Четвъртък, 28 Март 2024, 21:22

Кметът разкритикува работата на полицията

30 Май 2013, 09:14
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3344 6


На днешната сесия на ОбС не бе приета  информацията за извършеното от Общинската администрация и органите на РУП – Ботевград по осигуряване на безопасността на движението в общината, пътно-транспортната обстановка и резултатите от контролната дейност по Закона за движение по пътищата. Кметът, Георги Георгиев, оттегли докладната с мотив, че не присъства шефът на полицията, за да отговори на конкретни въпроси. На сесията присъстваха шефът на КАТ - Илко Филипов, и А. Вангелов.
В докладната се посочва, че пътната мрежа на града, 12-те села и техните махали е с обща площ около 515 кв.км.
За изминалата, 2012 година, регистрираните ПТП-та  са 204 на брой - 53 по-малко от предходната година. Загиналите в ПТП-тата са 5 на брой, а ранени са 16. Няма ясно изразени месеци с концентрация на ПТП, като преобладаващ е месец октомври и месец май. За дните от седмицата понеделник, сряда и четвъртък се очертават като критични. От разпределението на ПТП по причини 195 броя са в резултат на нарушения на водача и други 9 броя в резултат на други причини.
Нарушенията на Закона за движение по пътищата са 3766 на брой, съставените актове -1700, фишове  - 1340.
 
Кметът изрази неудовлетвореност от работа  на КАТ. Масово се карат мотори по площада, особено нощно време. „Излезте през нощта и ще видите по улиците рокери, пияници, но не и полицаи”- заяви кметът. „Всеки кара с превишена скорост, за каква сигурност говорим” – допълни още той.
 
Цеца Христова обърна внимание, че от няколко дни се наблюдават водачи на мотори без каски в района на ул. „Ал. Стамболийски” и „Рила”. Освен това има много видимо пияни шофьори. На ул. „Рила” масово колите паркират по тротоарите и не се взимат никакви мерки. По отношение на осветеността и дупките, положението е добро, с изключение на ул. „Бузлуджа” и ул. „Шипка”.Тя отправи въпрос относно каруците с коне и препоръка за зебрите – да се провери с каква маркировка се правят те в София, тъй като в нашия град много бързо избледнява.
 
Иван Гавалюгов допълни, че нормална маркировка в града няма. Все още липсва задължителна такава, която обозначава начина на движение. По отношение на зебрите, те се правят с некачествена боя, която се износва за седмица, две, максимум месец. Общината трябва да осигури маркировка за зебрите, която да издържи в продължение на години. Вторият въпрос бе относно пътя, който не е общинска собственост- пътят Ботевград – Литаково, където масово стават ПТП-та. „Има ли конкретна работа по въпроса и търсено ли е съдействие от органите,. отговарящи за това”- попита Иван Гавалюгов.
 
Гражданката, В. Орманджиева от НФСБ,  предложи да се сложи видео-наблюдение, за да се опази градът ни. Тя сигнализира, че стават масови кражби на гранитни плочи по двете алеи на Стара река.
 
Въпрос към представители на КАТ  постави Милчо Илчев – „Как с този намален щат от 5 бройки ще предотвратят тези престъпления”.
 
Йордан Йорданов предложи да се поставят спящи полицаи отново на ул. „Цар Освободител”, да се купи по-скъпа боя за пешеходните пътеки. Независимо от критиките на кмета, той даде добра оценка за работата на КАТ.
 
Адв. Стоянов даде няколко препоръки  - стоянката на такситата при болницата да се измести след Спешна помощ на ул. "Божко Божилов", улиците, където има детски градини, да се направят еднопосочни, и обърна внимание относно ограничението на пътя за Зелин- до 50 км и товароносимост до 10 тона, че не се спазват. „Трябва да се спрат товарните автомобили да минават по тази отсечка”- заяви той.
 
Д-р Горгачева допълни предложението относно стоянката на такситата –да се обърне внимание на входа на Поликлиниката и входа на Хемодиализата, тъй като такситата запречват входовете и хора с инвалидни колички не могат да преминават.
 
Кметът попита шефа на КАТ – Илко Филипов, може ли да предостави акт за превишена скорост по отсечката за Литаково. „Прибирам се в Новачене вечерта и нашият патрул седи при "Маграта", а в града хвърчат мотори и коли. Полицията в Ботевград не решава проблемите, свързани с движението по пътищата” – изрази възмущението си господин Георгиев. Той оттегли докладната, като поясни, че шефът на полицията не присъства, а именно той трябва да отговори на всички поставени въпроси. Мотивът му бе предимно заради безопасността на децата. „Заповядайте в кафе „Младост” за разходка из града след полунощ да видите какво се случва” – прикани кметът общинските съветници.
 
В края на дебатите по тази докладна съветникът Николай Живков даде предложение на следващата сесия към докладната да се внесе допълнение в два раздела – Дейност на КАТ и Дейност на Общината.

Източник: balkanec.bg

Коментари (6)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 30 Май, 12:17

    Местостоянката на такситата пред болницата трябва да се премести. Това е най-натовареното кръстовище в града, а с постоянните си маневри такситата ежедневно създават проблеми и условия за ПТП.

