Петък, 24 Май 2019, 02:01

Кличко върти номера на Пулев?

13 Ноември 2014, 12:09
(0) (0)
България - Спорт
Прочетена: 1551 0


Кобрата е задължен да се боксира с ръкавици, които не са му по мярка.
Кубрат Пулев се чувства напълно готов за предстоящия в събота сблъсък за световната титла с Владимир Кличко. „С божията помощ и българите зад мен, се надявам да успеем", заяви още Пулев.
Вчера стана ясно, че Кличко, който е и организатор на мача, е предоставил на Кобрата нестандартни боксови ръкавици, с които да се бие. Самият Кличко е поискал двамата да се боксират с еднакви ръкавици, но предоставеният от него модел е негова марка и това не позволява на Кобрата да си избере сам най-удобния размер.
"Надявам се да го нокаутирам с всякакви ръкавици", така най-добрият български боксьор коментира поредния номер от страна на Кличко - предоставените му в последния момент боксови ръкавици са с марка Кличко и са произведени специално за украинеца. За Пулев обаче те са нестандартни и ръцете му трудно влизат в тях. Пулев обясни, че въпросните ръкавици са от марка, специално произвеждана само и единствено за Кличко. Те не били налични в интернет, нямало ги и в магазините, затова човек от екипа на българина ще ги закупи лично от САЩ. "Ръкавицата е най-важното нещо в бокса. Все едно във Формула 1 да не видиш гумите и да не знаеш с какви гуми караш", изтъкна Кобрата.
"На ИБФ на федерацията законът е такъв, че всеки може да играе с каквито си иска ръкавици, с негови по негов избор. Всеки боксьор гледа да не играе с по-големи, въпросът е да са по-малки е целта".
"Това не е номер към мен. Това е за негово удобство. Той си е направил тези четири колана, като негов монопол ги държи и прави, каквото си иска. Не дава допинг контрол, може така да се напомпа, че за мача да се изчисти и след него да даде абсолютно чиста допинг проба. И това не е възможно, а сигурно", заяви пред Нова българинът.
 
Кличко не остана длъжен.
"Няма да коментирам това, което Пулев каза, защото го използва като оправдание. Все нещо не е наред - въпросите за допинга, неявяването му на пресконференцията и проблемите с ръкавиците са само част от тези оправдания. Въпреки това аз уважавам Кубрат Пулев и смятам, че той заслужава да е тук", заяви Владимир Кличко пред медията и добави: "Искам да отбележа, че той не трябва да пропуска пресконференцията след мача, защото имам да кажа нещо много важно".

Източник: dnes.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (1)

За кого ще гласувате на изборите за европарламент на 26 май?

Анкета » коментари (1)

За кого ще гласувате на изборите за европарламент на 26 май?

отговори
ГЕРБ и СДС (63)
70% Complete
БСП за България (76)
70% Complete
ДПС (6)
70% Complete
ВМРО-БНД (20)
70% Complete
Атака (4)
70% Complete
Патриоти за Валери Симеонов (НФСБ) (10)
70% Complete
Воля – Българските Родолюбци (10)
70% Complete
Демократична България (4)
70% Complete
Коалиция за България (3)
70% Complete
Глас Народен (1)
70% Complete
ПП Възраждане (5)
70% Complete
За друга формация (5)
70% Complete
За независим кандидат (9)
70% Complete
Нямам намерение да гласувам (52)
70% Complete