Сряда, 17 Април 2024, 02:11

Копривщенци протестират за водопровод и канализация

21 Септември 2021, 09:18
(0) (0)
Средногорие - Новини
Прочетена: 565 0


Общинските съветници на Копривщица, подкрепени от множество граждани на града планират мирен протест. В деня на Независимостта на България протестиращи ще затворят Подбалканския път при отбивката за града-музей, за да заявят своето недоволство от състоянието на водопроводната и канализационна мрежа в града и нехайството на институциите по въпроса. Съветници и граждани искат държавните институции да обърнат внимание на лошото състояние на водопреносната и канализационна мрежа в Копривщица и то в най-кратки срокове. Те настояват за цялостна подмяна на ВиК мрежата в най-скоро време, поетапно планирана, с ясни срокове, прозрачни дейности и процедури.

Припомняме, че ВиК мрежата в града никога не е подменяна, тя все още е с етернитови тръби. Редовно стават аварии и се нарушава автентичната калдаръмена настилка. В града честа няма вода и страдат както жителите му, така и туристите, нарушава се единствения поминък на много хора – туризмът.

Протестиращите заплашиха, че ако и сега не бъдат чути ще предприемат по-сериозни стъпки и то в активния туристически сезон. Към протестната нота е прикрепена още 34 страници подписка на множество лица. Протестиращите ще затворят пътя в 11 часа на 22 септември за два часа.


Източник: Средногорие - Медия

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (118)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (39)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (47)
70% Complete