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 30 Май, 13:43

    да, наистина такситата пречат пред болницата-даже се подреждат на пътното платно пред кръстовището в две колони

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 30 Май, 14:22

    Хората са свикнали със стоянката, малоумни ли сте, чудите се какво да правите и предлагате безмислени решения. Г-н Георгиев като не ви харесва работата на полицията, овеличете им горивото и автомобилите и тогава може да искате по-голям контрол.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 31 Май, 13:40

    Този Смешко докога ще го търпим ?! Той и от полиция ли разбира?! - голям смях проблемът му е друг на хубавеца, но трябва веднъж и завинаги да разбере, че НАЧАЛНИКА НА ПОЛИЦИЯТА НЕ Е НЕГОВ ПОДЧИНЕН. Началника може, и е желателно да присъства когато е поканен от Кмета на общинските мероприятия, оперативки или общински сесии. Началника на полицията си има куп началници по реда на вътрешната служба Н-к Служба Полиция към ОД на МВР - София, Директор на ОД на МВР - София, а след тях са така наречените преки Началници по реда на службата Директор на Националната полиция, Главния секретар, Заместник министри и най големия началник в МВР - Министъра. Ако на някой та дори и кмет на Ботевград не му е ясно това би трябвало поне Стоян да го информира въпреки, че никога не е бил Офицер, нали е пък адвокат. Проблема, човека не вижда в маркировката която е задължение на общината само, че в ЗДП пише, че ограниченията на зоните по пътищата се осигурява чрез така наречената хоризонтална и вертикална маркировка или казано по простичко като за Кмет та дори и на Ботевград пешеходни пътеки и маркировки нанесени на пътното платно и пътни знаци. В полицията и полицейските служители сигурно има и пропуски, но те момчетата никога не са казвали, че са идеални така, че сблъсъкът с Космополита на земята е неизбежен, боже колко мъка има по този свят, ако не комично е трагично. Само, че хубавеца трябва да е наясно, че правилника за движение по пътищата е валиден и за него Никъде не пише, че който и да било та дори и кмета на Ботевград може да нарушава закона, примерно минаване на Неправилно изпреварване (има и актове по този въпрос), Червено, превишена скорост и тнт. Иначе за моторите госпожа Цеца Иванова има основание, но да не говори с уклон защото около нея си има хубавци за пример. Като е толко велик, знаещ и тнт избира номера на Христов кани го на среща съобщава му какъв е повода, присъстващи и тнт за да може поканения да се подготви в т.ч да вземе със себе си и длъжностни лица вещи по проблемите. Защото Районните началници не са кметове на Ботевград за да разбират и могат всичко. В контекста на това хубавеца да не си повярва, че може да бъде и Районен началник въпреки глупостите които ръси по този повод защото както обича да краде веднага Вътрешна сигурност ще го повдигне и от там ще отлети за Г.М Димитров. Хубавецо, няма да махнеш Началника на полицията по този начин с димки и пушилки по скоро Христов да проведе една сериозна оперативка с личния състав на която да по припомни ЗМВР и от там нататък да се работи. Ор по Икономическа имат работа докато се пенсионират с такъв кмет, ако не знаят как или се гънат първо Христов да застане зад тях, а после да попитат и от старите кучета, може и Св. Генчев след 1995 година той единствен е работил ефективно по линията и срещу икономическите крадци в общината. ПРОДЪЛЖАВА

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 31 Май, 13:41

    В ОС има и комисия по безопасността на движението тя къде е, какво прави, коя командва, кой хубавецо кой? Защо Хубавецо нищо не казваш за братовчед си пенсионера Цено как момчетата го стигнаха и искаха да го прибият (кажи си, кажи си защо)и той се скри в общината, а ти нищо не си знаел защо се случи това, ето това Христов, началника на Полицията трябва да каже на обществото. Защото началника може да е добро момче, но в никакъв случай, не е, и не трябва да бъде подлога та дори и на кмета на Ботевград, това не ти е Венцислав Здравков да го водите на каишка въпреки, че и тук може много да се говори. Истина е, че в Ботевград както и в цялата държава има структури на МВР и те не са подчинени на кмета, та дори той да е кмет на Ботевград. Христов наистина трябва да обърне внимание на дисциплината, но в никакъв случай подчинение на самозабравил се хамелеон. Как може лице което не е общински служител нито има заповед за управление на общинско МПС да го управлява, справка Цеки Джипа на общината какви са тия?! Този сериал се оттече на 12.05.2013 година когато хората категорично казаха НЕ. А, знаете ли още колко са премеждията на хубавеца по линия на МВР, чудо - истинско чудо, хубавото е, че предстои. Христов обърни внимание на маркировката на Т-образното кръстовище пред Родина подсети момчетата, че в зоната на поставените знаци е Забранено и Спирането и Паркирането, както и на спирките за обществен превоз. За такситата въпросът може да се обсъди, но нали затова имаме местен парламент, комисия и тнт не може всеки по примера на хубавеца да си въобразява, че света започва с него, НЕ свят е имало доста преди нас и ще има доста след нас. Така, че господин Йорданов внесете в комисията, такъв е реда предложението си, но не в 11.55 с куп докладни и предложения за да може да мине и далаверата на хубавеца по разни други въпроси и всичко ще е точ. Знам, че в някои моменти се ръководиш и от общи позиции не само от комерсиалните на хубавеца, спрете го ще го приберат по затворите този Гений и после ще сме без слънце в община не, ами и в околните Правешка и Етрополска, а това вече ще е дерт.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: gogoff 31 Май, 13:46

    На наваченеца много, ама много му е мъчно,че не може вече да кадрува ,,,,,,

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (36)
70% Complete