Четвъртък, 28 Март 2024, 20:47

Клубът по художествена гимнастика "Финес" - Костинброд с перфектно представяне на Световна гимнастрада в Австрия

20 Август 2019, 22:13
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 1348 0


Клуб „Финес” – гр.Костинброд развива художествена гимнастика в две направления – масовост и високо спортно майсторство. Клубът съществува от края на 2016 г. И за изключително краткото си съществуване грациите от „Финес” успяха да извоюват призови класирания на областни и национални турнири и гимнастради.
На 10.07.19г. беше откриването на Световната гимнастрада, която се проведе в Австрия, гр. Дорнбирн. България за първи път взе участие на 16-то издание, като започна с представянето на всички участващи държави /67/, продължи с представяне на официалните лица и завърши с танцово шоу.
Странната ни беше представена от три клуба, като единият от тях беше „Финес“ – гр.Костинброд.
Община Костинброд направи всичко възможно децата да заминат за Австрия като пое част от разноските по пътуването.
Гордост е за нас, че 26 костинбродчани представиха държавата си на такъв голям форум в Европа. Ръководството на Община Костинброд получи специален поздравителен адрес от Българска Федерация художествена гимнастика /БФХГ/, именно заради пълната подкрепа и перфектното представяне на "Финес"-гр.Костинброд в Австрия.
В България художествената гимнастика е изключително популярна, заради многото победи и медали през всичките години от нашите „златни момичета”. Ние вярваме, че не всяко дете трябва да постигне резултати на всяка цена – да бъде шампион или да се занимава за постигане на високи спортни резултати. Затова към всички деца от клуба по художествена гимнастика “Финес“ се обръща внимание и любов, като се дава шанс на всяко момиче да се изяви и покаже своите възможности. А Ева Цонева успява да превърне едни непознати деца в сплотени приятелчета, със спортен дух и хъс за победа.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (104)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete