Петък, 19 Април 2024, 21:14

Класираната на 3-то място фирма за реконструкцията на Градския парк обжалва общ. поръчка. Средствата отиват за ремонт на детските градини и др.

20 Юли 2018, 13:54
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2355 15


Решението за избор на фирма-изпълнител в обществената поръчка за реконструкцията на Градския парк-Втори етап е обжалвано на 16 юли 2018г от БМ-Груп-Инженеринг“ ЕООД, класирана на трето място. Това означава, че община Ботевград не може да сключи договор с класираната на първо място ДЗЗД „Огоста 2017“-град Мездра за изпълнение на обществената поръчка до произнасяне на Комисията за защита на конкуренцията, където е депозирана жалбата, коментира кметът на общината Иван Гавалюгов днес пред местните медии, на редовния си брифинг. Това ще отнеме поне месец, а и жалбоподателят след това има право да обжалва и пред ВКС, добави кметът.

„С оглед на стопиране на най-голямото ни инвестиционно намерение за 2018г се налага спешно да преосмислим цялата програма за капиталовите разходи на общината”.

662 хил.лв. са заложени в бюджета за реконструкцията на парка в Ботевград. Това на този етап остават едни блокирани средства. Това е мотивът на кмета да внесе докладна записка в Общински съвет –Ботевград, докато преминат всички процедури, с предложение до съветниците за пренасочване на средствата към други дейности. По думите му голяма част от средствата ще бъдат пренасочени за ремонт на детските градини по селата – Врачеш, Литаково, Трудовец, Новачене и Скравена. В тях има разрешение за строеж по повод въвеждане на мерки за енергийна ефективност. Общината е подала проектни предложения към Национален еко-доверителен фонд.

Другият мотив на кмета Гавалюгов е,че летният сезон е подходящ, когато няма деца, да се извършват ремонти.

Останалите обекти върху които ще бъдат пренасочени средствата, предвидени за реконструкцията на Градския парк са за новата площадна част на село Врачеш и ж.к „В.Левски”- Старата част. „Средствата, заложени за Парковото пространство в ж.к. „Васил Левски” в началото на годината на база на идейния проект са недостатъчни. Налага се удвояване на средствата,с оглед  на проекта, за който има разрешение за строеж”, заяви кметът Гавалюгов.

 




Източник: balkanec.bg

Коментари (15)

  • Отговори (14) (4)
    1. добавен от: Анонимен 20 Юли, 14:13

    Браво! Децата заслужават!

  • Отговори (14) (4)
    2. добавен от: Анонимен 20 Юли, 14:19

    Какво по хубаво от ремонт за децата ни, браво !

  • Отговори (13) (25)
    3. добавен от: Анонимен 20 Юли, 14:48

    Много ясно, че ще обжалва. Конкурсът беше супер нагласен и недоразумението гавалигльо пак се опита да пробута фирма на "негов човек", само че има будни граждани, на които сбръчканият мрънкалник гавалигльото не може да затвори устата

  • Отговори (7) (2)
    4. добавен от: Анонимен 20 Юли, 15:57

    Аз мисля че парка си е добре и няма смисъл да се прави а по-скоро да се по държа.А тези пари да се вложат в нещо по-разумно, например кадърни лекари специалисти който да
    обслужват населението на общината вместо да се ходи до столицата.

  • Отговори (10) (0)
    5. добавен от: Анонимен 20 Юли, 16:15

    Росице много си досадна

  • Отговори (5) (12)
    6. добавен от: Анонимен 20 Юли, 17:07

    Най-вероятно се повтаря идентично случая с конкурса за хотелския комплекс към спортната зала, обаче нещо не се е получило пак както трябва, а кмете? Тоя път най-вероятно следващия кмет ще довършва парка! Но това показва, че нещо куца в общинската администрация и организацията на работа :uups: :shock: :cry: :lol: :wink: :?: :!:

    • (2) (5)
      1. добавен от: Анонимен 20 Юли, 22:41

      да, не просто куца, то е счупено.

    • (4) (2)
      2. добавен от: Анонимен 21 Юли, 00:06

      Какъв следващ кмет ти се привижда ? На бял кон ли е ? :))))))))))))))

  • Отговори (17) (9)
    7. добавен от: Анонимен 20 Юли, 18:05

    Куцият си ти, 6 ! Колкото и да се пречи на настоящия кмет, нещата вървят в правилната посока. Рано или късно доброто побеждава! Половината град е вече саниран само за 2г и половина. Хубавите неща тепърва ще се случват! Злобарите да си гризят ноктите от яд! Гавалюгов е нашият кмет и сл мандат!

  • Отговори (6) (5)
    8. добавен от: Анонимен 20 Юли, 20:44

    ще го духа

  • Отговори (2) (4)
    9. добавен от: Анонимен 21 Юли, 11:17

    Стига със тоя парк оправи стадиона

  • Отговори (9) (0)
    10. добавен от: Анонимен 21 Юли, 20:22

    Стадиона е държавен бе идиот, не е общински

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete