Петък, 7 Август 2020, 14:50

Клуб „Училище за лидери“ към Езикова гимназия - Правец на виртуална дискусия „А сега накъде?“

22 Май, 14:10
(0) (0)
Правец - Новини
Прочетена: 519 1


В деня на патронния празник на ПГПЧЕ „Алеко Константинов“ – гр. Правец се проведе първата виртуална среща на „Училище за лидери (Вдъхнови се!)“ от началото на извънредното положение в страната. Събитието се състоя в платформата zoom.us и предизвика голям интерес сред учениците и техните преподаватели. Тази лидерска среща беше малко по-различна и малко по-дистанционна, но пък запази същата зареждаща енергия и позитивизъм, както всички предишни. Нашите говорители, всички завършили езиковата гимназия, бяха изключителният проф. док. на икономическите науки Красимир Петров, както и седем дейни младежи, развиващи се в различни сфери по цял свят: Галена Тодорова, Гая Диланова, Деря Оралогул, Милен Атанасов, Натали Матева, Николай Атанасов и Радияна Манчева. Домакини бяха г-жа Стефка Атанасова и г-н Цанко Цолов. Като модератор на събитието, Галена даде думата на г-жа Дарина Стоянова - основател на клуба, да открие срещата, която продължи повече от два часа на живо.

Темата –„А сега накъде?“, включи в себе си няколко много по-обширни теми:
– Икономиката в условията на COVID - 19
– Подбор на университет в условията на пандемия
– Управление на личните и семейните финанси в условия на криза
– Неочакваните ползи покрай извънредната ситуация
– Пандемия, рецесия, душевно здраве, международни конфликти и устойчиво развитие
– Как да разпознаеш фалшивите новини и да мислиш критично в свят, заринат от информация

Въпреки прогнозата за временна дефлация, най-вероятно последвана от стакфлация и много други сложни икономически думи, дискусията завърши с поглед към светлото бъдеще, което всички ние сме готови да започнем да градим отново!

На въпросът, зададен от Галена: ‚Можеше ли човечеството по-леко да премине през тази криза, ако се бяхме вслушали в многото световни вирусолози относно запасяване на болничните заведения с ресурси, тъй като те предсказаха, че такъв тип вируси ще стават все по-често срещани?‘, г-н Петров отговори, че човеците не предприемат мерки преди някоя фаталност да се случи, такава е нашата природа и най-вероятно ударът от вируса би бил по-лек, но последствията пак биха довели до нова икономическа и социална криза.

Бяха задавани и множество въпроси от страна на слушателите, на които с радост лекторите отговориха. Макар и в трудно за всички време, тази среща беше уникална и вълнуваща за всички, а нашите ГПЧЕ-ари чакат с нетърпение следващото издание на „Училище за лидери (Вдъхнови се!)“.

До следващата виртуална лидерска дискусия!


Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (4) (1)
    1. добавен от: Анонимен 22 Май, 17:02

    Пак щуротии.Все едни и същи госпожи си пишат за тях , но не как учат децата,а как изкарват допълнителни пари .

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (0)

Какво е Вашето мнение да затварянето на ул."Свобода?

Анкета » коментари (0)

Какво е Вашето мнение да затварянето на ул."Свобода?

отговори
Напълно съм съгласен (121)
70% Complete
Не съм съгласен (50)
70% Complete
Съгласен съм за еднопосочно затваряне на улицата (44)
70% Complete