Четвъртък, 18 Април 2024, 19:10

Константин Гайдарски получи Почетната значка на Община Монтана

11 Юни 2018, 10:43
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 1971 9


Диригентът на  Младежки духов оркестър с мажоретен състав към НЧ "Хр. Ботев 1884" – Ботевград Константин Гайдарски получи високо отличие.  Връчена му бе Почетната значка на Община Монтана от зам.кмета Тихомир Антонов по повод празниците на духовите оркестри на Дико Илиев.

Десет оркестъра и 5 мажоретни състава от 4 държави – България, Румъния, Полша и Черна гора в продължение на три дни превърнаха Монтана в столица на духовите оркестри. Славата й на Града на Дико Илиев защитиха Духовият оркестър на Народно читалище „Разум 1883” и "Vivo Montana", които взривиха настроението на площад "Жеравица" и закриха празниците с Дунавското хоро, с което и започна фестивалът. Диригентът им Пламен Крумов заслужи суперлативите на колегите си, а момчетата бяха безспорни любимци на публиката. Мажоретките от Общински младежки дом очароваха с нови костюми и композиции, подготвени от хореографа Луиза Стефанова.

16-то издание на Международните празници на духовите оркестри “Дико Илиев” преминаха под знака на 30-ата годишнина от създаването на фестивала. Музикалният форум се състоя от 8 до 10-ти юни, като всяка вечер се представяха на сцената различни състави и оркестри.

Гайдарски бе един  от тримата наградени с Почетна значка. 

С Почетната значка на Община Монтана бяха удостоени трима диригенти с безспорен принос за съхраняването на традицията на духовите оркестри и за развитието на празниците, посветени на Дико Илиев. Кметът Златко Живков награди с високото отличие Тотко Рогашки - диригент на Представителния духов оркестър с мажоретен състав - Ловеч, и Илиян Тодоров - дългогодишен диригент на Представителния общински духов оркестър с мажоретки - Троян.

По традиция празниците започнаха с дефилиране на участниците и музикален поклон пред патрона Дико Илиев. По улиците на Монтана звучеше духова музика на оркестрите от България, Полша, Румъния и Черна гора.

Международните празници на духовите оркестри „Дико Илиев” бяха открити от заместник-министърът на културата Румен Димитров. Сред официалните гости на бяха председателят на 39-ото Народно събрание доц. Борислав Великов, депутатите Ирена Димова и Илиян Тимчев, областният управител Росен Белчев,  а сред публиката бе и внукът на композитора Пламен Илиев, които се провеждат под патронажа на висшето ведомство. Сред официалните гости на бяха председателят на 39-ото Народно събрание доц. Борислав Великов, депутатите Ирена Димова и Илиян Тимчев, областният управител Росен Белчев,  а сред публиката бе и внукът на композитора Пламен Илиев



Източник: balkanec.bg

Коментари (9)

  • Отговори (4) (0)
    1. добавен от: Анонимен 11 Юни, 11:01

    Браво, Коце:)))) Нашата гордост!!!
    Пожелавам ти още безброй успехи:)))

    Н.

  • Отговори (5) (0)
    2. добавен от: Анонимен 11 Юни, 11:12

    Изключителен !! Успехи ти желая !!

  • Отговори (0) (6)
    3. добавен от: Анонимен 11 Юни, 12:08

    tozi o6te li ebe polenceto sladko

  • Отговори (3) (0)
    4. добавен от: Анонимен 11 Юни, 12:31

    Не. Сега е почнал да ебе майка ти!

  • Отговори (0) (2)
    5. добавен от: Анонимен 11 Юни, 15:49

    ne tvoita ebe pedal4o... :D

  • Отговори (1) (0)
    6. добавен от: Анонимен 11 Юни, 23:29

    Браво на момчето! От добро семейство,а също така е кръстен на достоен човек.Дядо му Коцо Гайдарски беше уважавана личност! Браво на всички музиканти и мажоретки!

  • Отговори (3) (0)
    7. добавен от: Анонимен 11 Юни, 23:47

    Тази награда е на всички момчета и момичета, които бяха, които са и които ще бъдат част от нашия “Младежки духов оркестър и Мажоретен състав” без съвместния ни труд, това нямаше как да се случи.
    Константин Гайдарски

  • Отговори (1) (0)
    8. добавен от: Анонимен 12 Юни, 00:19

    Браво, Коце! Поздравления!!!

  • Отговори (1) (0)
    9. добавен от: Анонимен 12 Юни, 16:46

    Поздравления.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (120)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (40)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete