Петък, 19 Април 2024, 18:31

Кметът Гавалюгов: Има натиск върху работата на ОбС Ботевград и върху определени общински съветници

27 Май 2016, 13:40
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3861 104


Това каза кметът на общината Иван Гавалюгов по време на днешния редовен брифинг с местните медии.
„Право на общинските съветници е да си изберат председател, както и да го отстранят”, заяви Гавалюгов. По думите му обаче, той е изключително притеснен от начина, по който се стигна до гласуване вчера относно Докладната записка за предсрочно прекратяване правомощията на Мартин Тинчев.

”Случайно или не Стоян Иванов е един от вносителите на тази Докладна записка и вечерта преди сесията е стреляно по дома му, доколкото разбирам от медиите и полицията, с някакво оръжие”, коментира кметът . Според него това съвпадение Иванов да отсъства от сесията, когато трябваше да бъде обявен за независим съветник, кореспондира с едно много опасно действие, което се извършва с цел сплашване на общински съветник за работата му като такъв. „Показва му се от някой, че въпреки желанието му да бъде независим общински съветник и да решава общинските дела по съвест и убеждение, така както трябва да го прави всеки един от общинските съветници, явно той не може или не трябва да бъде независим. Откъде идва тази заплаха, нека всеки да прецени”, заяви кметът Гавалюгов. Според него това е груба намеса в работата на Общински съвет, което е едно изключително опасно явление.

„За съжаление от порочната практика от предходното 12-годишно управление няма да се отървем толкова лесно. Резултатите от изборите не са достатъчни, трябва целенасочена и последователна работа в тази посока” подчерта кметът. Гавалюгов изрази убеденост, че рано или късно така желаната промяна за добрите взаимоотношения вътре в общината, и за независимата работа на Общински съвет като институция в полза на гражданите, ще се случи. „Определено считам, че има намеса на външни фактори в работата на съветниците. Има вмешателство в работата на определени общински съветници, върху които се упражнява определен натиск относно това как трябва да гласуват. Решенията, които взимат не са решения, продиктувани от тяхното лично виждане, а  решения, продиктувани от външни фактори”, каза градончалникът. Той изрази мнение,че всеки, който е решил да се включи в една или друга листа за общински съветник на една или друга партия трябва да осъзнава, дали ще спазва някакви принципи и дали ще бъде политически гъвкав.

Относно другият общински съветник Георги Гърбиджанов, който отсъства в първата половина на заседанието на ОбС, Гавалюгов коментира, че е бил много странно извикан на една спешна среща от неговия работодател в софийския офис на енергииния холдинг „Булгаргаз” във време, съвпадащо с провеждането на сесията.”Той също е един от 8-те вносители на Докалдната записка от ГДБОП. Според мен целта е била да не присъства на  заседанието на Общински съвет Ботевград”, категоричен е кметът Иван Гавалюгов.


Източник: balkanec.bg

Коментари (104)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 27 Май, 13:57

    Иване, Иване! Мръсници около тебе колкото искаш. Ще правят, ще струват и рано или късно ще ти ритнат стола....

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 27 Май, 14:10

    Тоя общински съвет е пълен с утрепки и жени, като почнеш с жената на Мая Цанова, жената в семейство Виткови, жената в семейство Маринови.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: аз 27 Май, 14:14

    стола едва ли ще успеят но мръснишките номера са ежедневие и вероятноста да го разболеят е голяма !Но г-н Гавалюгов ,млад сте с качества сте щом съпротивата на чакалите е толкова голяма продължавайте значи настъпвате където трябва и както трябва !

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 27 Май, 14:20

    Няма ли един нормален в този общински съвет да попита защо се слага човек от Правец за директор на Дирекция „Сигурност и обществен ред” към община Ботевград? Или дългата ръка на ЛУКОЙЛ ви е затворила устите и джобовете?

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 27 Май, 14:24

    ПРОМЯНАТА ТРЯБВА ДА СЕ СЛУЧИ! Тези хора сме ги избрали да работят и да защитават интересите ни , а не да да занимават с долни сплетни. Причината за всичко, което се случва я знаем, рано или късно възмездието ще дойде. НИЕ МЛАДИТЕ НЯМА ДА СЕ ДАДЕМ-БЪДЕЩЕТО Е НАШЕ!

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 27 Май, 14:27

    Стига сте си мляли устите с този Правец, момчето просто спечели конкурса!

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 27 Май, 14:30

    Размириса се на правешка ,червена сган и измет и в Ботевград.Ние гражданите на Ботевград не сме гласували за това.Кмета,започна сам да си вкарва автоголове ,реже си клона.

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 27 Май, 14:32

    Г-н Гавалюгов, работете законно и принципно !!!Стъпка по стъпка ,тия ще си намерят мястото .Всяко едно беззаконие лъсва ,и нещата си идват на мястото.Когато по нормален начин не се работи, се работи със беззаконие и заплахи, както става сега в нашата община.Не напразно Гърбиджанов не е бил на сесията.Трезвомислещи общински съветници, не се подавайте на заплахи на определен кръг хора.Тези, които ви заплашват и притискат не са закона, а напротив беззаконието.Имайте достойнство и гласувайте по съвест, защото сега сте общински съветници ,утре може да не сте.Сега председателят на ОС е председател, но утре може и да не е.Никога сигурно няма.Успех господин Гавалюгов, ние сме с вас.!

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 27 Май, 14:43

    Ботевград е с вас, г-н Гавалюгов.

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: умници 27 Май, 14:45

    Предлагам на умниците да питат в СЕНСАТА или IMI защо се карат хора от други градове, няма ли ботевградчани за тая работа. Умните и кадърни хора не са умрели да се струпват в Ботевград туловски подлоги. Заради вас и Тулата нивото на града падна. Погрижихте се да изгоните всички интелектуалци и амбициозни хора. Сега не могат да се намерят двама души да вършат управленска работа.

    Като гледам Правец предпочитам от там да вземаме кадри. Видяхме Тухленския избор до какво доведе във ВиК, старото БКС, Родина и т.н.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete