Петък, 19 Април 2024, 02:36

Коалиция "АБВ-Движение 21" представи управленската си програма в Ботевград

15 Март 2017, 22:34
(2) (2)
Ботевград - Новини
Прочетена: 5105 11


Лидерът на партия „Движение 21” Татяна Дончева и представители на листата от коалиция ”АБВ-Движение 21” се срещнаха с избиратели днес от 18.00ч в малкия салон на читалище „Хр. Ботев” Ботевград. 

Своите предизборни ангажименти представиха още Пламен Ралчев-водач на листата за 26 МИР, Марияна Тодорова – водач на листата за 25 МИР, проф. Иван Станков – досегашен народен представител от АБВ. На срещата присъстваха Цветан Миньовски – шести в листата на коалицията, Емил Атанасов – бивш кмет на Своге и бивш зам.областен управител на Софийска област, Веселин Василев – координатор на АБВ в община Ботевград и Надежда Чорбанова- четвърта в листата на 26 МИР. Водещ на предизборната среща бе доц. Пламен Ралчев, университетски преподавател по Международни отношения и Европеистика.

„За да покажа на моите студенти, че някой все пак трябва да се ангажира с отговорности и, че не можем просто да стоим отстрани и да се възмущаваме на случващото се в държавата, реших да не стоя безучастен”. Така доц. Пламен Ралчев обясни влизането си в политиката през 2014 г в „Движение 21”. Именно от тогава започнал да се ангажира все повече и повече с каузата на промяната.
„Повече от 27 години живеем в едно блато и не можем повече да оставим нашите деца да живеят в него”, категоричен бе Ралчев, описвайки реалната картина в страната. По думите му обаче това блато може да се пресуши и да стане по-красиво място. „Ние искаме да направим държавата по-нормална. Искаме да реконструираме обществото, защото то е в тежко състояние”, подчерта доц. Ралчев. Той заяви, че би искал избирателите да припознаят в коалицията умерена, прагматична и разумна алтернатива за България, за младите хора. „Аз самият съм баща на две деца и искам те да живеят по-добре, защото голяма част от моя живот мина в тунела на прехода, който се оказа в черна дупка. Ние се опитваме да стигнем в края на този тунел и да видим някаква светлина”, каза още доц. Ралчев.

„Нашата коалиция има желание да даде път на отличниците. Управлението на ПП ГЕРБ бе свързано с дадения шанс на тройкаджиите. Запознаха ме с някои учители на Пламен и Марияна. Те са били вашите отличници. Смятам, че не са ви посрамили и няма да ви посрамят и занапред”. Това бе красноречивата визитка, която лидерът на „Движение 21” Татяна Дончева даде на двамата водачи на листи съответно в 26МИР и 25МИР, родени и израснали в Ботевград – Пламен Ралчев („Движение 21”) и Марияна Тодорова (АБВ). Дончева обяви двата основни управленските приоритети пред присъстващите симпатизанти, като заяви, че коалицията иска ред в държавата и върховенство на закона, постигнат с радикални промени в съдебната система и в конституцията. „Защото без върховенство на закона богата държава няма, както няма и бизнес клима”. Сред останалите приоритети лидерът на „Движение 21” очерта още образованието и културата. Според нея за последните 27 години хората са пречупени и са депресирани. Татяна Дончева изрази увереност, че коалицията ще успее да получи 5% в следващия парламент. „Ние искаме да направим една мантинела на разума пред БСП и ГЕРБ. Когато нямаш най-добрите в отбора, ти никога няма да се представиш успешно в шампионската лига”, каза тя. На следващо място Дончева заяви, че управлението от олигарси не вещае нищо добро за хората.


„За 27 години слушаме само обещания, а действията и делата са много по-малко” каза пред трибуната зам. председателят на АБВ Марияна Тодорова. По думите й доходите от труд в България са много подценени.”Всички се оправдават с ниската производителност, но това не е вярно”, подчерта Тодорова. По думите в платформата на коалицията, АБВ се ангажира със социално-икономическите си ангажименти към избирателите, а „Движение 21” с предложения за реформа в правосъдната система. Тодорова обяви като приоритети на АБВ за следващите 4 години поетапно увеличение на минималната работна заплата, която да нарасне с 10 до 15% и от 460 лв да стигне 700 лв. Според нея това ще рефлектира и върху средната работна заплата на българина и така доходите ще нараснат. „Ако не се предприеме тази мярка в България няма да остане кой да работи”, категорична бе зам. председателят на АБВ. За средния и малкия бизнес коалицията е предвидила да има временен данъчен кредит от 5 хил.лв, т.е. социалните и здравните осигуровки на наетите да се признават за разход. Това се предлага от гледна точка на облекчение за работодателите, поради повишение доходите на наетите. На следващо място коалицията е за повишаване пенсиите на възрастните хора чрез тяхното индексиране. За младите хора се предвижда въвеждане на прогресивно подоходно облагане, а хората със заплата от 460 лв няма да заплащат данъци. „С тази мярка 90 % от българите ще плащат по-ниски данъци”. По думите й хората със средна работна заплата, също ще плащат по-малко данъци. Въвеждането на семейното подоходно облагане е една от стъпките в управленската програма на коалицията, в отговор на обстоятелството,че 600хил. българи са работещи бедни, а 30% от децата са в риск от бедност. За децата АБВ иска безплатни детски градини и ясли, в допълнение на въведената вече такава практика от някои кметове. За малцинствата това пък е стимул децата да се записват в 1-ви клас и да се ограмотяват. За младите майки се предвижда размерът на майчинството във втората година да стане минималната работна заплата, независимо от това дали те са се върнали на работа. На следващо място Марияна Тодорова подчерта, че не трябва вече здравето да е стока, т.е. болниците да са търговски дружества. Те да бъдат преобразувани в специална категория юридически лица – лечебни заведения.

Своята визия за развитието на земеделието в България представи вторият в листата на коалиция „АБВ-Движение 21” проф. Иван Станков, който е два мандата декан в Аграрния факултет на Тракийски университет в Стара Загора и министър на земеделието и храните в служебното правителство на Марин Райков (2013г). Според проф. Станков земеделието през последните 27 години е в изключително тежка криза и успехите в зърнопроизводството не могат да я решат. По думите му най-големият удар в сектора е възстановяването на собствеността в реални граници и приемането на закона за арендата. Досегашният депутат изрази мнение, че не е нормално 80% от плодовете и зеленчуците да се изнасят в чужбина и припомни , че България е произвеждала 900 хил тона продукция, а в момента – 120 хил.тона. Другата статистика е 1 300 000 тона месо преди срещу 200хил тона месо сега. Проф. Станков заяви, че АБВ е разработила национална стратегия за развитие на земеделието в страната, но тя не е успяла да влезе в парламента. Той обаче изрази надежда,че в следващото Народно събрание тя ще получи този шанс.
Предизборната среща закри доц. Пламен Ралчев, който обобщи,че управленските приоритети на коалиция „АБВ-Движение 21” са свързани със създаване на условия за решаване проблемите на хората, което да измести „законите на джунглата-всеки да се справя сам”. Това би станало възможно с върховенството на закона, нова образователна концепция, свобода и справедливост в икономиката, намаляване на социалните неравенства и бедността, сигурност за гражданите и укрепване на държавността. Инструментът за постигане на всички тези управленски приоритети е изборът на номер 8 от интегралната бюлетина в предстоящите парламентарни избори на 26 март, призова доц. Пламен Ралчев.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!


Източник: balkanec.bg

Ключови думи: Парламентарни избори 2017

Коментари (11)

  • Отговори (6) (12)
    1. добавен от: Анонимен 15 Март, 23:03

    Тези ще хванат доста гласове в града, най-вече заради Пламен. И това ще са предимно на хора гладуващи за БСП, но по някакви причини разочаровани от тях. Особено заради парашутиста от София дето е водач на червената листа в София област. Щеше ми се да видя в статията позицията на АБВ за проблемите на Ботевград. Не са ли позволили на публиката да им задава въпроси? Ако са позволили, какви са били отговорите?

  • Отговори (4) (1)
    2. добавен от: Тиньо 16 Март, 09:38

    Аз тези не мога да ги разбера какво точно искат да направят

    • (2) (0)
      1. добавен от: Анонимен 19 Март, 14:55

      Да се наредят на държавната софра.

  • Отговори (10) (5)
    3. добавен от: Анонимен 16 Март, 12:13

    Да лапат! Каквото искат и останалите крадливи червени боклуци! :idea:

  • Отговори (11) (0)
    4. добавен от: Анонимен 16 Март, 12:14

    Аз ако представя програмата си за космически полет, дали ще стана космонавт, как мислите? :uups:

  • Отговори (5) (1)
    5. добавен от: Анонимен 16 Март, 22:00

    Тодорова обяви като приоритети на АБВ за следващите 4 години поетапно увеличение на минималната работна заплата, която да нарасне с 10 до 15% и от 460 лв да стигне 700 лв. :shock: :shock: :shock:
    Другарко, 10% на 460 лв са 46 лв, 15 % са 69 лв.
    Как ги докара до 700? :shock:
    Крадливите червени боклуци вече дотолкова изтрещяха от малоумие, неграмотност и крадене, че дори най-малоумните им избиратели ги забелязаха. И ще ги накажат, поне с изпращане в историята, а дай Боже и с каквото заслужават!

  • Отговори (2) (4)
    6. добавен от: Анонимен 16 Март, 23:48

    Единсветения човек, който си заслужава да се гласува за него!

  • Отговори (5) (1)
    7. добавен от: Анонимен 17 Март, 12:27

    За АБВГЗ и Движение 69 - НИКОГА!
    Кой идиот ще гласува за агент Гоце - архара с малолетните "мъжки" "постижения" и крадлата на крем във Варшава и лична преводачка на Тодор Живков - недотам хубавата Елена?

  • Отговори (4) (1)
    8. добавен от: Анонимен 18 Март, 08:39

    Тези освен да крадат ,друго не могат.

    • (4) (0)
      1. добавен от: Анонимен 19 Март, 14:53

      Могат и да лъжат. И то много добре.

  • Отговори (0) (1)
    9. добавен от: Кочо 25 Март, 15:55

    ко. за ко говорите

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete