Четвъртък, 28 Март 2024, 19:44

Кирил Райков е новият кондиционен треньор на БК Ямбол

1 Септември 2020, 12:43
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 2428 0


Новата седмица в тима на Ямбол стартира с новина. След като се сдобиха с физиотерапевта Никола Колев, „жълто-черните“ добавиха още едно ново лице в своя щаб. От клуба обявиха, че ще имат кондиционен треньор в лицето на Кирил Райков. Бившият баскетболист ще помага на ямболии през новия сезон.

Райков е специалист в сферата на спортната подготовка. Бакалавър - Треньор по баскетбол заедно с магистърска степен за “Кондиционна подготовка на спортисти”. Сертифициран треньор по кондиционна подготовка и силови тренировки за отборни спортове към университета на ФК “Барселона”.

Квалифициран фитнес инструктор, треньор по пудовки, българска торба, групови занимания и диетолог. Създател на проекта за ранно детско развитие чрез тренировки “Детето чудо”, както и на спортната организация “2sport4life”.

Той сложи край на своята активна спортна кариера през лятото на 2017 година. За последно бившият гард носеше екипа на Левски. Професионалната му кариера премина още през Балкан Ботевград, Спортист Своге и Черноморец Бургас, както и през германския Бон Мекенхаймер и норвежкия Трьомсо.

С екипа на ботевградчани завоюва сребърните медали в НБЛ, стана шампион в А група и спечели бронза в българското първенство. На сметката си с Трьомсо има едно злато на Норвегия.

През последните седем години ежегодното участва като главен кондиционен треньор на баскетболния лагер за деца на “Nike” в САЩ. Дългогодишният му опит в баскетбола като състезател и треньор са ключът и към успеха на новосъздадения от Кирил баскетболен лагер THE JAM.





Източник: superbasket.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (104)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete