Петък, 29 Март 2024, 14:25

Кметът Иван Гавалюгов за дирекция "Сигурност и обществен ред"

29 Юли 2016, 14:48
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2995 63


На вчерашното редовно заседание на Общински съвет – Ботевград 11-те общински съветници от местна коалиция ОББО  и трима от ГЕРБ (Мартин Тичнев, Цанко Цанов и Дамян Маринов) гласуваха за отпадане на Докладна записка относно приемане  на Наредба за изменение и допълнение на Наредба №1 за поддържане и опазване на обществения ред,общественото имущество и околната среда в Община Ботевград, внесена от кмета Иван Гавалюгов.

Днес на редовния си брифинг с медиите кметът на общината обясни, че дирекция „Сигурност и обществен ред” ще работи след издадена от него заповед за определяне на правомощията на служителите при съставяне на констативен акт за нарушения.

 „Не разбирам с какви мотиви общинските съветници поискаха тази докладна да отпадне от дневния ред, след като промените предвидени в наредбата касаят само актуализиране на наименованията на длъжностите в общинската администрация, които могат да съставят констативни актове във връзка с нарушения на наредбата за опазване на обществения ред”, добави кметът Гавалюгов.

По думите му е наложително да бъдат направени промени, тъй като в действащата наредба на този етап фигурират старите наименования на длъжностите в общинската администрация, които съгласно новата структура, приета от общинския съвет бяха променени и се наложи да се актуализират.

Наредбата се нуждае от по-сериозни промени, но те ще бъдат предмет на широко обществено обсъждане, което кметът предвижда да направи. Промените  касаят главно работата на заведенията на територията на общината. От една страна са засегнати собствениците на заведения и техните клиенти, от друга са гражданите, които живеят в близост до съответните заведения и се оплакват от шума, който се вдига от посетителите на заведенията.

Според кмета Иван Гавалюгов позицията на двете страни трябва да се срещне, а това може да се случи на обществено обсъждане. Той се надява това обсъждане да бъде полезно и след активен диалог да се стигне до разумни мерки, които да регламентират работното време. Кметът заяви, че ще се радва да постъпят предложения и от собствениците на заведения и от гражданите. Дотогава ще се спазват разпоредбите на сега действащата наредба.

Собствениците на заведения недоволстват от факта, че служители на дирекцията съставят констативни актове за неспазване на отреденото от тях работно време.  Според Гавалюгов тези хора се нуждаят от време, за да разберат, че правилата се създават, за да се спазват.

Дирекция „Сигурност и обществен ред” в момента следи и за неправилно паркирали превозни средства. Относно нарушенията на Закона за движение по пътищата дирекцията ще се ограничи с констатиране на нарушенията чрез известие за констатирано нарушение. Съвместно с органите на реда за по-деликатните случаи ще се налагат санкции.

До момента констативни актове са съставяни предимно на заведенията, които работят в центъра на Ботевград.

В момента дирекцията съставя план – график, съвместно с МВР, за извършване на масирани съвместни акции за констатиране на неспазване не само на наредба номер 1, но и за разпоредбите на Закона за закрила на детето. 


Източник: balkanec.bg

Коментари (63)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 29 Юли, 15:18

    "Не разбирам с какви мотиви общинските съветници поискаха тази докладна да отпадне от дневния ред"
    Ako беше учил, щеше да разбереш!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 29 Юли, 15:56

    А ти понеже си прост,дори не знаеш какъв коментар да направиш

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: аз 29 Юли, 16:09

    на мен много ми е интересно точке твоето новаченско образование каква е степента му. Много критикуваш но твърде плиткоумно го правиш

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 29 Юли, 16:09

    Мале,1, много си тъп! Гръмни се ако обичаш!

  • 5.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 29 Юли, 16:27

    telefona Vi e vinagi zaet...redno li e tova

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 29 Юли, 17:24

    То кво ли е редно при тия недоразумения, та и това...

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 29 Юли, 17:43

    Човек,ако сам не си наложи ред и дисциплина,за да живее в един по-добър свят,неможе да изисква от другите да го правят.Мрънкаме,ако съседите се веселят и неможем да спим,недоволстваме ,че по тротоарите не можем да се движим от паркирали коли,изхвърляме си отпадъците където ни е удобно,а не където трябва.Когато самите ние го правим ни е много удобно и не търпим критика!
    Замислете се дали не е крайно време с общи усилия да подобрим живота си и живота на другите около нас?
    Нека децата ни видят добрия пример от самите нас!

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 29 Юли, 17:46

    Недоразумения сте вие-мрънкалниците по сайтовете

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 29 Юли, 18:40

    Кмета не пропуска да циври при всяка възможност,и при всеки случай,който не му е ясен,и при весеки номер,който не му е минал.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (37)
70% Complete