Четвъртък, 28 Март 2024, 07:59

Кметът Гавалюгов: Преднамерена провокация бе разполагането на футболните запалянковци по време на мача между "Балкан" и "Левски-Лукойл"

25 Май 2018, 16:42
(4) (1)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2262 21


„Това, което се случи на мача в София в зала „Универсиада” в сряда на 23 май, много хора твърдят, че е олицетворение на случващото се в държавата. Такава конфронтация между публиката на „Левски” и скамейката на „Балкан” не съм виждал”, заяви кметът Иван Гавалюгов по повод разиграния скандал по време на баскетболния двубой между „Балкан” и „Левски Лукойл”. Според градоначалника на всички здравомислещи хора е ясно, че това е преднамерена провокация.

„Цялата идея на отбора домакин бе да разположи футболните запалянковци, които не бяха дошли да гледат баскетбол, а да провокират и да обиждат”, посочи Гавалюгов. Той заяви, че в конкретния случай липсва адекватна намеса от органите, които са оправомощени да контролират процеса по осигуряване на нормални условия за провеждане на едно спортно мероприятие. Днес арбитражна комисия ще вземе решение какви наказания да бъдат наложени, включително и на играчи от отбора на „Балкан” . Заради няколко нарушители на реда, една от мерките е провеждане на мачове при закрити врати, без публика.

„По неясни причини вината се хвърли на играчите от отбора на „Балкан” и върху публиката, която не е искала да си тръгне. Странно е, как едни очевидни нарушители на реда в залата, трябва да предизвикат тотално изпразване на залата и жертви да се чувстват всички любители на баскетбола”, коментира Гавалюгов. Според него професионалния спорт се прави заради хората, които искат да купуват продукта спорт, а масовият спорт - заради здравето.
За първи път до момента в цялата история на мероприятия, провеждани в зала „Универсиада” футболната агитка на който и да е отбор е разположена директно на помощната трибуна, която допълнително се разпъва, когато има повишен зрителски интерес, беше разположена за първи път точно зад скамейката на противниковия отбор. След като нарушителите на реда бяха отстранени, нямаше обективни причини мачът да не бъде доигран, пред останалите зрители на мача, които по никакъв начин не заплашваха спокойното протичане на двубоя”, категоричен бе Гавалюгов. Той заяви, че той като кмет на общината ще има официална позиция по случая.


Източник: balkanec.bg

Коментари (21)

  • Отговори (26) (1)
    1. добавен от: Анонимен 25 Май, 16:48

    Тити , да отговори само на 1 въпрос. Колко пари платихте със Златев на " феновете " футболни ултраси - наркомани за да изиграят този цирк. Цялата общественост ви знае много добре , какви боклуци сте.

    • (9) (39)
      1. добавен от: Анонимен 25 Май, 16:54

      Недоразумението гавалигльо се пръска от яд, понеже чичо ви В.З. го постави на мястото му за баскетбола, а следващия ноември ще си го постави на мястото му и за властта, която погрешка му даде

    • (5) (7)
      2. добавен от: Анонимен 25 Май, 21:25

      Болно куче да ти сере в устата кретен такъв. Ти си недоразумение!!

  • Отговори (9) (27)
    2. добавен от: Анонимен 25 Май, 16:51

    пак започваме да ревем и да обвиняваме всички околни за собствения ни провал

    • (25) (2)
      1. добавен от: Анонимен 25 Май, 16:55

      А бе, глупако, ти беше ли в залата? Явно не, защото ако си бил там, друга песен щеше да запееш!

  • 3.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (27) (3)
    4. добавен от: Анонимен 25 Май, 16:58

    Кмете ти си № 1 . Продължавай все така , Моля , опровергай всички неистини около добре режисирания цирк по националните медии, не , че има някой който не е чул и видял как мафията и олигархите затриват баскетбола. Глушков , ти спиш ли , или си на хранилка като всички съдии при Златев.

  • Отговори (17) (4)
    5. добавен от: Анонимен 25 Май, 17:02

    Лилов,не ти прилича да плюеш по кмета.Той е точен в оценката си и смятам,че няма да допусне ексцесии в Ботевград.На мача скочи да защити жена си от Митко Ангелов.Бях на три метра от ситуацията.А ти спомняш ли си когато командвахте как извадихте отбора на мача с морето?

  • 6.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (20) (1)
    7. добавен от: Анонимен 25 Май, 17:38

    Кмете, ние сме зад теб.

  • Отговори (20) (2)
    8. добавен от: Анонимен 25 Май, 17:44

    Слави е прав, няма такава ДЪРЖАВА.

  • Отговори (2) (29)
    9. добавен от: Анонимен 25 Май, 17:49

    Кмете малко ти остава и връ шотаме Г.Г

    • (13) (4)
      1. добавен от: Анонимен 25 Май, 17:54

      Ти си голям смешник,бе!!!!

    • 2.

      Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

    • (1) (2)
      3. добавен от: Анонимен 25 Май, 21:26

      И родителите са му смешни, че са го отгледали такъв!

  • Отговори (7) (1)
    10. добавен от: Анонимен 25 Май, 18:48

    Не мога да разбера ръководството на Левски-заслужава ли си усилията, нервите и цирка , който сътвориха за да станеш първи в България, при това ниво на баскетбола, като много добре им е ясно, че от Калотино нататък си нула.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (104)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (30)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (34)
70% Complete