Сряда, 24 Април 2024, 00:15

Кметът Гавалюгов провежда регулярни срещи с представители на бизнеса

20 Октомври 2017, 15:02
(2) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1729 5


Тази седмица кметът община Ботевград Иван Гавалюгов започна регулярни срещи с представители на по-големите фирми на територията на общината. Срещите се извършват периодично, а основната им цел е подетата от общинското ръководство инициатива за посредничеството на диалога между учебните заведения и фирмите за решаване проблема с липсата на квалифицирана работна ръка.

Припомняме, че на 31 май 2017г. се състоя работна среща „Училище и бизнес”, на която присъстваха директори на средните училища, висши учебни заведения и представители на 10 работодателски организации, където бе обсъдено взаимодействието между фирмите и училищата.
„След тази среща, няколко от фирмите влязоха в пряк контакт с училищата. В Ботевград има нереализиран потенциал като трудов ресурс. В момента комуникацията между бизнеса и учебните заведения все още не е на необходимото ниво, а този проблем се задълбочава”, заяви кметът Иван Гавалюгов по време на днешния брифинг с местните медии. „Важното е, че има взаимен интерес. Процесът е бавен и може да продължи години, а общината ще направи необходимото”.

Сформирана е работна група, която да изработи стратегия за развитие на образованието в община Ботевград, както и мерките, които ще се приложат. Стратегията ще бъде факт до края на настоящата 2017 година.

Друг предмет на срещите между кметът Гавалюгов и местните фирми е осигуряване на спонсори, които да подпомагат спортните клубове в града.

„Баскетболът е едно от спорните лица на Ботевград. Мъжкият отбор създава много положителни емоции сред спортната общественост, особено с настоящето сензационно участие в турнира за купата на ФИБА. Желанието ни това участие да стане системно, за да могат зрителите да наблюдават баскетбол от европейско ниво, а за това са нужни доста средства. Сериозна финансова подкрепа е нужна и за футболния клуб. Особено внимание искаме да насочим и към подрастващите, практикуващи всякакъв вид спорт”, добави градоначалникът.

За служителите на потенциалните фирми-спонсори (осигурили над 50 000лв), общината ще осигури безплатен достъп до всички спортни съоръжения. До момента такъв договор е подписан само с предприятията „IMI” и „Sensata”, в процес на подписване е договор с още няколко фирми.

И не на последно място, друга основна цел на регулярните срещи е кметът да се запознае с настоящи проблеми на фирмите, за които да се потърси комплексно решение. Беседите ще продължат и пред следващата седмица.


Източник: balkanec.bg

Коментари (5)

  • Отговори (6) (1)
    1. добавен от: Хайдутин 20 Октомври, 19:51

    В Ботевград има големи и процъфтяващи бизнеси! Нека помогнат на децата,които искат да спортуват-на всички видове спорт!

  • Отговори (1) (5)
    2. добавен от: Анонимен 20 Октомври, 20:17

    Смешник

  • 3.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (1) (1)
    4. добавен от: Анонимен 21 Октомври, 12:33

    Мартинчо ти си пътник престани повече да се излагаш стигна дъното за резил си Иван ще ти даде нужното и справедливо ще те накаже джудже гадно мръсен предател марш в баста бе отврат.

  • Отговори (0) (1)
    5. добавен от: Анонимен 21 Октомври, 12:35

    Иван такава изненада му е подготвил на тоя олигофрен Мартин ще му се плаче свил се е от страх мишката стана за присмех и резил тоя трябва да се линчува голям идиот.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (181)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete