Четвъртък, 25 Април 2024, 13:07

Кметът Гавалюгов грабна приза в категорията "Инвестиции и работни места" в конкурса "Кмет на годината"

16 Ноември 2018, 10:26
обновена на 16 Ное 2018
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1687 31


Кметовете на Плевен, Ботевград и Божурище взеха първите места в категорията "Инвестиции и работни места" в тазгодишния национален конкурс "Кмет на годината".

Кметът на община Ботевград Иван Гавалюгов грабна приза в категорията "Инвестиции и работни места" в раздел "Средна община" в тазгодишния национален конкурс "Кмет на годината". В раздел "Малка община" първо място отиде при градоначалника на Божурище Георги Димов, а в раздел "Голяма община"- при управника на Плевен Георг Спартански. Призовете в категорията "Инвестиции и работни места" връчи Карел Крал - регионален мениджър на ЧЕЗ за България. Наградата за Ботевград от името на кмета прие заместник-кметът на общината Борис Борисов.

Официалната церемония за връчване на наградите „Кмет на годината 2018” в зала 9 на НДК, София се състоя снощи. Порталът на българските общини Kmeta.bg за шеста поредна година организира национално допитване, в което хиляди българи с вота си оценяват свършеното в градовете им.

Гласуването стартира на 22 октомври 2018 г., проведе се на два етапа и приключи на 13 ноември 2018 г. Хората от цялата страна гласуваха в 10 категории и оценяваха градоначалниците в малка, средна и голяма община.

Церемонията уважи Мария Габриел, еврокомисар с ресор "Цифрова икономика и общество". Сред гостите бяха омбудсманът Мая Манолова, министри, депутати, представители на бизнеса, спортисти, общественици.

Ето как кметът Иван Гавалюгов коментира отличието:

"Никога не ми е било цел и голяма мечта да получавам награди и признания. Разбира се, на всеки човек, който се занимава с определена дейност, му е приятно, когато бива оценен по какъвто и да било начин. Благодаря за номинацията, благодаря на хората, това ни дава допълнителен стимул да работим в посоката, в която ежедневно работим, както аз така и цялата администрация на община Ботевград. Наградата я приемам, разбира се, за усилията и труда на администрацията. Тук трябва да благодарим и на хората, които реално са направили инвестициите и  са осигурили работните места.

Община Ботевград действително чрез общинския бюджет и чрез привлечени средства по национални и европейски програми инвестира през настоящата година сериозни средства в инфраструктурата в общината и по различни програми и проекти успяхме да осигурим и не малко допълнителна заетост. Но сериозни инвестиции правят и частните фирми, които също разкриват работни места. Всъщност знаете, че проблемът на Ботевград не е безработицата, а на практика е недостигът на квалифицирана работна ръка, която да се влее в пазара на труда и да заеме тези вакантни работни места и да материализира чрез труд направените инвестиции. В разговорите ми с управители на големите предприятия в града, това е основният проблем, който се очертава пред тях.

В Ботевград ежедневно повече от 2 000 души от населени места извън нашата община пътуват и полагат своя труд на територията на нашата община.

Радостното е, че инвестиционния интерес към община Ботевград и към град Ботевград по-специално не е намалял през последните 2 години, напротив всички големи предприятия през последните години направиха разширение на своите производства. От внесените проекти в общината за одобрение се вижда, че техните намерения са да продължат да разширяват инвестициите, които се правят в предприятията.

Иначе, приемаме наградата като една обективна оценка за полаганите усилия в посока инвестиции".



Източник: kmeta.bg

Коментари (31)

  • Отговори (9) (4)
    1. добавен от: Анонимен 16 Ноември, 10:32

    Честито Г-н Гавалюгов !

    • (5) (9)
      1. добавен от: Анонимен 16 Ноември, 12:42

      Е да, напразни инвестиици в безсмислени и безполезни неща. В това наистина е най-добър

  • Отговори (6) (8)
    2. добавен от: Анонимен 16 Ноември, 10:48

    Забрави какво е обещал

    • (4) (11)
      1. добавен от: Анонимен 16 Ноември, 12:43

      Точно затова се казва "безполезната пионка недоразумението гавалигльо". Само говори празни приказки и лъжи, но нищо полезно не върши

  • Отговори (12) (5)
    3. добавен от: Анонимен 16 Ноември, 11:29

    Браво кмете !

    • (7) (9)
      1. добавен от: Анонимен 16 Ноември, 12:43

      ти си поредния овчи мозък, който лиже гъза на безполезната пионка недоразумението гавалигльо

  • Отговори (9) (7)
    4. добавен от: Анонимен 16 Ноември, 11:47

    Тази награда е за Цветолюб Савов, кмета,който убеди Беров, да направят базата на Епик в Ботевград. И вместо да се снимате с листчето пред затворената врата дайте заслужено признание на него.

  • Отговори (11) (4)
    5. добавен от: Анонимен 16 Ноември, 11:51

    4 ама място не можеш да си намериш :twisted: Това е кметът свиквай

    • (6) (12)
      1. добавен от: Анонимен 16 Ноември, 12:45

      Това не е никакъв кмет. Това е едно примитивно недоразумение, което ще бъде поправено още догодина

  • Отговори (7) (4)
    6. добавен от: Анонимен 16 Ноември, 12:27

    Все ми е едно кой е кмета. Снего не започеа и не свършва историята на града. Приятелски съвет е отдайте заслуженото на предшествениците след време и вие ще сте предшественици. Свиквай

    • (5) (9)
      1. добавен от: Анонимен 16 Ноември, 12:45

      Все едно е кой е кмет. Стига да не е безполезната пионка недоразумението гавалигльо

  • Отговори (4) (9)
    7. добавен от: xxxx 16 Ноември, 12:44

    А зам кмета не можа да каже нищо смислено при получаването на наградата,освен че Ботевград се намира на главен път е79 и до магистрала хемус......сякаш хората там не знаят... :D :D :D :D :D

    • (4) (10)
      1. добавен от: Анонимен 16 Ноември, 12:46

      безполезната пионка недоразумението гавалигльо 3 години нищо смислено не можа да каже или направи, ти сега за заместник кмета ще се хващаш, че на едни награди не е могъл да се изкаже

    • (6) (10)
      2. добавен от: Анонимен 16 Ноември, 12:48

      той не се е подготвял за изказване, защото всички очакваха безполезната пионка недоразумението гавалигльо да НЕ СПЕЧЕЛИ НИЩО, както винаги

    • (3) (0)
      3. добавен от: Анонимен 17 Ноември, 13:18

      До 3.1. Да смислено оправя батаците на георги и прави разумни неща за хората, а не като бившия инвестира в неработещи помпени станции и в лични имоти.

  • Отговори (6) (10)
    8. добавен от: Анонимен 16 Ноември, 12:45

    Все едно е кой е кмет. Стига да не е безполезната пионка недоразумението гавалигльо

  • Отговори (6) (4)
    9. добавен от: Анонимен 16 Ноември, 13:14

    Поздравления за наградата и за труда, който стои зад нея! Продължавайте да работите все така!

  • Отговори (6) (4)
    10. добавен от: Анонимен 16 Ноември, 13:15

    Браво! И нови успехи!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (184)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (52)
70% Complete