Петък, 26 Април 2024, 02:31

Корнелия Нинова представи предизборните ангажименти на БСП пред жителите на Трудовец

7 Май 2013, 23:08
(0) (0)
Ботевград - Новини
Прочетена: 4889 20


Три лични ангажименти пое водачът на Колиция за България в Софийска област Корнелия Нинова, на предизборната си среща с жителите на с. Трудовец вчера -7 май. Първият е свързан с нуждата от законодателни промени, където и да е на територията в Софийска област. „Ние сме хората, на които можете да разчитате  относно внасянето на  законодателни промени в парламента, за да се подобри животът на хората в общините“. Нинова заяви категорично, че няма да позволи никаква несправедливост върху нито един човек от София област, без тя да е огласена от трибуната на парламента в петъчния парламентарен контрол по безкомпромисен начин. „За  да си свършим тази работа, поемам ангажимент за третото, най-важно нещо. За да можем да защитаваме правата ви и да правим закони, трябва да сме при вас“. Нинова даде заявка за ежеседмично присъствие в дните, определени  за работа в областта, и да бъде сред хората по места, за да чуе техните проблеми“.
Предизборната среща започна в 19.30ч. в Народно читалище „Никола Ракитин“ с встъпителните думи на актьора Делян Дъбов, който, пеейки  прочутата „Една българска роза“, подари червена роза на кандидата за депутат Корнелия Нинова.  Листата от 14-те кандидати бе представена от секретаря на партийната организация – Валентина Кирилова.От сцената тя заяви - “В края на предизборната кампания сме и много от вас участваха в предизборни срещи на други политически сили. Трите ключови думи в програмата на БСП са икономика, заетост и доходи. Всеки от нас има право на труд и на европейски доходи. Нашите родители имат право на достойни старини. Заради това има нещо, на което трябва да сложим край – това е управлението на ГЕРБ, което наруши демократичните ценности, върна държавата назад и отне перспективата на хората“.
Да подкрепят листата на Софийска област призова трудовчани Цветан Коцев, който бе дългогодишен партиен лидер на общинската организация на БСП в Ботевград и зам. областен председател. „Добре ме познавате и знаете, че много трудно гласувам доверие. С почти всички от тях работя в Областния съвет, познавам ги добре и знам, че те са честни и добри хора. Свикнал съм за хората да съдя в най-трудните моменти. Гарантирам за тях и нека да им дадем възможност да покажат качествата си, като гласувате с бюлетина номер 5“.
Корнелия Нинова пожела да чуе проблемите и мненията на хората. Сред тях бяха поставени въпроси за инвалидите и за държавните субсидии на партиите.
Кметът на Трудовец, Веселин Драганов, направи съпоставка с Германия, където по негови думи се плащат по 1.50 на глас, а в България -13 лв. на глас. „Такива големи субсидии да получават партиите на гърба на народа, смятам , че не е редно. Затова толкова много партии участват на предстоящите избори и гонят 1%“. Директният въпрос  към Нинова бе, как БСП ще промени това. Кандидатът за депутат посочи, че левицата е за намаляване субсидиите на партиите, но до разумни граници, така че те да не бъдат поставени в зависимост от икономически интереси, защото , когато няма държавна субсидия, се търсят начини партиите да се финансират от икономически групировки. По отношение на отзоваването на депутатите, Нинова заяви, че БСП търси механизъм, как да бъде направено това. Тя обясни,че отзоваване на депутат става само и единствено от избирателите на една и съща политическа партия. „Депутат от БСП не може да бъде отзован от избиратели на ГЕРБ, тъй като не те са го изпратили в парламента. Проблемът е, че няма как да се установи броят на гласувалите  за деден народен представител, тъй като вотът е анонимен“, каза Нинова.
Във втората част от предизборната среща жителите на Трудовец гледаха Музикалната програма с участието на народните певици Олга Борисова и Виолета Маринова от популярния женски вокален ансамбъл „Мистерия на българските гласове“. Присъстващите забавляваха още Ивайло Диманов, зам.главен редактор на в-к „Земя“, актьорът Делян Дъбов и музикантът от ансамбъл „Филип Кутев“ Иван Пейчев. Накрая участниците в програмата вдигнаха на крака публиката и заедно изпяха „Моя страна- моя България“ на Емил Димитров.
 


Източник: balkanec.bg

Ключови думи: Избори 2013

Подобни новини

Коментари (20)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 7 Май, 23:37

    Blagodarenie na neia i R.Ovch.sega plastame skap tok.Po dobre da se skrie niakade v zatvora. :x

  • Отговори (0) (0)
    2. добавен от: Анонимен 8 Май, 07:08

    Трудовец ще избере Корнелия, само се чудя Веселин Драганов какво прави на събирането, или той вече мина от другата партия.

  • Отговори (0) (0)
    3. добавен от: Анонимен 8 Май, 07:14

    ama ribkata komunist li e

  • Отговори (0) (0)
    4. добавен от: гост 8 Май, 07:31

    той рибката №3 може да е и с дявола стига той да е против кмета Георгиев-това е неговото мото

  • Отговори (0) (0)
    5. добавен от: Анонимен 8 Май, 09:44

    На 12.05.2013 година гласувайте за избавлението от крадците в общината бюлетина № 5 за БСП. Само те могат да се справят със самозабравилия се Феодал в общината, и са готови да го направят, затова да има дадем тази възможност като гласуваме за тях !

  • Отговори (0) (0)
    6. добавен от: гост 8 Май, 10:29

    Кольо ти ли си бе-ама ти си бил и доста неграмотен.....................

  • Отговори (0) (0)
    7. добавен от: анонимен 8 Май, 10:30

    ти гласувай №5- ние не сме толкова злобни

  • Отговори (0) (0)
    8. добавен от: Анонимен 8 Май, 11:47

    Г-Н КОЦЕВ ,КАКВО СТАНА С ОБЕЩАНИТЕ ПАРИ ЗА ОПРАВЯНЕТО НА РЕКАТА ОТ НАВОДНЕНИЯТА?НАЛИ ДЕПУТАТИТЕ ОТ БСП ГИ ОБЕЩАХА ПРЕДИ ГОДИНИ .ДОБРЕ ,ЧЕ ГЕОРГИЕВ ОТПУСНА МАЛКО ДА СЕ ПООПРАВИ КОРИТОТО. ТЕ ЛЪЖИТЕ НА БСП СА БЕЗКРАЙНИ... ,НИЩО НОВО ПОД СЛЪНЦЕТО!!!!!

  • Отговори (0) (0)
    9. добавен от: Анонимен 8 Май, 11:48

    на предизборните срещи не ходят само тези които ще гласуват за същата партия ,а да чуят кой колко обещава или лъже така ,че не съдете присъстващите , колкото до кмета та той винаги си е бил червен така , че георгиев да отпише неговият глас

  • Отговори (0) (0)
    10. добавен от: Анонимен 8 Май, 12:15

    Георгиев много здраво го е загазил. Сега е кандидатствал за кредит, за да подпомогне ромите и да изнамери гласове.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (191)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (44)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (54)
70% Complete