Събота, 20 Април 2024, 07:41

Кръгла маса на тема "Общинското образование - предизвикателства на взаимодействието" организирана от община Костинброд

9 Февруари 2019, 17:41
(0) (0)
Костинброд - Новини
Прочетена: 1188 0


На 7 февруари в малкия салон на НЧ “Иван Вазов-1947“ се проведе кръгла маса на тема „Общинското образование – предизвикателства на взаимодействието“, организирана от община Костинброд в сътрудничество с общинските училища.

По покана на кмета на община Костинброд - г-н Трайко Младенов, на кръглата маса присъстваха представители от Министерство на образованието и науката, Регионално управление на образованието – София-регион, Общински съвет - Костинброд, Дирекция „Социално подпомагане“ – Костинброд и Общински социални центрове.

Общинска администрация - Костинброд, в желанието си да развива и подобрява нивото на образование в общината има ясна представа как да изгради съвременна визия на образованието в една от най-динамично развиващите се общини в София област. Като част от дейностите в изпълнение на тази задача, община Костинброд в сътрудничество с общинските образователни институции организира кръгла маса на тема „Общинското образование – предизвикателства на взаимодействието“. Основните теми, които бяха обсъдени включваха: „Общинското образование – традиции и иновации“, „Взаимодействие между институциите – възможности и добри практики“ и „Училището в подкрепа на семейството“.

Гости на събитието бяха г-жа Благовеста Борчева – началник на отдел в дирекция „Достъп до образование и подкрепа на развитието“ в МОН, г-жа Росица Иванова- Регионално управление на образованието – София-регион, г-н Йордан Томов- старши експерт в РУО- София регион, г-жа Галя Стоичкова- началник дирекция „Социално подпомагане“ – Костинброд, д-р Атанас Тенев- председател на ОбС-Костинброд, всички директори на училищата и детските градини на територията на община Костинброд.

Заместник-кметът г-н Александър Ненов, в чийто ресор е и образованието откри и модерира срещата, а г-н Трайко Младенов – кмет на община Костинброд даде отчет какво е направено в сферата на образованието през последните 7 години! Обновени и ремонтирани са всички училища и детски градини на територията на общината! Открити са нови паралелки и яслени групи.

Представителят от МОН, г-жа Благовеста Борчева – началник на отдел в дирекция „Достъп до образование и подкрепа на развитието“ презентира напълно нов механизъм за взаимодействие между МОН и АСП , г-жа Росица Иванова- Регионално управление на образованието – София-регион приветства всички присъстващи, поздрави ги за добрата работа и пожела на общинското ръководство все така усърдно да работи в услуга на образованието. Да продължава да влага в образователна инфраструктура. Г-жа Иванова подчерта, че това е първият кмет в Софийска област, който организира кръгла маса за образованието и търси диалог с всички институции.

След изказването на гостите и кратка дискусия, г-жа Даниела Борисова- директор на Първо ОУ „Васил Левски“, Първи район, гр.Костинброд представи интересна и изключително добре подготвена презентация „Взаимодействие между институциите – възможности и добри практики“.
През втория панел от кръглата маса СУ „Д-р Петър Берон“, Втори район, гр.Костинброд представи пред всички присъстващи кратка постановка с участието на две прекрасни и интелигентни момичета възпитанички на училището , на тема: „Училището в подкрепа на семейството“.

По време на кръглата маса имаше продължителни дискусии породени от безспорно интересните теми, в които се включиха всички. В края на втория панел, благодарение на креативността на учителите от СУ „Д-р Петър Берон“, се проведе динамична игра. Играта включваше разделяне на участниците на групи и задаването на актуални въпроси в сферата образованието , на които трябваше да се отговори в рамките на 10 минути и след това да се презентира пред всички останали.

Идеята на община Костинброд е свързана с провеждането на широка дискусия с конкретни цели, области за въздействие, приоритетни дейности и измерими индикатори за успех, които съответстват на нуждите и възможностите на местните образователни институции! Община Костинброд ще продължава да организира такива работни срещи в различни сфери от нашето ежедневие, с което да спомогне за по-добрата информираност между институциите, общината и гражданите на община Костинброд.

Източник: balkanec.bg

Коментари (0)

Няма добавени коментари

Добави коментар:

Назад

Последвайте ни във Facebook

Обяви

виж всички
виж всички

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

Анкета » коментари (4)

Ще има ли предсрочни избори отново?

отговори
Да. Категорично! (168)
70% Complete
Не. Само се пазарят за порциите във властта. (121)
70% Complete
Не знам и не ме интересува. (41)
70% Complete
Поредната политическа глупост. (49)
70% Complete