Петък, 29 Март 2024, 16:50

Кметът на Община Етрополе отчете първите 100 дни управление

23 Февруари 2016, 13:47
(0) (0)
Етрополе - Новини
Прочетена: 4857 58


1. Първите 100 дни на вашето управление минаха. Кое се оказа най-голямото предизвикателство за Вас през това време?
 
Най-голямото ми предизвикателство при встъпване в длъжност бе огромната сума неразплатени задължения, произтичащи от неразплатени фактури по договори за издръжка и плащания по кредити от фонд „ФЛАГ” . Към настоящ момент, погасяването им е в действие, благодарение и на отпуснатите ни допълнителни 435 000 лв  от Правителството. 
  За мен първите 100 дни показаха, че може да се работи с нов стил на управление, на по-бързи обороти, с възлагане и търсене на отговорност, с еднакво внимание към всички сфери, с нов начин на бюджетиране на делегираните средства, с максимална ефективност и целесъобразност на разходите. Това е едно от основните неща, с които сме се заели в момента, да направим административната структура така, че да отговаря на дейностите, които извършва Общината.
 
 
2. Какво успяхте да постигнете за това време?
 
Свършихме доста работа и създадохме сериозна динамика в процесите в Общината. Въпреки, че тези 100 дни са доста кратък срок, резултати все пак има. Приключихме миналата финансова година, изготвихме бюджета за тази, определихме приоритетите на Общината. От предишната управа наследихме проекти, които към днешна дата са на ниво проектна готовност, а някои са в процес на изпълнение. Останалото е ежедневие - борба със снега, със студа и решаване на проблемите на гражданите, свързани със затрудненото им социално положение. 
Безработицата е под средното ниво. Има много хора, които имат нужда от работа, затова търсим възможности да осигурим такава по национални програми за заетост. Разбира се, има още много какво да се желае и да се прави на организационно ниво. Предстои  гласуване на  нова структура на Общината. Имам желанието да направим една сериозна оптимизация на работата на администрацията, тя трябва да бъде много ефективна. Затова търсим хора, които си тежат на мястото. Работата, която предстои да свършим, е страшно много и изключително важна. 
 
 
3. В края на януари Общинският съвет гласува бюджета на община Етрополе за 2016 година, какви промени направихте при разпределението на средствата?
Тази година, бюджетът на Общината е 11 179 295 лв, с 1 300 000 лв повече от миналогодишната.  Няма сериозни промени в разпределението на средства, освен, че през тази година ще се финансират повече масовата физкултура и спорта. Пътищата са винаги от значителна важност за Общината и средствата за текущи ремонти на инфраструктурни обекти също са увеличени. 
 
 
4. Кои са по-важните проекти, по които ще работите през тази година?
Най- важните проекти, които предстои да реализираме през 2016 година са тези за подобряване на енергийна ефективност на 8 общински и 6 многофамилни жилищни сгради. Община Етрополе е първата в Софийска област, която е кандидатствала по тази програма, затова е недопустимо гражданите да чакат. Предстоят прединвестиционни проучвания за изграждане на Пречиствателна станция за питейни води и нови водохващания, за да подобрим качеството и количеството на питейната вода.
 
5. Във Ваше интервю, по време на предизборната програма поставяте най-сериозните проблеми. Имат ли те предложение за решение днес, когато сте се запознали със състоянието на Общината и проблемите на хората?
 
Както вече споменах, едни от основните ни проблеми са свързани  с решаването на социалните затруднения на хората в неравностойно положение. Знаем, че на национално ниво има липса  на програми за заетост, а ние се стремим да осигурим най-добрата възможност за работа на жителите. В началото на годината започват две програми за временна заетост, но те са недостатъчни да предложат работни места за всички нуждаещи се.  
През този 4-годишен мандат, наш приоритет е да повишим инвестициите в етрополската община. Само те ще засилят предимствата й, ще се отворят нови работни места,  а младите ще предпочетат да останат тук, ако имат добри условия за живеене. Обмисляме и възможностите за откриване на известна верига хипермаркети, за да не се налага етрополци да отскачат в съседните градове за пазаруване. Проблемите са много, но имаме воля и стремеж да ги разрешим.  
 
 
6.  Каква е Вашата равносметка до тук?
 
Равносметката до тук е позитивна – надеждите, идеите и плановете са повече, отколкото притесненията. 
 
 
7. Каква оценка на управление бихте си писали?
 
Оценката на управление трябва да я поставят гражданите. За мен оценката не е толкова важна, колкото това гражданите на Етрополе да се чувстват удовлетворени  в своя собствен град. Смятам, че на този етап всички полагаме огромни усилия да се справим с всички препятствия, изпречили се пред нас. През следващите 4 години ще се постараем максимално да отговорим на очакванията на нашите съграждани. 
 
Община Етрополе
 
 
 


Източник: balkanec.bg

Коментари (58)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: дядо Либен 23 Февруари, 13:52

    БРАВО!!!

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: ... 23 Февруари, 13:54

    Маани Беги за 100 дни...нищо !!!! В Ботевград откриха общинско предприятие със служители и тн. за 100 дни.. а тука 100 дена само слагат своите хора на определени позиции...

  • Отговори (1) (0)
    3. добавен от: Анонимен 23 Февруари, 14:06

    A тука дупките станаха повече и по дълбоки. Назначават пенсионери в Общината и още, още,......... А ,ЗАСРАМЕТЕ СЕ ВЕЧЕ !

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 23 Февруари, 14:22

    vqrno e che slagat samo svoi hora====== do koga

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 23 Февруари, 14:48

    Чух, че имало конкурси за свободни позиции, ами отидете и кандидатствайте.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: ?????????????????? 23 Февруари, 15:02

    Интересно къде и кога се публикуват обявите за конкурсите, съпровождащи назначенията относно свободните позиции.
    Къде и кога се провеждат тези конкурси, кои са членовете на комисиите и тн.
    Тъмна Индия.

  • Отговори (1) (0)
    7. добавен от: 6ти е прав.. 23 Февруари, 15:30

    Всичко се обявява като по БТВ.Цитирам:
    -Днес изтече срока за подаване на документи за еди какво си... ! :0
    Всички са мой/твой/на онзи човек !

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 23 Февруари, 16:16

    ИСТИНА Е , С този кмет ще е така, приятели, проститутки, мошенници,ку.ви и др. подобни.

  • 9.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 23 Февруари, 16:26

    plamen petkov biv6iq na4alnik na policiqta stava samo da mete ulicite s ani sladkata

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (37)
70% Complete