Петък, 26 Април 2024, 02:06

Kлуб „В света на новите технологии и изследвания” в ППМГ представи 10 разработки по проект "Твоят час"

24 Март 2017, 15:31
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 903 3


Защита на разработки по темата „Съвременни и нови технологии” по проекта на МОН „Твоят час”, представиха 15 ученици от 10-те класове от клуб „В света на новите технологии и изследвания” в ППМГ”Акад.проф.д-р Асен Златаров”.
Представителното занятие започна в 14ч. в присъствието на директора Даниела Колева, която отправи благодарност към учениците, че са се включили в клуба. „С предизвикателствата в новите технологии и техниката ви запали г-н Василев. Пожелавам ви да станете добри инженери, защото България има нужда от такива специалисти”, заяви със задоволство Даниела Колева.
В рамките на клуба Златаровци работят в областта на всички науки, но предимно в електро- и елктронните технологии. Презентациите, които бяха представени днес пред аудиторията, бяха свързани с бъдещите технологии, изкуствения интелект и интересни събития, пресъздадени по атрактивен начин. Общо 10 презентации бяха подготвили участниците в клуба.
Иван Вилани представи проект с разработка на индукционно устройство за зареждане на смартфони.Дамян Цветков и Любомир Любомиров показаха какво е предназначението на измисления от тях ръчен електрически кейс (МЕС).
Росен и Влади представиха интелигентен робот. Тяхната съученичка Антоанета представи разработка за „Универсални учила”. Саво Цветков се представи с „Облачни технологии и услуги”, а Силвия и Ивайла с „Високи технологични изследвания”. Останалите разработки представиха Влади Стаменов – „Изкуствен интелект”, Преслав – „Виртуална реалност” и Виктор Рушкарски – „Глобална система за позициониране”.

Проектът „Твоят час” в гимназията започна на 11 ноември 2016г и е с продължителност до 30 юни 2017г. В него са сформирани 12 клуба, съобщи Тодор Василев, преподавател в ППМГ и ръководител на клуб „В света на новите технологии и изследвания”. Основните теми на работа и изучаване на участниците в клуба до момента са в областта на химични и машинни технологии, био и еко технологии, електронни технологии, селскостопански, транспортни, военни строителни и високи технологии. Учениците остава да се запознаят с медицинските технологии и научните технологии на ЦЕРН.
Проектът ”Твоят час” се реализира по ОП”Наука и образование за интелигентен растеж”на Европейския съюз. Основната цел на проекта е създаване на условия за повишаване потенциала на учениците и на възможностите им за успешно завършване на средното образование чрез допълване, развиване и надграждане на техните знания, умения и компетентности, придобити в рамките на задължителната им подготовка в училище.



Източник: balkanec.bg

Коментари (3)

  • Отговори (1) (1)
    1. добавен от: Анонимен 24 Март, 20:59

    Г-н Василев, кое ще е следващото училище което ще предпочетете и после ще опишете? :arrow: :idea: :idea: :?:

  • Отговори (1) (1)
    2. добавен от: Кочо 24 Март, 21:26

    има ли бакър

  • Отговори (2) (1)
    3. добавен от: Анонимен 24 Март, 23:16

    Да се пише за нови, съвременни и високи технологии с правописни грешки, недопустими дори за второкласници, е безкрайна комунистическа наглост, която я има само в ботевсело!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (44)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete