Събота, 20 Април 2024, 01:26

Кметът Гавалюгов с отворено писмо до директора и педагогическия колектив на ОУ "Н. Й. Вапцаров"

25 Февруари 2020, 16:23
(1) (1)
Ботевград - Новини
Прочетена: 6171 129


Публикуваме пълния текст на отвореното писмо от кмета Иван Гавалюгов до директора и педагогическия колектив на ОУ "Н. Й. Вапцаров":

"Уважаема госпожо Директор,
Уважаеми учители,

в качеството си на кмет на община Ботевград се обръщам към Вас като към настоящ ръководител на най-голямото училище в цялата София област и като към педагози, които са призвани да обучават и възпитават по-голямата част от децата на община Ботевград.

Отвореното писмо, което Ви изпращам, госпожо Директор, е насочено, подчертавам, към институцията „директор на ОБЩИНСКО училище „Н. Й. ВАПЦАРОВ“, функциониращо на територията на община Ботевград, а не към конкретната личност, заемаща тази длъжност в момента!

Воден от разбирането, че всяко българско училище трябва да е носител на морално-етичния дълг да възпитава у своите ученици осъзнати ценностни модели, насочени към уважение и почит на културното и духовното наследство на нацията, изразявам своето безпокойство, че ръководството на ОУ„Н. Й. ВАПЦАРОВ“ пренебрегва тази си отговорност.

В Събитийния календар на община Ботевград са предвидени мероприятия, посветени на значими дати и събития с национален и местен характер, чрез които изразяваме почитта си към героите от националния ни пантеон. Участието в тези мероприятия, разбира се, няма и не може да има задължителен характер нито за гражданите, нито за която и да е обществена организация или институция, но трябва да бъде израз на духовна осъзнатост. Още повече, от страна на образователните институции, които са отговорни за възпитаването на подрастващите поколения.

В последните две години обаче прави впечатление, че ръководството на ОУ„Н. Й. ВАПЦАРОВ“ не мотивира участието на учениците от най-голямото общинско училище в културно-просветния и общественознаков живот на местната общност. Последният повод, който дава основание на твърдението ми, е отсъствието на представители единствено на ОУ„Н. Й. ВАПЦАРОВ“ в церемонията по отбелязване на 147г. от гибелта на Апостола на свободата - Васил Левски. В нея се включиха дори най-малките жители на общината - деца от детските учебни заведения, но неразбираемо защо - учители и ученици от ОУ„Н. Й. ВАПЦАРОВ“ не присъстваха на ритуала. И това не е прецедент, а задълбочаваща се тенденция, която е тревожна.

Уважаема госпожо Директор,
Уважаеми учители,

като кмет на община Ботевград, а и като родител на ученици, обучаващи се в повереното Ви училище, настоявам да преосмислите отношението си към мястото, което сте призвани да заемате в обществения живот на община Ботевград и към примера, който е редно да давате на подрастващите жители на община Ботевград.

ОУ„Н. Й. ВАПЦАРОВ“ е общинско училище, в което се обучават над 900 ученици и какво ще е тяхното отношение в бъдеще към обществено-културния живот на общността, какви ценности ще ги формират като личности, зависи в голяма степен и от Вас!

С уважение,
ИВАН ГАВАЛЮГОВ
Кмет на община Ботевград"


Източник: balkanec.bg

Коментари (129)

  • Отговори (66) (64)
    1. добавен от: Анонимен 25 Февруари, 16:34

    Ей, компи нали мрънкаше , че Тулата ги изкарва под строй на общинските мероприятия, сега какво искаш. Като искат ще участват като не искат няма.

    • (24) (16)
      1. добавен от: Анонимен 26 Февруари, 06:32

      Алоо Гавалюгов, годината е 2020, а не 1986 - комунизмът си отиде, а с него и задължителните манифестации

    • (14) (15)
      2. добавен от: Анонимен 26 Февруари, 08:19

      Нещо си в грешка, №1/1. Васил Левски каква връзка има с комунизма и задължителните манифестации?
      Иска ти се да хванеш Гавалюгов в крачка, ама не ти се получава.
      Градът ли обиколи, за да си сложиш похвали?

  • Отговори (52) (39)
    2. добавен от: Анонимен 25 Февруари, 16:52

    Учителите и учениците пак честват всеки празник, просто не пеят в общия хор

    • (21) (16)
      1. добавен от: Анонимен 26 Февруари, 05:01

      П.Кочкова е изкрейзила от злоба и все повече обхващащата я простотия. Очевидно тя вътрешно вече смята, че е време да прекръстят училището в ОУ "Петя Коч". Но това училище има зам.директорки. И те ли са изкукуригали като нея?! Пък да вземат да си видят успеха на учениците на предишната матура: тя показа, че за разлика от политическата обвързаност на директорката, успехът по математика е направо срамен, дори по-нисък от този на редица селски ОУ в Софийска област. Този по БЕЛ е почти на нивото на средната оценка за СО. А беше време , когато ОУ "Вапцаров" беше едно от първите училища на областта. Но директор на училището не беше пишман политикът Петя К.

    • (15) (16)
      2. добавен от: Анонимен 26 Февруари, 05:10

      Директор на "Вапцаров" тогава беше Ганка Георгиева. След нея също имаше добри директори- професионалисти, а не такива, зинали да се занимават с политика. Децата не бива да са заложници на амбицията на директорката да е фактор в живота на града. То пък един фактор - хората вдигнаха ръце от нея и ако училището не беше в центъра на града, отдавна да са махнали децата си от него. Добре че шефката на РУО Р.Иванова все още я крепи, а не й тегли шута.

  • Отговори (65) (53)
    3. добавен от: Анонимен 25 Февруари, 16:53

    Тази жена има сериозни проблеми... Все пак говорим за най-голямото училище в Софийска област и за признанието ни към Апостола. Низко и жалко е! На какво учат децата ни?!

    • (9) (2)
      1. добавен от: Анонимен 26 Февруари, 20:00

      До директорката и учителите от ОУ "Вапцаров": Да знаете, че ще извикаме тези от Хвърковатата чета на Гешев, дето въвежда ред из страната. Като застнат двама с автоматите на входа на училището, а останалите начело с онзи с каскета ви съберат в гимнастческия салон и ви запитат защо не си гледате уроците, а по цял ден седите пред лаптопите и компите и защо агитирате публично в училището за общински съветници от ПП, ще ви секнеат и високомерието, и играта на политагитация. За какво ви се плаща: да учите учениците или да се гаврите с образованието? Г-н кмете, г-да от МИР, поканете тези от СпП или от ДАНС, може да приемат поканата. Там шефката на РИО не преде.

    • (2) (2)
      2. добавен от: Анонимен 28 Февруари, 06:13

      Какво е това МИР бе палячо?
      Гешев ще дойде ама за Гавалюгов

  • Отговори (66) (55)
    4. добавен от: Анонимен 25 Февруари, 16:55

    Браво кмете !

    • (37) (16)
      1. добавен от: Анонимен 25 Февруари, 17:29

      Избори идват, електората трябва да се мобилизира

  • Отговори (69) (39)
    5. добавен от: красимира 25 Февруари, 17:03

    НЕ ПРОСТИМО Е УЧЕНИЦИ И УЧИТЕЛИ ДА НЕ УЧАСТВАТ НА ТАКИВА ЗНАЧИМИ МЕРОПРИЯТИЯ В ОБЩИНАТА И СМЯТАМ,ЧЕ ЗАБЕЛЕЖКАТА НА КМЕТА Е УМЕСТНА.

    • (15) (14)
      1. добавен от: Анонимен 25 Февруари, 20:00

      Непростимо е и ти да си толкова неграмотен.
      Запиши се отново в първи клас.
      Така, освен участие в мероприятията, ще можеш да оправиш и правописа.

  • Отговори (54) (33)
    6. добавен от: Анонимен 25 Февруари, 17:04

    Личните интереси на Кочкова винаги са били над педагогическото и съзнание

    • (37) (29)
      1. добавен от: Анонимен 25 Февруари, 17:09

      Личните интереси са за в къщи !

  • Отговори (52) (9)
    7. добавен от: Анонимен 25 Февруари, 17:12

    И само за.информация на Гавалюгов и компания на празника имаше ученици от Вапцаров ,но не бяха заставяни насила от някой а сами си отидоха заедно с учителките си в свободното си време.

    • (11) (15)
      1. добавен от: Анонимен 26 Февруари, 05:20

      Тази информация не е за Гавалюгов, а за жителите на града. Неприятно и недостойно е директорката на ОУ да проявява на обществени изяви магарешкия си инат и да страда от манията, че тя е стожерът на града. Обратно, родителите на децата са възмутени от нейната поредна изява и това не е от вчера и днес. Би следвало да има елементарно чувство за срам, но очевидно през последните години тя е имунизирана от него... А учителките са стресирани и немеят пред нея.

    • (7) (11)
      2. добавен от: Анонимен 26 Февруари, 06:07

      И кога е било това свободно време на ученици и особено на учители от училище "Вапцаров", №7? Беше си учебен ден и децата ни не разбраха, че се се отбелязва 147 години от гибелта на Апостола на свободата - Васил Левски.
      Едно е да им го втълпяваш в главите, друго е да видят на центъра, пред паметника му, как се отдава почит пред подвига му.

    • (11) (10)
      3. добавен от: Анонимен 26 Февруари, 09:30

      Тази жена и ближните й даскалици очевидно по цял ден дебнат за коментари, показващи какво представляват те и как обучават учениците. То си личи, а тези педагози са изкрейзили от злоба и подозрителност. Да се лекуват.

  • Отговори (41) (26)
    8. добавен от: Анонимен 25 Февруари, 17:13

    Ейй Пендел три , ти имаш пробллеми . Децата си учат и се развиват прекрасно. ГЕЙ СМОТАН.

    • (16) (26)
      1. добавен от: Анонимен 25 Февруари, 17:31

      И Балканец търпи такива обидни думи към Кмета - това е подсъдно !!!!!!!

    • (30) (12)
      2. добавен от: Анонимен 25 Февруари, 18:28

      Ауу, щом обиждат Слънчо и плашим със съд, а като харчиш по всички останали хора ти е добре нали?

    • (15) (3)
      3. добавен от: Анонимен 26 Февруари, 01:06

      Не е гей.
      Откровен гаден педер..ст си е.

  • Отговори (52) (28)
    9. добавен от: Анонимен 25 Февруари, 17:13

    Гавалюгов спри да бройш кой къде се намира ми вземи свърши нещо.

    • (13) (16)
      1. добавен от: Анонимен 25 Февруари, 17:34

      броИш се пише

    • (11) (15)
      2. добавен от: Анонимен 25 Февруари, 19:37

      Тоя Кочкова го учила брат!

  • Отговори (46) (24)
    10. добавен от: Анонимен 25 Февруари, 17:13

    Поредната простотия на г- Гавалюгов. Ученици от ОУ " Н.Й. Вапцаров" имаше и това може да бъде потвърдено ! Но щом желаете да се заяждате и си нямате друга работа - продължавайте.

    • (26) (25)
      1. добавен от: Анонимен 25 Февруари, 18:13

      Трета година на обществени мероприятия НЯМА присъствие от гореспоменатото училище. Казвате, че имало ученици, колко - двама, трима... А венец или поне букет цветя, имаше ли? И не защитавай директорката си с лъжи, моля!

    • (26) (16)
      2. добавен от: Анонимен 25 Февруари, 18:36

      На кмета му трябват венци и букети не го ли разбрахте

    • (12) (13)
      3. добавен от: Анонимен 26 Февруари, 06:11

      Разбрахме го, №10/2, защо да не сме го разбрали.
      С венците и букетите кметът отдава почит и преклонение пред подвига на Апостола.
      Не брои крадените милиони като Великия строител.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete