Петък, 19 Април 2024, 06:34

Кметът Гавалюгов: Всички градски линии за пенсионерите са безплатни

15 Декември 2017, 13:57
(1) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2832 12


Новите карти за пенсионери, даващи им право да пътуват безплатно се издават вече от два месеца. През това време е имало организационни проблеми, които Община Ботевград, съвместно с транспортната фирма "Новко Новков", сключила договор да изпълнява общинската транспортна схема, са решени.

„Имаше някои неуточнени моменти и сигнали на пенсионери от селата, че са таксувани за градска линия, при положение, че сме говорили с транспортната фирма, че градската линия е безплатна. Картата по направление от даденото село до Ботевград дава право на безплатен превоз”, обясни кметът на общината Иван Гавалюгов по повод внесената подписка от жители на Трудовец в общинската администрация. С нея те са протестирали, че са таксувани за пътуване в Ботевград, при положение, че имат право на безплатен междуселищен транспорт.

На предстоящата общинска сесия на 21 декември кметът ще внесе актуализация на транспортната схема, с предложение да отпаднат часове от графика на линии , които не се ползват от много време, например до Белчово и Рашково. За сметка на тях се откриват две нови градски линии и да  променя транспортния маршрут в Ботевград, така че да се минава покрай магазин „Кауфланд”, каквото е желанието на повечето хора от селата. От там автобусът ще завива към кв. „Изток”, съобщи кметът Гавалюгов. Предложението е коментирано от много време и е одобрено от комисия по транспорта в общината. Тя е създадена със заповед на кмета в началото на месеца. Въз основа на нейното становище е внесена докладна записка в Общински съвет-Ботевград. 

Опциите за пътуване вътре в Ботевград се увеличават, за да изпълнят в оптимална степен нуждите не само за пенсионерите, но и за всички жители, ползващи градската автобусна линия. Така на този етап не считам, че има проблеми. Винаги сме реагирали, дори на единичен сигнал, дори да е подкрепен и от голяма група хора”, обясни кметът. По думите му никой пенсионер не е ощетен, на практика всеки един от тях ползва това, което е до момента като автобусна транспортна услуга.

Най-много пенсионерите са желали да ползват правото си на безплатно пътуване до „Кауфланд” и общината се е съобразила с това тяхно искане. До момента те са ползвали междуобщинската линия Ботевград-Правец, като се качвали на автогарата и слизали на „Кауфланд”. Тя не се ползва безплатно от пенсионерите и затова главно бяха недоразуменията. Това не е градска, а междуградска линия, затова са били таксувани. По тяхно желание променихме маршрута на градските линии и ги увеличихме като брой в часовете, които са удобни за хората идващи, за да посетят поликлиниката и „Кауфланд”, обясни градоначалникът. По думите му всички градски линии са безплатни за пенсионерите и това е било обяснено още с подмяната на картите за пътуване. На практика картите за безплатен транспорт дава право за придвижване с междуселищната линия, която е безплатна и за градската линия.



Източник: balkanec.bg

Коментари (12)

  • Отговори (8) (1)
    1. добавен от: Анонимен 15 Декември, 16:06

    Не е ли по добре децата да пътуват безплатно

  • Отговори (5) (2)
    2. добавен от: Анонимен 15 Декември, 16:31

    Добре е и децата да пътуват безплатно, но не трябва да има "недоказани" крадци /като Тулата например/ на местно и национално ниво.

  • Отговори (4) (2)
    3. добавен от: Анонимен 15 Декември, 16:35

    Да се спре автобуса на Юнион Ивкони от София тръгващ в 8,15, защото редовно не изпълнява курса без никакво обяснение!!!

  • Отговори (8) (0)
    4. добавен от: Анонимен 15 Декември, 18:33

    Чудесно решение,но никъде няма разписание на часовете за пътуване на градския автобус за да го ползваме. Нека Общината и транспортната фирма да поставят разписание по всички спирки и така ще се информираме.

  • Отговори (2) (5)
    5. добавен от: Анонимен 15 Декември, 22:48

    Какви маршрути до Кауфланд бре,те се изнасят от града.Всяка седмица им намаляват броя на щандовете и стоките.Нали всички имате очи.Само кмета е сляп.

    • (5) (1)
      1. добавен от: Анонимен 16 Декември, 07:04

      Аз не виждам кой пазарува от друг магазин, освен от "Кауфланд". Не можем да си намерим място на паркинга, всичко е заето. Вътре е навалица като на Разпети петък. Смятам, че единственото, което намалява, е акъла ти!

    • (1) (5)
      2. добавен от: Анонимен 16 Декември, 11:02

      Явно не си посещавал скоро Кауфланд,кметски помияр,или си бил с розовите очила.И щандовете са по-малко,и са по-малки.И стоките постоянно намаляват,и са все по-некачествени.

  • Отговори (4) (1)
    6. добавен от: Анонимен 16 Декември, 16:08

    Тухлар 5.2 а какво общо има кмета ни с Кауфланд, твоя гуру и мангала отсреща направиха далаверата там

    • (2) (0)
      1. добавен от: Бай Иван 16 Декември, 17:57

      Абе смениха визията вътре на всички Кауфланди,това е най-оборотната верига!Просто смениха габарита на стелажите

    • (1) (2)
      2. добавен от: Анонимен 16 Декември, 23:25

      Дааа габарита намалиха и броя на стоките също.Качествого развалиха и цените увеличиха.Това се наблюдава в ботевградския Кауфланд.След Нова Година се изнасят.

  • Отговори (2) (1)
    7. добавен от: Иван 17 Декември, 00:19

    Трябва да се направи подписка и децата ни да пътуват безплатно, или да им бъдат издадени карти от общината за градския транспорт, или да се задължават училищата да им усигорят карти за транспорт

  • Отговори (1) (0)
    8. добавен от: Анонимен 17 Декември, 16:06

    Безплатно беше при бай Тошо, сега трябва да бачкаш за да ядеш

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete