Сряда, 17 Април 2024, 01:02

Корнелия Нинова: БСП спира веднага приватизацията и сменя образователния закон

26 Април 2013, 12:00
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 5697 11


 „БСП по никакъв повод няма да прави коалция с ГЕРБ в следващото правителство. За всички останали партии оставаме отворени на определен принцип, който е различен от тройната коалиция, която бе сериозно критикувана за принципа 8-5-3 разпределение на постове и власт“. Това каза кандидатът за депутат и водач от БСП в Софийска област Корнелия Нинова по време на среща с жителите на с. Новачене, които поставиха редица въпроси. Повече от 100 човека бяха препълнили залата на ресторант „Атлантис“. Срещата започна в 18.00ч.
По думите на Корнелия Нинова сегашното предложение на левицата е програмата на БСП да се изпълнява от  програмно правителство, т.е. от правителство от експерти, а не от политически лица. „Затова нешето предложение е министър-председастел да бъде Пламен Орешарски-бивш министър на финансите в  правителството на Сергей Станишев. Министрите да бъдат експерти в Земеделието, учени от Селкостопанска академия и професори от БАН, хора, които имат капацитет да изведат хората от кризата, но да изпълняват програмата на БСП. Нашата цел е да бъдем първа политическа сила. Партиите, които влязат в парламента и застанат зад програмата на БСП, ще направим парламентарно мнозинство. Ако не бъдем подкрепени, няма да правим компромиси и ще останем в опозиция“, заяви Нинова. По думите на водача на листата, БСП води пред ГЕРБ в София oбласт, Ловеч и Стара Загора, според социологическо проучване на ГЕРБ. Нинова посочи, че депутатите в областта ще са 8, от които се надява 5 да са от БСП.
След като представи предизборната програма на БСП, Нинова припомни, че по време на управлението на Станишев, партията е обещала 20% увеличение на пенсиите , а в края на мандата те са увеличени на 83%. Вместо обещаните 100 хил. работни места, са били разкрити 330 хиляди. „Каквото казахме, всичко изпълнихме, освен две неща, за които сме си понесли отговорността- не усвоихме обещаните европейски средства и не преборихме корупцията докрай“, призна открито политикът.

По линия на ромската безработица, Нинова посочи, че партията не прави разлика между роми и българи. „Искаме и ще открием 250 хил. работни места, но за да стане това при ромите-основният проблем е образованието. Моля водете децата си на училище“, призова тя.

Сред  голяма част от приоритетите на левицата, за които хората се поинтересуваха, бяха въпроси , чиито отговори бяха систематизирани от Нинова. Тя очерта 2 основни акценти в 10-годишна програма за реиндустриализация на държавата, разработена с помощта на учени и специалисти, която да  даде тласък на производството и селското стопанство в странат. Те са: 1)Спиране на започнатата и недовършена от ГЕРБ приватизация. „Искаме да спасим предприятията, които не успяха да продадат-БДЖ, Военно-промишления комплекс в Сопот. БСП не е продала и един пирон в тази държава. Ние ще се борим за държавното, независимо, колко малко е останало то“, категорино заяви кандидатът за депутат.
2)Държавата ще изгражда т.нар. „Индустриални зони“ със собствени пари. Те представяляват готови площадки с осигурени комуникации, даващи на бъдещи инвеститори възможност  да произвеждат.Такава площадка Нинова посочи, че има в Костинброд, където работят 16 предприятия.

По отношение на фалшификацията на изборния процес, Нинова заяви, че са направни промени в Изборния кодекс, в частност възможността за издаване на копие от протоколите в СИК. Като други мерки тя посочи, че от Партията на Европейските Социалисти Сергей Станишев изпраща 150 наблюдатели. ОССЕ и ПАССЕ пък ще изпратят  т.нар. „Засилена мисия“.
„Не се поддавайте на тези великденски помощи от 30 лв., защото след това 4 години доходите ви ще бъдат замразени“ , призова Нинова и допълни „По думите на Борисов сте изяли 8 млрд. лв. от резерва и че сте лош човешки материал“.

По линия на доходите Корнелия Нинова посочи, че един милион българи със заплата до 310 лв. ще бъдат облекчени от плоския данък, други два милиона между 310 лв и 4 500 лв ще бъдат облагани с 10% данък,а 45 хиляди души в страната са декларирали доходи от 4 500 лв до 50 000 лв месечно. Като средство за облекчаване разходите на обикновените българи, БСП предвижда въвеждане на две тарифи за тока – едната за битово потребление на ниски цени и втората за определено количесвто изразходвана електроенергия. В програмата на левицата са заложени и специални мерки с придобивки  за инвалидите, които в последните години им бяха отнети, каза Нинова.“ Ще увеличим средствата за броя на асистенти и за колички на инвалиди“.

Във връзка с поставени въпроси относно битовата престъпност,  като бивш следовател и прокурор  Нинова коментира, че в Наказателно-процесуалния кодекс  дребните кражби са  записани като  т.нар „маловажен случай“. Тя изрази мнение, че този текст трябва да отпадне и разглеждането на тези случаи да бъде прехвърлено в „Бързо производство“ в рамките на 24 часа. Тогава дознателите на МВР ще се произнасят на място за съответните наказания . „Ако милионите случаи на кражби по селата влязат в съда-това е краят на съдебната система. Тя така ще се задръсти, че ще стане абсолютно неработеща и от там няма да излезе нито един нормален съдебен акт. Хората ще чакат решението  за тези битови кражби от три инстанции“.
 
 
 


Източник: balkanec.bg

Ключови думи: Избори 2013

Подобни новини

Коментари (11)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 26 Април, 12:33

    iaki zizi!!! :uups:

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 26 Април, 12:48

    Добре че е БСП иначе за 69 години щяхме да сме сложили всички в джоба си - германци, японци, китайци ,американци и руснаци.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: гост 26 Април, 12:51

    не видях Корнелия да е коментирала какво правят нейните съпартийци в списъка на милионерите в Кипърските банки

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: Анонимен 26 Април, 13:04

    #3 А аз невидях някой да коментира как е затънала държвата в последните 4 години, неможе всички пари да се наливат в асфалт, само това ли е? Ами фирмите който се опитват да извършавт друга дейност от стройтелната какво да правят?

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 26 Април, 13:27

    Къде беше владислав горанов снощи в дебата, къде са тия мишкари, защо не излезнат пред хората, ами работят само със заплахи, покажете се бе.

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: Анонимен 26 Април, 14:22

    горанов беше на среща с избиратели в правец и тази що некаже как приватизираха ТЕХНОИМПЕКС И КАК ОТ СДС МИНА В БСП !

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: Анонимен 26 Април, 18:15

    №6 важен е кокала, а преди 22 - 23 г. босия беше казал „да си ренегат звучи гордо ”. След 12.05. Другарката е ни остави на мира за 4 години.

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 26 Април, 21:02

    Корнелия - искам да си поговорим насаме - има доста неща да си изясним, но без лъжи и измами :evil:

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 26 Април, 21:21

    Аве, к'во става - само стари хорица, къде са младите, къде са дечицата ни - бъдещето на България :shock:

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 27 Април, 14:22

    Дали е прилично на депутат да прозира блузата и то с тази аудитория

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (118)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (39)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (47)
70% Complete