Четвъртък, 25 Април 2024, 00:10

Кметът Гавалюгов с коментар за общественото обсъждане на паркингите

22 Юни 2018, 19:32
(0) (1)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3165 12


„На общественото обсъждане присъстваха основно граждани, които се чувстват пряко засегнати в негативен аспект от така внесените предложения. А тези, които ще се облагодетелстват, го приемат за нещо нормално и не считат, че трябва да изразят подкрепа на това обществено обсъждане”, така кметът Иван Гавалюгов коментира пред медиите днес, реакцията на гражданите, присъствали на общественото обсъждане на идейни предложения за изграждане на четири паркинга в Ботевград.

„По никакъв начин обаче у мен не остана усещането, за някои от паркингите, че това е мнението на болшинството живеещите на тези улици. Явно се оказва, че хората, които подкрепят идеята за тези паркинги и биха се ползвали директно от реализацията им, визирам конкретно паркинга зад кооперациите на ул. „Георги Сава Раковски”, 1, 3 и 5, на ул. „Мургаш”, зад „Стефан Стамболов” – до трафопоста, и зад. „България” 11, не присъстваха на общественото обсъждане”, посочи кметът Иван Гавалюгов.

Според него на общественото обсъждане по-скоро присъстваха хора, които се чувстваха засегнати от трите кооперации срещу Градския парк на ул „Г.Раковски” 1,3, и 5 , които считат, че ще има допълнително шум от новоизградените паркоместа, където биха могли да се ползват от живущите на бул.”България” 13, които пък нямат нито едно прилежащо паркомясто към блока. „За пореден път изразявам учудване как някога се е допуснало строителство на този блок , без да са осигурени прилежащи паркинги. Факт е,ч е до ден днешен няма паркоместа. Имотът, в който се намира блокът на „България” 13, кооперациите на „Раковски”, включително на „Стамболов” 2 и 4, са в един имот за комплексно жилищно застрояване, който е общинска собственост, редно е да намерим решение за осигуряване на необходимите паркоместа в този имот, с цел колите да освободят неподходящото място, което заемат от години – на бул. „България”. Няма нужда да коментираме, че това не е подходящо място, улицата не е толкова широка, постоянно излизат деца, има засилен човекопоток по тротоара.Естествено, аз не казвам, че хората, които присъстваха нямаха своите основателни лични мотиви, но ние гледаме да решим по-генерално един проблем и знаем, че винаги когато се решава, той би засегнал в негативен аспект някой, но ако трима са засегнати, а 103-ма - облагодетелствани, логично е,ч е общественият интерес говори в посока да се реализира това инвестиционно намерение. Малко заблуждаващо остава впечатлението, че има сериозна съпротива срещу така направените предложения за изграждане на паркинги”.

Според Гавалюгов по-сериозна съпротива имаше срещу изграждане на двуетажен паркинг зад сградата на Съда и зад Младежкия дом. „ Признавам, че за мое учудване най-големите противници, то си има и своето логичното обяснение, са живущите в блока на бул. „Трети март” №81, които и в момента нямат достатъчно парко места. Аргументите са им основателни, но паркинга не се прави само за тях. Идеята за изграждане на паркинг е да осигурим паркоместа в периферията на централната градска част. Искам да разсея отново съмненията, че паркинга би бил незаконен, тъй като предназначението на имота, който е 17 дка е с преназначение и за паркинг в тази си част”, добави Гавалюгов.


Източник: balkanec.bg

Коментари (12)

  • Отговори (12) (13)
    1. добавен от: Анонимен 22 Юни, 20:27

    Кмета гавалигов с три реда сълзи и пет реда сополи....Кметеее не реви,а се опомни.Твоите лакеи нали искаха да отидем на обсъждането?Е?Отидохме.И ви показахме колко сте жалки и некадърни.

  • Отговори (11) (15)
    2. добавен от: Анонимен 22 Юни, 20:38

    Ревлив мрънкач, безполезник, неблагодарник

  • Отговори (10) (17)
    3. добавен от: Анонимен 22 Юни, 20:39

    Не, че не са отишли такива, които са облагодетелствани и доволни. Просто доволни няма. Ревльо, приеми, че обществото и гражданите не те харесват и не одобряват безполезните ти действия

  • Отговори (13) (6)
    4. добавен от: Анонимен 22 Юни, 21:53

    Ей, че си лайнар прост. Като пишеш освен от твое име и пишеш и уж от чуждо име, поне не използвай едни и същи обръщения. И неграмотнико, господин Гавалюгов не е тульо, за това ви е яд. Не си въобразявайте, че вие една шепа не хранимайковци ще можете да върнете белязаният гном пак да дерибейства. Забраветееее!

  • Отговори (18) (5)
    5. добавен от: Анонимен 22 Юни, 22:05

    Аз и моето семейство
    подкрепяме Гавалюгов!

  • Отговори (11) (4)
    6. добавен от: Анонимен 22 Юни, 23:03

    Поздравления за кмета и нека не се повлиява от "компетентната" Андреевска

  • Отговори (9) (0)
    7. добавен от: Анонимен 23 Юни, 11:48

    Не една сграда в града е изградена без паркоместа. И то законно... Това е масова практика. И е прилагана както някога, преди промените, така и днес. Примери - много!
    Няма място за паркиране на толкова много автомобили в този малък град. Инфраструктурата му не е пригодена за тежък трафик. А той е факт!
    Дали колчетата по тротоарите и глобите на Обществен Ред ще решат проблема? Съмнявам се.
    Хубаво е да се строят и паркинги, но много ми е интересно кой ще ги ползва.
    Българинът е свикнал да паркира точно пред входа на магазина, заведението, пазара и т.н.
    Искрено съчувствам на всеки кмет в България...

  • Отговори (4) (0)
    8. добавен от: Анонимен 23 Юни, 16:12

    Просто като създавате удобство за едни хора, /с колите/, тормозите други хора - които искат спокойствие, ето защо са против.Колите вече са напаст, в цяла Европа ги ограничават, а и апартаментите в Ботевград не се продават с паркомясто.

  • Отговори (4) (2)
    9. добавен от: Анонимен 23 Юни, 16:31

    Lelele kolko jalak narod sme,eto poqvi se edin mlad,pochten i nahusan chovek koito leka-poleka dapreobrazi grada koito i bez drugo beshe zaprilichal na pomiina qma,i vednaga se nameri nqkoi da go opliue ! Samo napred g-n kmete,s vas sme !!!

  • Отговори (4) (1)
    10. добавен от: Анонимен 23 Юни, 22:09

    Стадиона кога?

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (182)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete