Събота, 15 Декември 2018, 01:50

Кметът на Нови хан на среща в РИОСВ за концесията в Побит камък

11 Януари, 22:46
(0) (0)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 1200 1

Петко Костов, кметът на Нови хан, се срещна с директора на РИОСВ – София Ирена Петкова. Костов внесе жалба срещу действията на концесионера „Ватия Холдинг“ АД в находище Побит камък. Според него добиването на кварцов пясък застрашава живота на хората в района. От своя страна Ирена Петкова също е била загрижена за здравето на хората, след като се е запознала с казуса и с изготвения ОВОС по искането на фирма „Динел“ да добива кварцов пясък в съседен имот. Припомняме Ви, че тогава именно изготвената Оценка за въздействието върху околната среда спря разработването на кариера.
От вчера „Ватия Холдинг“ АД прекрати дейностите по разчистване на обекта. Такава договорка бе постигната на среща в Държавното горско стопанство. В срещата тогава участваха Петко Костов, служители на общинската администрация, местния омбудсман Румяна Младенова и представители на фирмата. По инициатива на новоханския кмет, следващия петък на 19.01 от 18.00 в читалището на Нови хан ще се проведе среща между обществеността и концесионера. Именно дотогава са и преустановени дейностите по находището, а „Ватия Холдинг“ АД изнесе строителната техника.
Очаква се срещата да бъде изключително напрегната. Освен жители на Нови хан и Побит камък, готовност да се включат изразяват граждани от цялата община. В социалните мрежи призивите за гражданско неподчинение и разправа с концесионера са постоянни.


Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (3) (0)
    1. добавен от: Анонимен 11 Януари, 23:51

    Само бой,бой,бой, докато могат да дишат.Нестига ,че ядем ГМО,деца се раждат недоклатени,а тия ще дупчат земята.Какво дири под земята?

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (8)

Подкрепяте ли идеята до 2024г. да бъдат премахнати печките на дърва и въглища, които не отговатят на еконормите

Анкета » коментари (8)

Подкрепяте ли идеята до 2024г. да бъдат премахнати печките на дърва и въглища, които не отговатят на еконормите

отговори
Да (195)
70% Complete
Не (439)
70% Complete
Съгласен съм, това ще подобри качеството на въздуха. (63)
70% Complete
Не смятам, че е необходимо. Това няма да промени качеството на въздуха (234)
70% Complete
Не съм заинтересован (8)
70% Complete