Сряда, 24 Април 2024, 19:17

Костинброд подготвя редица културни и спортни мероприятия

24 Май 2017, 07:16
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 1538 0


В община Костинброд предстои провеждането на разнообразни културни и спортни мероприятия.
По традиция на 24 май в Първи район на гр. Костинброд се провежда събора. Голяма площ с множество атракциони за малки и големи вече са готови за празничния ден. На същия ден от 10.30 ч. ще се проведе и празничен концерт на централния площад "Иван Вазов", на който ще присъстват ръководство, учители и ученици от местните училища. Така ще бъде отбелязан Деня на българската писменост и култура.
На 27 май на обновения стадион в кв. "Маслово" ще се проведе футболна среща между отборите на ОФК "Костинброд" и "Кока Кола ХБК". Началото е от 10.00 ч., като специални гости ще бъдат Михаил Дюзев и Иво Райчев от "Дарик радио", които ще са водещи на шоуто и ще коментират двубоя. Димитър Туджаров "Шкумбата" също ще допринесе за доброто настроение. Предвидени са фолклорни изпълнения, мажоретен състав и спортна викторина с награди.
По повод 1 юни - международен Ден на детето, на стадион "Белица" ще се проведе междуучилищен футболен турнир от 14.00 ч.
На 2 юни, когато почитаме Деня на Ботев и всички загинали за свободата на България, ще бъде открит реновирания военен паметник в с. Бучин проход. Паметникът е единствения със скулптура на войник на територията на Общината. 
В съботния ден (3 юни) на язовир "Маслово" ще се проведе риболовно състезание. Предварително водоемът ще бъде зарибен, предвидени са награди от първо до трето място, специални награди за най-малък участник и най-голяма риба, както и специални награди от организаторите.
На 11 юни (неделя) ще се проведе закриването на уникалното за Костинброд Ретро рали. То започва в петък в гр. София, ще премине през гр. Банкя, а официалната церемония по закриването ще бъде след парад и дефилиране от 13.30 ч. по костинбродските улици и ще се състои на централния площад от 15.30 ч.


Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (182)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (123)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (43)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (50)
70% Complete