Сряда, 24 Април 2024, 23:52

Кметът Иван Гавалюгов към съветниците: Считам, че през изминалите 4 години взехме редица важни и съдбоносни решения за бъдещето на община Ботевград

19 Септември 2019, 19:23
(4) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3072 14


Искам съвсем искрено да ви благодаря. Мисля, че имахме един работещ Общински съвет. Имах удоволствието, аз като кмет на община, оглавяващ администрацията, да работя с другия важен орган на местното самоуправление- Общински съвет Ботевград. Считам, че през изминалите 4 години взехме редица важни, бих казал и съдбоносни решения за бъдещето на община Ботевград. Да, имаше дебати, а някои път се прекрачваше границата на добрия тон. В интерес на истината трябва да отбележа, че този лош тон не се задаваше от младите хора в общинския съвет, а именно от тези, които имаха доста по-голям житейски опит, което аз лично не приемам като нормално.

Пожелавам си в следващия общински съвет да има съветници, които действително да спорят, да се конфронтират в рамките на позволеното и в рамките на защитаване на принципи и идеи, а не на лични нападки. Трябва обаче да признаем, че този Общински съвет имаше доста меки ситуации за разлика от предните общински съвети, в които аз съм бил общински съветник.

Има липсващи съветници на днешната сесия, но това е   техен избор. Бих пожелал на всички успех в предстоящите избори. Уверен съм, че притесненията, които г-н Йорданов изразява, че на изборите ще има некоректност, по-скоро трябва да погледне обкръжението около него. Аз мога да гарантирам като един от кандидатите за общински кмет, все още нерегистриран, че както и в предходните избори, така и в настоящите, ние ще предлагаме идеи, ще работим в дух на конструктивност, в дух на разбирателство, в дух на защитаване на идеи с конкретни факти, аргументи и виждания, и това искам да е модела на управление на община Ботевград, независимо кой ще е следващия общински кмет, кои ще са следващите общински съветници.

Убеден съм, че изминалите 4 години ще се запомнят с много добри неща, които се случиха за община Ботевград и то не толко в материално отношение. Мисля, че имаше съществена разлика между начина на водене на дебат, протичане на заседанията на Общински съвет Ботевград през изминалите 4 години в сравнение с предходните 12 години. Това е пак казвам мое субективно мнение, но вие сте достатъчно разумни хора, за да можете да направите съпоставката. Безспорно г-н Йорданов е дуайена на съветниците, тъй като до колкото имам информация, от първия Общински съвет до настоящия, винаги е бил общински съветник и има поглед пряко върху работата на всички общински съвети от зората на демокрацията до днешно време и може да направи най-обективно сравнение.

Радостно е, че в този Общински съвет имаше доста млади хора, които бяха активни, а не просто присъстващи. Мисля, че и реализираните неща в община Ботевград красноречиво говорят за инициативността на младите хора в общината и идеите им. Да, след нас останаха и много нерешени проблеми. Убеден съм обаче, че не създадохме някои нов сериозен проблем, който да оставим тези след нас да решават. Доста проблеми се решиха и да, съгласен съм- нека по-малко обещаваме и повече да работим. Това е мое житейско верую. Мисля, че сте се убедили, че не обичам да обещавам неща, които не съм убеден, че мога да изпълня. Нека да бъдем обективни. Много голяма част от нещата, които се реализираха в община Ботевград и продължават да се реализират са благодарение на онова, че вие осъзнахте ползата и я подкрепихте със съответните решения през изминалите 4 години , за което искам искрено да ви благодаря.
Имахме възможност да дебатираме и да се убеждаваме взаимно. Убеден съм, че единици са неудачните решения, които взехме и надявам се, че те не са фатални за развитието на общината.

Искам и си пожелавам нивото на следващия Oбщински съвет да отговаря на прекрасните условия на залата, в която се намираме в момента.

Искам да благодаря и да се извиня, ако съм бил груб някои път в дебатите, защитавайки своите виждания и аргументи и ако волно или неволно съм обидил някои. Извинявам се съвсем искрено. И пак искам да благодаря, защото, ако се замислим 99% от внесените от Общинската администрация предложения, са били приети с необходимото мнозинство.

Пожелавам си в следващия Общински съвет тази зала да се напълни с граждани, които да участват активно в дебатите. Надявам се, че една от причините да няма гражданска активност е може би леко притеснителните условия, в които работеше Общински съвет Ботевград до момента, в смисъл, че залата не беше достатъчно подходяща. Сега условията са далеч по-хубави. Има възможност всеки от място чрез микрофон да вземе думата, да се чувства комфортно. Залата е климатизирана и отоплена.

Пожелавам ви най-вече да сте здрави, да сте добронамерени и позитивни. Пожелавам на всички участници в предстоящата предизборна кампания коректност, градивност и позитивизъм в името на добрите дела в община Ботевград


Източник: balkanec.bg

Коментари (14)

  • Отговори (7) (12)
    1. добавен от: Анонимен 19 Септември, 20:33

    В този град имаше само един истонски кмет николчивси човека пеша обикаляше града и знаеше проблемите а 4 г.един съветник защо не видя че стария кмет махна знаците на канала заради неговия блок от центара канала до мечката трябва да е еднопосочна и обратно това ли са ти съветниците ?

  • Отговори (31) (4)
    2. добавен от: Анонимен 19 Септември, 20:38

    Колко хубава снимка без гошо,кочкова,и данчето-КРАСОТА

    • (19) (6)
      1. добавен от: Анонимен 19 Септември, 20:52

      Дааа, наистина без тези е по-добре. Сега само Росица огнусява пейзажа.

  • Отговори (9) (11)
    3. добавен от: Анонимен 19 Септември, 20:47

    Маймуната пак се из@ка през устата

  • Отговори (29) (4)
    4. добавен от: Анонимен 19 Септември, 21:00

    Супер сте , щом го няма най големия айдук в общината Гошо Георгиев и противните
    мутри около него .
    Данчо Ментата , кога ще се скрие , този е най големия лъжец в общината и подлога на Гошо . Марш помияри. Гавалюгов - кмет.

  • Отговори (11) (5)
    5. добавен от: Анонимен 19 Септември, 23:10

    Кьовеши започва с чичо Гошо.

  • 6.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

    • (5) (5)
      1. добавен от: Анонимен 20 Септември, 07:59

      Моли се гнидо ако пак Иван стане кмет те почваме нали знаеш, че те знаем кой си само гледай какво те чака ще избягаш от Ботевград обещавам ти!!!!!!!!

    • (2) (0)
      2. добавен от: Анонимен 20 Септември, 12:35

      Рано или късно всички отиват в гробищата

    • (0) (2)
      3. добавен от: Анонимен 20 Септември, 13:21

      А като не стане Иван кмет въжето ли ще си слагаш?

  • Отговори (7) (13)
    7. добавен от: Анонимен 20 Септември, 07:15

    Аз промяна не виждам.
    Добре че идват избори та евентуално нещо да се направи тук

    • (8) (5)
      1. добавен от: Анонимен 20 Септември, 08:00

      Ами излез от вас бе твар

  • Отговори (15) (5)
    8. добавен от: Анонимен 20 Септември, 07:56

    Иван Гавалюгов ще го изберем и сега и след 4 години. Има надежда.

  • Отговори (0) (1)
    9. добавен от: Анонимен 21 Септември, 20:56

    Ама знаете ли на Данчето колко я интересува и Кочкова апа Цона изобщо тя си е шефка джитка си с джипа и е в болница уж

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (182)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete