Петък, 29 Март 2024, 17:43

Колко струва безхаберието?

21 Август 2019, 22:17
(2) (2)
Елин Пелин - Новини
Прочетена: 2746 2


Комични ремонти, безсмислени дейности, невъзможност за справяне с проблемите, пилеене на пари… Всичко това обрисува управлението на много общини в България, а Елин Пелин не прави изключение. Преди дни, група ентусиасти от общинската фирма „БКД – Елин Пелин“, вдъхновени от морския сезон, рисуват вълни по пътното платно водещо от град Елин Пелин към Григорево. Оказа се, че това е пътната маркировка, а не морска украса. Оказа се и, че работниците имали нова машина и все още се учили как се използва. Също така, според приближени до кмета, данъкоплатците не са ощетени, защото боята била дарена. Да, ама не… Историята продължава с викане на софийска фирма, която да заличи веселата маркировка, нещо за което все същите ние данъкоплатци плащаме сметката. Освен това трябва и нова боя, която също струва пари, а дарената пък едва ли е дарена с учебна цел, но какво да се прави. Интересно, ако така се обучаваха и лекарите, колко ли хора щяха да търсят тяхната помощ…
Имало едно време… едни дупки в село гара Елин Пелин. Управляващите решили да ги запълнят. Кметът успял да накара една фирма да ги отреже. След това, отново се появили героите от първата история. Да, същите онези от общинското предприятие и така запълнили дупките, че само им сменили формата.
Куриозните случаи продължават с едно ремонтче в Нови хан. Преди време Правителството отпуснало едни пари за ремонт на улици в общината. Макар и година и половина по-късно, парите отишли по предназначение и започнало асфалтирането. Всичко било толкова хубаво, че части от новоасфалтираната отсечка били преасфалтирани и втори, че дори и трети път. И отново ние данъкоплатците не плащаме – покрива го гаранцията на строителната фирма. Кръпките обаче ще се отворят след първата зима и после пак ние трябва да платим…е все за нещо трябва и ние да се бръкнем, не че и парите от Правителството не са наши, но е важно купонът да продължи.
И накрая историята завършва с едни други данъкоплатци с европейски привкус. Макар, че никой не ги е питал, но те си дават парите и за не толкова добре икономически развити държави като нашата. Тези пари трябва да бъдат поискани с проектче, за да бъдат усвоени, а проектчето пък трябва да е грамотно написано… е тук вече идва и проблемът на община Елин Пелин и въпросът за пропуснатите ползи, но какво от това?
Можеше да е смешно, но по-скоро е трагикомично.


Източник: balkanec.bg

Коментари (2)

  • Отговори (5) (0)
    1. добавен от: Анонимен 22 Август, 01:08

    Е няма такава държава

  • Отговори (3) (1)
    2. добавен от: Анонимен 22 Август, 14:07

    Есента кмето поема към Софията

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (2)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (105)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (110)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (31)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (37)
70% Complete