Вторник, 16 Април 2024, 09:13

Кметът Гавалюгов "ЗА" нови избори за общински съветници

28 Юли 2017, 14:26
(2) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3415 70


„Може да се каже, че има нова коалиция в Общински съвет, която направи така, че на вчерашното заседание да няма кворум и да не може да се довърши сесията. С оглед на обстановката през последните месеци аз считам,че е полезно за община Ботевград да има нови избори за общински съветници”. Това каза кметът Иван Гавалюгов на днешния си редовен брифинг с местните медии.
По думите на градоначалника предсрочните избори за Общински съвет-Ботевград могат да се осъществят през ноември 2017г, след като Общинската избирателна комисия (ОИК) разпусне Общински съвет при липса на заседание в рамките на 3 месеца.

„Считам, че вотът на избирателите беше подменен, и че има нова група на съветници от ОББО и една част съветници от ГЕРБ, които действат абсолютно в унисон. За това говори и обстоятелството, че от ОББО (коалицията на бившия кмет) предложиха общинския съветник Росица Мичлева от ГЕРБ за зам. председател на ОбС. Гласуват в синхрон, звънят си по телефоните. Много цинично е как те излизат един през друг, привикват се. Бих нарекъл вчерашната сесия, разиграване на цирк и това не е прецедент”, подчерта кметът Гавалюгов.


Това което се случва до момента, според него, не е полезно за жителите на Ботевград. „Играем си малко на котка и мишка. Прилагаме различни процедурни хватки без никакви доводи, просто защото формираме мнозинство. Не мен ми е много любопитна официалната позиция на ръководството на ГЕРБ по отношение на това коалиране, което считам, че е някаква местна заигравка”, каза кметът.

Той е категоричен, че вотът бе подменен и настоящата конфигурация в ОбС не отразява общественото настроение и жителите на община Ботевград нямат адекватна представителност в ОбС-Ботевград. Гавалюгов посочи, че всички кандидат –съветници и кандидат-кметове ясно декларираха в предизборните си послания, желание за промяна на метода и стила на управление на общината, който бе в периода 2003-2015година. „Впоследствие една част от тях, визирам съветници от групата на ГЕРБ, не знам под чие давление, вероятно под това на висшестоящи в тази партия, се коалираха с групата на бившия кмет. Вече освен, че заедно гласуват, заедно и напускат,заедно присъстват в ОбС . Това го намирам за подмяна вота на гласоподавателите. Ако този начин на поведение продължи, с опити за извиване на ръце на общинската администрация и на общински съветници, считам че е необходим нов избор на общински съветници и нека хората да си заявят актуалното желание от кой да бъдат предстаявлявани в ОбС-Ботевград. Работата на настоящия не е най-ползотворната , и жителите на общината заслужават едно друго управление в Общински съвет-Ботевград. Призовавам съветниците от ОББО и част от ГЕРБ, ако продължават така, е много лесно да се разпусне Общински съвет– просто не се явяват на заседания . През ноември 2017 биха могли да се проведат избори, ако те пожелаят това. Ако считат, че те ще имат по-голяма подкрепата, нека да проверим!”.

Кметът Гавалюгов изрази мнение,че едни нови избори за общински съветници ни най-малко ще затруднят общинската администрация. „Считам,ч е администрацията в рамките на 3 месеца и без да заседава Общински съвет може нормално да функционира. Има гласуван годишен бюджет, в него има предвидени средства за политиката, която искаме да провеждаме като общинско ръководство. Няма единствено да се случват някои текущи промени”, обясни кметът Иван Гавалюгов.

Право като председател на Общински съвет Ботевград е да поиска смяната на юриста. Така той определи Докладната записка на Любомир Лилов относно гласуване на решение за два щатни служители в общинската администрация, които да са на подчинение на председателя, както и незабавно да бъде освободен юриста, с когото общината е сключила договор. Гавалюгов изрази мнение, че не е убеден, че това са неговите лични желания и аргументи. „Всички знаем от коя група съветници е той и как бе избран за председател, нещо което е спорно. Дали обаче ще бъдат уважени неговите претенции от Общински съвет и дали са законосъобразни са вече друга тема”, заяви Иван Гавалюгов.



Източник: balkanec.bg

Коментари (70)

  • Отговори (37) (30)
    1. добавен от: Анонимен 28 Юли, 14:28

    Добре е всички граждани да знаят какво се случва в ОбС, предложението на кмета е добро.

    • (30) (16)
      1. добавен от: Анонимен 28 Юли, 17:29

      НОВИ ИЗБОРИ И ЗА КМЕТ!

    • (11) (12)
      2. добавен от: Анонимен 29 Юли, 07:32

      Кметът си ни е добър. Съветниците на Тулата са калпави!

    • (5) (1)
      3. добавен от: Анонимен 30 Юли, 22:03

      Лайно. Миризливо. Крадливо. Червено.

  • Отговори (38) (27)
    2. добавен от: Анонимен 28 Юли, 14:33

    Гавалюгов е смел и показва, че не се страхува от провокациите на ОББО!

  • Отговори (36) (26)
    3. добавен от: Анонимен 28 Юли, 14:50

    Евала на Кмета.
    Покажи на тия хора как се кметува,защото 12 години са коне с капаци.

  • Отговори (26) (21)
    4. добавен от: Анонимен 28 Юли, 14:51

    страхливите подлоги никога няма да отидат на избори!

  • Отговори (35) (26)
    5. добавен от: Анонимен 28 Юли, 14:53

    Всички граждани на общината трябва да се обединим и да излезем с вота си да изметем тая смрад от ОББО и част от ГЕРБ. Не заслужаваме тази гавра още повече децата ни, които имаме желание да растат в тази община. С вас сме г-н Гавалюгов и ще покажем подкрепата си, както го направихме и на последните избори!!!

  • Отговори (33) (29)
    6. добавен от: Анонимен 28 Юли, 14:58

    И аз съм за нови избори, бива оливане, но тези хора са срам за града и всички, гласували за тях. Или да започват да вършат работата, за която са избрани и им се плаща, или да се махат.

  • Отговори (19) (24)
    7. добавен от: Анонимен 28 Юли, 15:00

    тулата вън мама му да е....ш нагла

  • Отговори (33) (20)
    8. добавен от: Кличко 28 Юли, 15:19

    Време е за кметски избори.

    • (12) (12)
      1. добавен от: Анонимен 29 Юли, 07:34

      Имаме достоен млад човек за кмет!

  • Отговори (33) (20)
    9. добавен от: Анонимен 28 Юли, 15:23

    С теб сме кмете.Такъв шанс да те изритаме.....твоят автогол ще влезе в историята..

    • (9) (12)
      1. добавен от: Анонимен 29 Юли, 07:37

      Само една тухла може да постъпи така коварно и да напише: "С теб сме кмете", за да подмами хората, а после да започне злобно да го плюе.

    • (8) (2)
      2. добавен от: Анонимен 29 Юли, 11:56

      Mи като сте толкова тъпи...

  • Отговори (32) (18)
    10. добавен от: Анонимен 28 Юли, 15:26

    Кмета е смешник

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (118)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (39)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (47)
70% Complete