Вторник, 16 Април 2024, 14:47

Кметът Гавалюгов и директорът на ППМГ Даниела Колева прерязаха лентата на обновените сгради на училището и физкултурния салон

15 Март 2019, 12:00
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2339 6


Кметът Гавалюгов и Директорът на ППМГ "Акад. Проф.д-р Асен Залтаров“ Даниела Колева прерязаха лентата на обновената сграда, след санирането и ремонта й по Оперативна програма “Въвеждане на мерки за енергийна ефективност в сградите на образователната инфрструктура в Ботевград“.


Това стана днес от 11.30ч в присъствието на  Иво Чакъров, който по-рано в общинската администрация представи резултатите от проекта, на заключителна пресконференция. Чакъров е представител на фирма „Би Ен Ай Студио”ЕООД, която спечели обществената  поръчка за публичност и информираност по проектите за енергийна ефективност на община Ботевград. На церемонията присъства и секретарят на Община Ботевград Стефка Граматикова. 

 

В рамките на определения срок в сградата на ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров” бяха извършени следните енергоспестяващи мерки и дейности: топлоизолация на стени, таван, под и еркер, топлоизолиране по разпределителната мрежа, въвеждане на система за автоматично управление на топлоподаването, цялостна подмяна на тръбна мрежа и котел.

По  проекта бе ремонтиран и физкултурния салон към ППМГ, а именно: топлоизолиране на стени и покрив, подмяна на дограма, преработка на електроинсталациите и въвеждане на енергоспестяващо осветление в общите части. 

 

 

По време на заключителната пресконференция Кметът Гавалюгов посочи, че в гимназията са  се създали неудобства в извънучебно време, където  строителите са изисквали ремонтът на сградата да се извърши, както е по договор, но общината е настоявала те да приключат в рамките на  2 месеца. „Неудобставата, които всички сме изпитали си заслужават резултатите", заяви кметът. Да припомним, че програмата за въвеждане на мерки за енергийна ефективност се извършваше и в сградата на Общината, като ремонтът не спря работния процес на служителите в  общинската администрация.

 

Въвеждане на мерки за енергийна ефективност се извършиха освен в сградата на ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров” и физкултурният салон към нея, още и в детска ясла „Детелина” – филиал към детска градина „Иглика”. Общата стойност на проекта бе 1 387 413, 98 лв. 


След официалната церемония директорът Даниела Колева разведе кмета Гавалюгов по калсните стаи, за да се запознае с новия им вид.  

 



Източник: balkanec.bg

Коментари (6)

  • Отговори (10) (0)
    1. добавен от: Анонимен 15 Март, 12:39

    Много добра новина, чудесно за децата

  • Отговори (0) (3)
    2. добавен от: Анонимен 15 Март, 19:31

    :x 8) :evil:

  • Отговори (1) (1)
    3. добавен от: Анонимен 15 Март, 19:32

    TAZI MACKA KADETO DARJY ZNAMETO NA EU. E SUPER GOTINA. I LOVE YOU. 8) :lol: :evil: :?:

  • Отговори (18) (12)
    4. добавен от: Анонимен 16 Март, 03:12

    Иван мумията какво прави там, като има нула заслуга

  • Отговори (3) (6)
    5. добавен от: Анонимен 16 Март, 09:21

    http://free-webcambg.com/Sofia-36-webcam-live-online-camera-Narodno-Sabranie-Sofiq-hram-Alexandar-Nevski-kameri-na-jivo-vremeto-weather.htm

    Защо камерата е обърната ?!?! Страх ли ви е ГРОБари ???

  • Отговори (7) (3)
    6. добавен от: Анонимен 16 Март, 11:32

    Безгръбначни плужеци не трябва да са директори.Лизачката на Георгиев сега лиже следващия.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (118)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (39)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (47)
70% Complete