Вторник, 23 Април 2024, 18:03

Кметът на Гурково и над 200 жители на селото са "за" преустройството на бившия Дом за деца "Надежда " в Дом за възрастни хора

8 Ноември 2018, 13:20
(4) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2415 4


След като миналата седмица кметът на община Ботевград Иван Гавалюгов призова жителите на с. Гурково да заявят аргументирана и категорична позиция за бъдещето на бившия дом „Надежда”, за да дадат ясна индикация на общинското ръководство и Общинския съвет какво е тяхното мнение, гурковчани инициираха подписка в подкрепа на инвестиционното намерение от страна на фирма „Дивен 78” за преустрояване на дома за деца в Дом за възрастни хора.

От 320 души по постоянен адрес в с. Гурково, 219 вече са се подписали в подписката, инициирана в подкрепа на идеята на дружество "ДиВен - 78", което има намерени да кандидатства с проект по програмата за селските райони. Подписката вече е предадена в община Ботевград, заяви кметът на с .Гурково г-жа Григорова.

Кметът на с. Гурково Ангелина Григорова заяви категорична позиция: Силно се надявам домът за деца, лишени от родителска грижа, в нашето село да бъде преустроен в Дом за възрастни хора. Това според мен е най-доброто, защото за нас- гурковчани, тази сграда ни е мила и на нас, и на селото. Самото й предназначение е от важно значение за нашето село. Жителите на селото също искат инвестицията да се реализира. Силно се надявам, че инвеститорите ще получат право на строеж, защото това ще ни бъде в полза. На всички ни е известно, че нуждата от такива домове вече все повече нараства. По- добре сградата да се преустрои и да се ползва, отколкото да пустее и да се руши. След като са се появили инвеститори, ние не трябва да спъваме тази инициатива.

Теодора Радулова, един от инициаторите на подписката:
Твърдо „за” сме за реализирането на тази инвестиция и преустройството на Дома за деца, лишени от родителска грижа, в Дом за възрастни хора. Смятам, че това би било най-правилното решение, защото от 2 години сградата пустее, а след още 2 напълно ще се срути. Сградата е много е хубава. Хората, които искат да поемат проекта са много надеждни и съм сигурна, че ще се справят със задачата. Другото, което е важно е, че ще се открият много работни места. Според мен съветниците, които възпрепятстват реализирането на тази инвестиция, имат някакъв интерес или искат да дадат сградата на човек, който на тях им е изгоден.

Габриела, с. Гурково:
Аз също съм „за” реализирането на тази инвестиция . Трябва да се направи нещо, не може да оставим сградата да пустее така. Това е по-добрият вариант.


Източник: balkanec.bg

Коментари (4)

  • Отговори (9) (7)
    1. добавен от: Анонимен 8 Ноември, 14:14

    Центърът на Ботевград се руши от години, проходът при младежкия дом е превърнат в боклучарник, но там няма инвеститорски интерес и няма подписка

  • Отговори (11) (1)
    2. добавен от: Анонимен 8 Ноември, 16:34

    Няма инвеститорски интерес защото отдавна е частна собственост. Една от многото тъмни сделки между Белязания и Опушения.

  • Отговори (4) (4)
    3. добавен от: Анонимен 8 Ноември, 16:56

    Публикувайте и мнението на тези,дето са против.Може би има защо.

  • Отговори (0) (1)
    4. добавен от: Анонимен 12 Ноември, 11:32

    Няма против а има несъгласни за начина по който го прави общината като дарява имота на фирмата и защитава нейния интерес.А иначе нека се направи -ДОМ ЗА СТАРИ хора

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (179)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (42)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete