Четвъртък, 25 Април 2024, 01:32

Кметът ще отправи писмена покана за среща до ръководството и учителския колектив на ОУ "Н. Й. Вапцаров"

13 Декември 2019, 17:01
(5) (2)
Ботевград - Новини
Прочетена: 4507 86


Кметът Иван Гавалюгов ще отправи писмена покана за среща до ръководството и учителския колектив на ОУ „Н. Й. Вапцаров“, за да си изясни от първо лице фактите и обстоятелствата около скандалния случай с проведената предизборна агитация в същото учебно заведение. Това стана ясно по време на брифинг с местните медии днес.
„Като кмет не мога да бъда безучастен към това, което се случва, в което и да е училище в Община Ботевград, особено в най-голямото“, заяви г-н Гавалюгов.

„Няма значение в интерес на коя политическа партия е проведена агитацията. Факт е, че се провежда забранено от закона мероприятие в учебно заведение. Не съм пряк ръководител на директорите на общинските училища и не мога да санкционирам виновните. По тази причина съм отправил, след като тази информация бе разпространена в електронните медии, запитване и молба до МОН и до РУО – София регион за проверка по случая и за вземане на мерки, за които моля да бъда информиран. Надявам се на бърза реакция от тяхна страна“, каза още кметът.

Г-н Иван Гавалюгов припомни, че още през лятото е подал сигнал до министъра на образованието и е поискал среща за разговор по темата с началника на РУО – София регион г-жа Росица Иванова, която не се осъществи. Още тогава кметът сигнализира за действия за политизиране на училища и за провеждане на политически агитации от страна на учители и директори. Сигналът остана без реакция и отговор от страна на МОН. Градоначалникът заяви, че разпространеният аудиозапис доказва, че е вярна информацията, която достига до общинска администрация, за извършване на тази незаконна и абсолютно забранена дейност в училищата. Според г-н Гавалюгов не би трябвало да има никаква друга реакция от страна на МОН и РУО, освен проверка и отстраняване на лицата, които са извършили тази дейности.

Кметът добави, че лицата, които може би са получили някаква полза и облага от тази агитация, също трябва да поемат своята морална отговорност и да излязат с позиция, тъй като в аудиозаписа има засегнати имена на общински съветници.

„Редно е този случай да не се покрива, да не се потулва и да не отминава като някаква поредна случка, която е нормална. Той придоби публичност и трябва да има реакция, за да може обществото ни да се очиства от всякакви такива елементи и действия, които са абсолютно забранени от закона и са против морала, който се опитваме да изградим. Хора, които провеждат предизборна агитация и политическа дейност в учебни заведения, където е абсолютно забранено, нямат място в системата на образованието“, категоричен бе кметът Гавалюгов.


Източник: balkanec.bg

Коментари (86)

  • Отговори (29) (27)
    1. добавен от: Анонимен 13 Декември, 17:11

    Отмъстителното джудже в общината продължава с интригите си

  • Отговори (23) (20)
    2. добавен от: Анонимен 13 Декември, 17:12

    Доноснико ти си кръгла НУЛА и затова не те вземат на сериозно

  • Отговори (19) (19)
    3. добавен от: Анонимен 13 Декември, 17:14

    Жалък плач

  • 4.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (27) (26)
    5. добавен от: Анонимен 13 Декември, 17:16

    Не успя да сложи свой човек за директор на техникума, но не спира с опитите да се меси там където не разбира

  • Отговори (24) (26)
    6. добавен от: Анонимен 13 Декември, 17:18

    Ванчо оплаче се на арменския поп моето момче

  • Отговори (18) (2)
    7. добавен от: Анонимен 13 Декември, 17:20

    Кмете вземете мерки в училище Кирил и Методий гиспожите не преподават на децата. Седат си на бюрото и карат децата сами да си разберат уроците. Госпожа ОРМАНДЖИЕВА тя е учител по математика не преподава уроците децата не знаят нищо по математика

    • (23) (26)
      1. добавен от: Анонимен 13 Декември, 18:46

      Човекът в общината няма образование и не го интересува качеството на образованието на децата, а преследва партизанските си партийни интереси и лична вендета

    • (14) (8)
      2. добавен от: Анонимен 14 Декември, 10:53

      Той щото бащицата ти тухларски е завършил Харвард сигурно!

  • Отговори (26) (16)
    8. добавен от: Анонимен 13 Декември, 17:21

    Спри се малко, 1-6, за почивка. Кочкова на смяна ли те е сложила?

  • Отговори (16) (4)
    9. добавен от: Анонимен 13 Декември, 17:25

    В Кирил и Методий наистина има учители където не преподават на децата. Кажете господин КМЕТЕ, ако не се обърнем към вас към кого да се обърнем за да се вземат мерки за тези учители. Децата как ще разберат уроците като госпожите не преподават.

    • 1.

      Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

    • (5) (1)
      2. добавен от: Анонимен 14 Декември, 15:33

      Оплаче се на ботевградския ходжа от Тетевен

  • Отговори (11) (2)
    10. добавен от: Анонимен 13 Декември, 17:28

    Директорката на училище Кирил и Методий също трябва да предприеме мерки да говори с тези госпожи защо така не преподават уроците на децата. Директорката за какво е.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (183)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete