Събота, 20 Април 2024, 01:19

"Козаро" (Ботевград) взе местното дерби срещу "Ракитин" (Трудовец) в мач с много напрежение

10 Април 2021, 18:21
(0) (0)
Ботевград - Спорт
Прочетена: 2010 11


Мъжкият футболен отбор на  "Козаро" (Ботевград) спечели местното дерби срещу "Ракитин" (Трудовец) с 1:0. Единственото попадение в мача бе отбелязано от Деян Димитров, който получи подарък от вратаря на трудовчани и с удар от пряк свободен донесе победата на своя тим. Срещата започна, но бе спряна от главния рефер Иво Ценов, който изиска публиката, която се бе събрала, да напусне зад огражденията. Така мачът се забави с няколко минути, но след това бе подновен. Двубоят предложи изключителен заряд, който направи обстановката на помощния терен в Ботевград доста нажежена. През цялата среща напрежението присъстваше в редиците на двата тима, като единоборствата и битката за надмощие преобладаваха над чисто футболната игра. Сблъсъкът бе част от 13 кръг на А ОГ София - Изток. Двата отбора влязоха в спор за второто място, което бе достатъчна причина за тях да хвърлят всичките си усилия.

Това пролича още в първите минути, в които се видя агресия и желание за победа от страна на местните съперници. Въпреки изявеното си желание, никой от тях не успя да вземе превес в дебютните минути от мача, като личеше припряност и прибързаност в действията им, които пък пречеха на качеството на игра. С голяма заслуга за това бе и лошото състояние на терена, което принуди футболистите на двата отбора да действат съвсем просто, без излишни рискове. Първото опасно положение пристигна в средата на полувремето. Тогава Любомир Кирилов от "Козаро" (Ботевград) намери топката от дистанция, но кълбото премина съвсем близо встрани от вратата. Гостите от Трудовец отвърнаха с две опасни атаки, които обаче нямаха нужната острота, за да застрашат вратата на ботевградчани. В 39-ата минута отборът на "Ракитин" (Трудовец) се добра до най-сериозната си възможност в мача. След центриране от корнер и неразбории в наказателното поле на домакините, топката за малко да се озове отвъд голлинията. Малко преди края на полувремето пък пристигна още една отлична възможност за "Козаро" (Ботевград). Чудесни действия в центъра на терена от страна на Деян Димитров му осигуриха позиция с възможност за пас надясно, където се включи нападателят Деан Велчев. Той излезе на стрелкова позиция, но подцени ситуацията и стреля прекалено слабо с опит да "копне" вратаря, мислейки, че той ще плонжира предварително. Така се стигна до почивката, когато двете страни се разделиха при нулево равенство. 

Второто полувреме бе значително по-добро за състава на "Козаро" (Ботевград). Домакините създадоха доста положения и макар че не успяха да реализират всички тях, може би най-безобидното се оказа печелившо. В 54-ата минута Деян Димитров изненада вратаря Милослав Павлов с удар от нестандартна позиция близо до тъча от пряк свободен удар. Топката прелетя над стража на "Ракитин" и влезе в мрежата - 1:0. Последваха много оспорвани минути, в които играта се накъса. Напрежението взе връх над играчите. Футболът остана на заден план и битката вече бе повече физическа и психологическа. Тимът на "Ракитин" опита да се върне в мача, но отбраната на съперника изигра много силни минути, в които почти не допускаше грешки. Отборът на "Козаро" сътвори две чисти положения в рамките на 3 минути в средата на полувремето, като и в двете от тях участваше Светослав Косаков. При първата негов удар бе спасен от вратаря, а при втората, именно той проби и излезе на добра позиция, след което подаде, но прекалено неточно. Вместо изравняване на резултата, гостите се поддадоха на напрежението и започнаха да спорят помежду си, което също имаше своето значение. В 76-ата минута Антон Димитров от "Ракитин" (Трудовец) бе изгонен заради реплики отправени към главния съдия Иво Ценов. До края на мача футболистите на "Козаро" се възползваха от това и с нови три чисти положения в сметката си можеха да спечелят убедително, но пропуснаха. Опитите на "Ракитин" да вземат нещо от мача не престанаха, но въпреки това бяха прекалено "вяли", за да донесат точката. По този начин отборът на "Козаро" (Ботевград) спечели дербито и се доближи на две точки от съперника си.

Във временното класиране "Ракитин" (Трудовец) остава на 2-рото място с актив от 22 пункта и голова разлика 27:11. Следван е от "Козаро" (Ботевград) с 20 точки и голово съотношение от 23:10,. Ботевградчани имат и два мача по-малко. В следващия кръг "Ракитин" (Трудовец) домакинства на "Левски" (Долна баня) на 17 април в Трудовец, докато "Козаро" (Ботевград) ще има тежката задача да се изправи на чужд терен срещу лидера ОФК "Костенец" ден по-късно.



Източник: balkanec.bg

Ключови думи: футбол , ОГ София Изток , ФК ”Козаро" (Ботевград) , ФК ”Ракитин" (Трудовец)

Коментари (11)

  • Отговори (0) (0)
    1. добавен от: Анонимен 10 Април, 19:30

    Езък довечера няма да поркат

  • Отговори (5) (4)
    2. добавен от: Анонимен 10 Април, 20:20

    Козаро ...кой дебил измисли туй име

    • (1) (0)
      1. добавен от: Анонимен 10 Април, 20:32

      Това е име на търговска марка и от там и на отбора

    • (1) (0)
      2. добавен от: Анонимен 11 Април, 09:50

      С какво търгуват

    • (0) (0)
      3. добавен от: Анонимен 11 Април, 13:51

      Козе сирене и мляко

    • (2) (2)
      4. добавен от: Анонимен 11 Април, 18:27

      С каквото и да търгуват, името е смешно и непривличащо внимание.

    • (3) (2)
      5. добавен от: Анонимен 11 Април, 20:32

      Явно е привлякло твоето внимание палячо!

  • Отговори (4) (2)
    3. добавен от: Анонимен 10 Април, 23:11

    Резил за отбора на властта

  • 4.

    Коментарът беше изтрит поради използването на нецензурни или неуместни изрази!

  • Отговори (2) (2)
    5. добавен от: Анонимен 11 Април, 18:41

    Вместо да ритат, да хванат по една четка и публика, и ритнитопковци, и да боядисат трибуните и железарията, че на нищо не приличат. Слепи ли сте, хора, обичате футбола, а играете сред такава разруха!

  • Отговори (0) (1)
    6. добавен от: Анонимен 12 Април, 07:40

    Гледах мача онлайн. Нищо общо с футбола и двата отбора. Много грозен футбол.

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete