Вторник, 23 Април 2024, 15:34

Кирил Николов - Дизела премина през Витиня и Арабаконак

26 Август 2015, 11:07
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2577 7


Вчера екстремният бегач Кирил Николов - Дизела приключи първия ден от предизвикателството си в търсене на рекорда за най-бързо изминаване на разстоянието между връх Ком и нос Емине. Той е достигнал до хижа в близост до Златишкия проход, обявиха от екипа му. Николов стартира в 04.20 часа във вторник сутрин и след 19 часа бягане измина 120км с кратки почивки и стигна до крайната точка за деня.
 
Привечер състезателят по ориентиране премина подкрепителния пункт на Витиня и се отправи към прохода Арабаконак. "Кирил е добре - усмихнат, в добро настроение и добро физическо състояние", заявиха тогава от екипа му. „Няма определена скорост, която трябва да поддържам при тичането. Просто слушам ритъма на тялото си”, коментира Дизела.
Снощи той  пренощува в хижа Кашана на прохода Златица – Етрополе. Вторият ден ще бъде най-труден за него– ще бяга в Централния Балкан, където има стръмни изкачвания и спускания. Там е и най-високата точка от маршрута – връх Ботев.
 
Николов прави втория си опит за рекорд между Ком и Емине. Миналата година той беше принуден да се откаже 11 км преди финала заради травми и лошите атмосферни условия. Стремежът му е да завърши за по-малко от пет дни. 
Наскоро 28-годишното постижение на Любомир Палакарчев беше подобрено от Божидар Антонов, който стигна до Емине за 5 дни 10 часа и 10 минути.


Източник: Снимка: XCo Sports

Коментари (7)

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (178)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (42)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete