Петък, 19 Април 2024, 10:44

Контейнер за дарение и рециклиране на текстил се постави пред сградата на общинска администрация-Костинброд

10 Март 2019, 08:10
(0) (2)
Костинброд - Новини
Прочетена: 1655 1


Контейнерът събира дамско, мъжко и детско облекло; кожени дрехи и кожи; обувки, вързани на чифтове; завивки, покривки и всякакъв домашен текстил. Контейнерът е поставен от фирма „Тексайд България”, която е една от лидерите на пазара на дрехи втора употреба в България. Компанията е 100% собственост на TEXAID Textilverwertungs - AG, Швейцария– компания, която събира и рециклира само в Швейцария над 36 000 тона (2 600 железопътни вагона пълни с текстил) всяка година. В продължение на 40 години TEXAID комбинира икономическата активност със социална ангажираност и екологична отговорност!

Кметът на община Костинброд г-н Трайко Младенов, заедно с управителя на фирма „Тексайд” г-жа Янка Гунева поставиха първия чувал със стари дрехи! На поставянето на контейнера присъстваха инж.Теодора Гогова - зам.-кмет на община Костинброд, арх. Веселин Клянев- главен архитект на община Костинброд и Лъчезар Михайлов – експерт логистика и транспорт във фирма „Тексайд”. Всички знаем колко ужасна гледка са изхвърлените стари дрехи, разнасящи се по улиците на общината ни!

Хубаво би било всеки от нас да се опита поне малко да допринесе за облика и чистотата на мястото, където живее! Добрата новина е, че изхвърляйки ненужния ни текстил на правилното място можем не само да се погрижим за визията на общината ни, но и да покажем социална ангажираност, да подпомогнем за правилното сметосъбиране. Така затваряме цикъла като връщаме суровините обратно в икономиката. Създават се възможности за удължаване на техния живот чрез многократното им използване или трансформирането в друг вид продукт. Да се погрижим за една по-чиста община! И да не забравяме, че носенето на дрехи означава и носене на отговорност към тяхното използване или рециклиране.
Контейнерът е ясно обозначен с надпис “ДРЕХИ И ОБУВКИ”, също така има надпис с написани инструкции за използването му и номер за връзка при необходимост от допълнителна информация с фирма „Тексайд”. Той ще се обслужва напълно самостоятелно, като е препоръчително дрехите да са изпрани и да бъдат поставени в торби. От фирмата заявиха, че два пъти седмично ще почистват първия контейнер в град Костинброд.
Община Костинброд винаги е държала и ще продължава да подкрепя бизнеса на нейна територия! Подобни съвместни инициативи ще реализират политики на съвместна работа на общината с бизнеса, чиято цел е привличане на нови инвестиции и повишаване качеството на живот на своите служители, граждани или гости.

Източник: balkanec.bg

Коментари (1)

  • Отговори (2) (0)
    1. добавен от: Емил Георгиев 12 Юни, 22:48

    Как.тези
    контерени.фирмата.испозва.дрехите.или.продават,,във.магзини
    втора.рака.зашо.лъжет.бъкрите.ги.дарвате.бчка.ги.прдават.за.10ст.кг

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete