Петък, 26 Април 2024, 01:12

Координатор ще праща хора с COVID от Софийска област към столични болници

8 Август 2020, 00:46
(0) (1)
Ботевград - Новини
Прочетена: 2668 12


Координатор ще праща хора с COVID от Софийска област към столични болници. Това съобщи пресцентъра на правителството. Здравният министър проф. Костадин Ангелов заяви, че ще бъде избран такъв координатор. Това каза той по време на среща с директорите на болниците в Самоков, Етрополе, Своге, Ботевград, Пирдоп и др.

На срещата присъстваха директорът на ЦСМП-София д-р Георги Гелев и директорите на РЗИ-София област и РЗИ-София-град - д-р Александър Златанов и д-р Данчо Пенчев. С тях беше обсъдена координацията на двете регионални инспекции с центъра за спешна помощ и филиалите му.

До края на месеца ще започне работа и Координационният център в Инфекциозна болница, чието създаване беше анонсирано в началото на тази седмица. Там екипите на спешна помощ ще транспортират всички пациенти с COVID-19 или със съмнение за инфекцията. На място медицински лица ще извършват триаж и линейките ще бъдат насочвани към съответните лечебни заведения.

По този начин максимално ще бъдат съкратени сроковете за медицинското обслужване на пациентите и ще им бъде гарантирана навременна и компетентна медицинска помощ.

На този етап леглата за пациенти с COVID-19 в Софийска област са достатъчни и не е нужно да бъдат разкривани допълнителни. Това съобщи директорът на РЗИ-София област д-р Златанов.

Източник: news.bg

Коментари (12)

  • Отговори (6) (9)
    1. добавен от: Анонимен 8 Август, 07:00

    Зала Арена Ботевград да се направи на полева болница, защото положението става страшно! Генерала през май каза, че към септември болните ще бъдат над 10 000, обаче отдавна ги прехвърлихме тази бройка рано-рано. Сега очакванията на щаба са че в края на септември ще са над 25 000,обаче с това темпо на заразени, пак ще изпреварим очакванията!

    • (3) (4)
      1. добавен от: Анонимен 8 Август, 16:49

      Колко са болните в Ботевград, никой не казва! Всичко се обявява общо за София-област! Това не е честно! Също и за другите градове в областта. В тези градове има болници, да не разкарват заразените, а да ги лекуват по места! Не всички са в тежко състояние.

  • Отговори (11) (3)
    2. добавен от: Анонимен 8 Август, 09:24

    Аз предлагам освен арена Ботевград, старата зала на Балкан също да бъде превърната в полева болница както и хотела в центъра на града. За да може да бъдат събрани всички такива като теб

  • Отговори (4) (2)
    3. добавен от: Анонимен 8 Август, 11:49

    Предлагам да се взривят 3000 тона амониева селитра в махалата !

    • (1) (1)
      1. добавен от: Анонимен 8 Август, 16:00

      Да се дава награда са пребит Мангал

  • Отговори (5) (1)
    4. добавен от: Анонимен 8 Август, 13:31

    Докарайте всички болни в София! Затова в столицата бройката на заболели е толкова голяма! А селенията не спазват никакви мерки! Няма и контрол!

    • (6) (0)
      1. добавен от: Анонимен 8 Август, 13:52

      То за това всеки Петък от и всяка Неделя към София има опашка от коли .... Защото всички в София са кореняци софиянци , а не т.нар. селяния ! Ха-ха-ха

    • (4) (0)
      2. добавен от: Анонимен 8 Август, 14:07

      Аман от селски Софиянци

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 8 Август, 13:54

    Защо не давате информация колко са заразените в Етрополе? Защо се мълчи? Кмет има ли този град? Никаква заинтересованост за здравето на населението в района! В други общини и кметовете проявяват някаква активност - поне за прах в очите! Тук са го ударили на сладка дрямка! Но ... Видов ден идва за всеки!

  • Отговори (1) (4)
    6. добавен от: Анонимен 8 Август, 14:04

    Ами 4/1 точно така! Селенията се разнася нагоре-надолу и разпространява заразата! Софиянци са си в София -- вие и изпратените от вас отрочета в столицата сте заразоносители! И сбирщината ви по абитуриентски балове! А като видите зор идвате в София да се лекувате! Защо не се лекувате във вашия град, като сте толкова корназ? Но понеже сте тъпи, неграмотни, злобни и завистливи, а на всичкото отгоре и мързеливи, избивате комплекси като пишете глупости в сайта!

  • Отговори (0) (1)
    7. добавен от: Анонимен 10 Август, 09:26

    АЛОО , КОЙ Е ТОЗИ ВАШИЯ ГРАД. ДРУГИЯТ ГРАД ДА НЕ Е ТВОЙ. Я СИ ЗАТВОРИ УСТАТА. БЕЗМОЗЪЧНИЦИ.

    • (0) (0)
      1. добавен от: Анонимен 10 Август, 10:22

      Браво! Потвърди констатацията ми за избиването на комплекси! Хахаха!

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (44)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete