Четвъртък, 25 Април 2024, 16:06

Кметът Иван Гавалюгов връчи награди по повод Деня на славянската писменост и култура

24 Май 2016, 12:31
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 5077 16


Стотици жители на община Ботевград се стекоха на площад „Освобождение”, за да почетат празника на славянската писменост и култура – 24 май. Toва е денят, в който се прекланяме пред сакралното дело на светите братя Кирил и Методий.

В  11:30ч. днес, под звуците на Духов оркестър, с диригент Иванка Савова, започна церемонията по връчване на грамоти и отличия на изявени просветни и културни дейци, допринесли за развитието на родния си край.

Водещият Николай Найденов честити празника на присъстващите, след което предостави думата за слово на председателя на НЧ „Христо Ботев 1884” Боряна Нешкова.
„Уважаеми съграждани, отново е 24 май, отново е най-българският празник. Празник на душите, който вдъхва на всички нас вярата и надеждата, че книгите са най-добрите приятели и никога не изменят”, с тези думи г-жа Нешкова се обърна към жителите на общината.
Тя оправи благодарности към всички учители, които неуморно се трудят за обучението и възпитанието на младите хора. „Бъдете живи и здрави. Честит празник”, добави Нешкова.
 
Водещият предостави думата на кмета на община Ботевград Иван Гавалюгов за връчване на награди и отличия по повод Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

„Честит празник, скъпи ботевградчани. Честит празник на всички, които работят в сферата на образованието, обучението и много важно на възпитанието на нашите деца. Поздравявам Ви и държа да отбележа, че за мен учителската професия е едно призвание и една мисия, чиято цел е да създаде такива хора в нашето общество, които да ни направят една просперираща нация” , каза кметът Гавалюгов.
 
Първата грамота бе връчена на Светлин Йотов, ученик на ПМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров”, за постигнати високи резултати в сферата на информационните технологии.
Светлин благодари на всички свои учители благодарение, на които е стигнал до тук. Той отправи и най-искрените си благодарности към най-големия учител в живота му – неговата майка.
 
Грамота „Учител на годината” за 2015/2016г. бе присъдена на Йонка Димитрова, учител в ОДЗ „Звънче” Ботевград, за постигнати високи резултати в системата на предучилищното образование в община Ботевград. Г-жа Димитрова честити празника на всички и пожела здраве и успех.
 
Лилия Костадинова, учител в ОУ „Никола Вапцаров” бе наградена с грамота „Учител на годината” за 2015/2016г., за постигнати високи резултати в системата на началното образование в община Ботевград. Тя пожела на всички българското слово да бъде пътеводната им светлина в живота. Благодари на хората, които са й гласували доверие.
 
Грамота „Учител на годината” получи и Катя Василева, учител в ОУ „Васил Левски” Ботевград – за постигнати високи резултати в системата на прогимназиалното образование за учебната 2015/2016. Г-жа Василева благодари на кмета и ръководството на общината и подчерта, че тази награда не е индивидуална за нея, а и за всичките нейни колеги. „Това не е моя награда, това е награда за моите ученици , за колегите и ръководството на училището”, добави Василева.
 
Петя Братанова, учител в ПГТМ „Христо Ботев” Ботевград, също бе удостоена с грамота „Учител на годината 2015/2016”, за постигнати високи резултати в системата на средното образование. Братанова благодари на всички нейни колеги за подкрепата и на всички, които имат заслугата за тази награда.
 
Директорът на ТПГ „Стамен Панчев” Соня Малинчева бе наградена с "Почетен медал" на кмета на община Ботевград за високия професионализъм и дългогодишна педагогическа дейност. Соня Малинчева благодари на кмета Иван Гавалюгов за голямото отличие. Тя добави, че тази награда е за ръководството и колектива на ТПГ, които са модернизирали базата за професионално обучение. 
 
Председателят на ОбС Ботевград награди досегашния директор на ЦДГ „Слънце” Ташка Дикова с Почетна грамота. Заслуженото признание й се присъжда по предложение на кмета Иван Гавалюгов за добър управленски подход и реализиране на ефективен модел за развитие на ЦДГ „Слънце" и значими заслуги към предучилищното образование в община Ботевград.

Ташка Дикова е отдала 42 години от трудовата си дейност на децата на Ботевград, от които 30 години утвърждава авторитета на ЦДГ „ Слънце" като негов директор. Неуморно, с трудолюбие и ентусиазъм г-жа Дикова поема ръководството на ЦДГ №6, днес ЦДГ „Слънце", на 6 юни 1986г. Още преди да са приключили ремонтните дейности, тя успява да сплоти новия колектив и успешно започва учебната 1986 /87 г.
В продължение на 30 години приобщава към работата на детската градина родители, общински и частни фирми, спортни и обществени организации. Г-жа Дикова пожела светъл празник на всички.
 
Специален гост бе писателят и главен редактор на в-к „Стършел” Михаил Вешим.
 
В празничната програма се включиха и Донна Бангьозова - Донна, фаворитите от  „Х - Factor" Георги Кичуков – mr.Vog и Ева Георгиева – Ева, както и Любомира Вушева, ученичка в ПМГ "Акад. проф. д-р Асен Златаров".
 
От 10:30 – 13:30ч. на пл. „Освобождение” се състоя национална кампания за поощряване правилното писане и утвърждаване грамотността като престижно умение под надслов "Бъди грамотен".

Източник: balkanec.bg

Коментари (16)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Грамотен 24 Май, 14:25

    Ех... Ако можеше и авторът да е грамотен, да знае кога и къде какъв препинателен знак се слага, статията наистина щеше да постигне целта, заради която е писана! В момента е поредното доказателство, че неграмотността е все по-често срещана, дори в среди, в които грешките, допуснати тук, са абсолютно недопустими! Авторът да си скъса дипломата (ако въобще има такава)!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 24 Май, 14:48

    Ами Николина Чакърдъкова кога ще дойде в Ботевград?

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 24 Май, 16:08

    Няма да е скоро, и слава Богу!

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 24 Май, 16:22

    Сега ще пее иван

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 24 Май, 17:03

    Как може тая ръководителка на мажоретките, да каже по БТВ пред цяла България, че мажоретен състав има от преди 12 години. Тя само времето на тулата ли признава ? Бесен

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 24 Май, 17:52

    А пък Вальо Златев взима под крилото си баскетбола в Бтг Балкан вече ще има осигурено финасиране! Проверено инфо :roll:

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 24 Май, 17:59

    да са му Честити на бате Вальо 24 май,новия отбор и новата зала!айде наслука!

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 24 Май, 18:00

    От съгражданка :Мажоретен състав в Ботевград има не от дванадесет години ,а от много преди това.Ръководителката на състава е от толкова години.Нека съхраним Ботевградската традиция,без да се намесват кметски мандати и т.н...

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 24 Май, 18:29

    Духов оркестър,мажоретки,и дефилири в Ботевград имаще и преди 89-та година.Защо не се споменава?

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 24 Май, 18:31

    Честит празник на всички! Да се гордеем, че имаме и писменост, че сме БЪЛГАРИ!
    За съжаление, № 1 прав! Не е зле и списвачите в сайта (далече са от журналистиката) да се включат в кампанията "Бъди грамотен"! :D

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (185)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (53)
70% Complete