Петък, 19 Април 2024, 05:33

Кметът върна докладната за изплащане обещетения на пенсионирали се общински служители, след като я оттегли - (обновена)

28 Февруари 2013, 10:49
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 3737 4


На днешното заседание на Общинския съвет кметът Георги Георгиев внесе Докладна записка за изплащане на обещетения на служители от общинската администрация, които подлежат на пенсиониране, след като двамата общински съветници  Цветан Цолов и Иван Гавалюгов на предишни сесии повдигнаха въпроса. Предложението на градоначалника бе от 1-ви август 2013 г. да се изплатят 33 хил.лв на 13 от общо 19 бивши общински служители. На останалите 6-ма, които са работили една година след навършване на годините за пенсиониране, Георгиев отказа до им изплати няколко заплати с мотив, че Общината не е предвидила в бюджета тези средства. Ако в следващия бюджет се намерят - ще им се изплатят. По този повод съветникът Гавалюгов цитира чл.222, ал.3 от Кодекса на труда, според който всички служители, натрупали годините по стаж и възраст, трябва да бъдат обещетени. Юристът на Общината адв. Стоянов  потвърди това. Кметът въпреки това отказа на 6-мата, вече освободени от работа, да бъдат включени в този списък. ”Ако искат- да ни съдят", категоричен бе Георгиев. Гавалюгов заяви, че така се трупат допълнителни разходи. След разгорещения дебат, кметът оттегли Докладната записка.
В 11:44ч. председателят на ОбС Йорданка Лалчева обяви 5-то извънредно заседание. Иван Гавалюгов направи повторно предложение да се отпуснат 50 хил. лв за всички 19 човека. В подкрепа на неговото искане се изказаха съветниците Цветан Цолов и Цветан Миньовски, които заявиха нееднократно, че на всички служители трябва да се гледа равностойно. Предложението не бе прието - 9 съветници бяха "за", а 13 - "против" (съветниците от групата на ГЕРБ). Накрая бе прието предложението на кмета Георгиев. За него гласуваха 18 "за", 2-ма се въздържаха и един не участва.

Източник: http://balkanec.bg

Коментари (4)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 28 Февруари, 11:22

    ххааха а така де,да се види че има Общински съветници в тая община

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 28 Февруари, 15:10

    Тоя кмет няма ли да престане да се заяжда с Гавалюгов, как не му омръзна, на яд го прави и заради това страда целия град. Георгиев осъзнай се малко.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 28 Февруари, 17:45

    Кмете ти никога ли няма да се пенсионираш, та немислиш за тези хора, пълна излагация, за 13 има за 6 няма. Никакъв морал няма.

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 28 Февруари, 18:37

    да се съберат тия шестимата с по една яка гьостерица и да го посрещнат една сутрин през седмицата пред общината и кюта-пата яко, докато мърда, а после да видим как ще им се плаща, защото си мисли, че простотиите му могат да се крият зад общинските решения, макар, че това решение спокойно може да се обжалва пред областния управител, и да падне като дискриминационно

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete