mo misli gerb :x :x :x :x :x

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 23 Април, 10:15

    :lol:

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (44)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete